VD till P. Olander Medica, Borås

VD till P. Olander Medica, Borås

Roll och organisation
Vi söker nu en extern VD till bolaget som skall ta vid och driva fortsatt lönsam tillväxt genom att leda och utveckla organisationen till nästa nivå. PO Medica har stort know-how med hög servicegrad och starka kundrelationer både i agenturverksamheten och utbildningsverksamheten. Personalansvaret omfattar 7 kompetenta kollegor med ansvar inom produkt/sortiment/försäljning, administration samt logistik/operations.

Ansvar och arbetsuppgifter
  • Löpande leda, organisera och utveckla verksamheten
  • Resultatansvar och uppföljning av ekonomi. Bokslut, budget, delårs- och årsredovisningar, lån, likviditet inklusive finansiella frågor
  • Kundrelationer, egen försäljning och säljledning - sätta mål och följa upp
  • Utveckla nya marknader och identifiera affärsmöjligheter
  • Ansvar för avtal med leverantörer (i dagsläget 29 stycken)
  • Strategisk utveckling av produktportföljen
  • Granskning och tecknande av alla kommersiella avtal
  • Presentation o rapportering till styrelsen
  • Regulatoriska frågor (tex ISO)
Din bakgrund, erfarenhet
För det här jobbet behöver du ha erfarenhet av försäljning och ledarskap likaväl som resultatansvar och ekonomiuppföljning, men du behöver inte ha varit VD tidigare. Du har relevant utbildning inom ekonomi, sälj & marknad. Viktiga kunskaper är företagsekonomi och förståelse för grossistrollen med utveckling av både kund- och leverantörsförhållanden för att utveckla affären.

Personlighet/ledarstil
Kulturen i PO Medica är informell men även professionell i mötet med kvalificerade kunder och leverantörer. Vi söker dig som är prestigelös och entreprenörsinriktad och vill utvecklas tillsammans med dina medarbetare. Som ledare är du pedagogisk, proaktiv, målfokuserad och affärsdriven. Du är socialt trygg med känsla för att ta folk i många olika situationer och bygger nätverk i sammanhang som stärker företaget.

Det här är en möjlighet att få ansvaret att vidareutveckla ett framgångsrikt bolag i sin nisch, och med ditt ledarskap skapa arbetsglädje och driva affärsutveckling.

Välkommen med din ansökan med CV o brev på maquire.se , Intervjuer pågår. Vid frågor ring Elisabeth Lidstedt 0735-19 40 51.
Mer info
Område Borås
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, VD & Koncernchef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Maquire Sverige AB
Sista ansökningsdag 9 okt 2022 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

PO Medica säljer och marknadsför toppmodern medicinteknisk utrustning och andra produkter från ledande leverantörer. Bolaget har utvecklats med avancerad utbildningsverksamhet och kunskapsöverföring inom kirurgiska specialiteter. På huvudkontoret i Sparsör utanför Borås, med några steg från föreläsningssalen till laboratoriet, erbjuds både den teoretiska kunskapen och färdigheten för att utföra ingrepp i praktiken. Företaget grundades 1997 av Per Olander som är ägare och nuvarande VD, omsättningen är ca 90 mkr och det är 10 anställda. Läs mer på www.po-medica.se