Ekonomichef

Ekonomichef

Ekonomichef till Optidev/Techstep Sverige

Om vår kund

Optidev har mer än 20 års erfarenhet av att utveckla, leverera och förvalta mobilitetslösningar och har en ledande position på den nordiska marknaden. Vi har ett stort fokus på våra medarbetare och har under flera år utsetts till en av Sveriges bästa arbetsplats av företaget Great Place To Work. Under 2020 förvärvades Optidev av det börsnoterade bolaget Techstep och har i Sverige ca 150 medarbetare och en omsättning på 500 miljoner. Läs mer om oss på www.optidev.se och www.techstep.se

Techstep som koncern har idag ca 300 anställda i Norden med huvudkontor i Norge och 550+ kunder i olika branscher inom privat och offentlig sektor. Bolaget är noterat på Oslobörsen och omsatte förra året 1 142 miljoner norska kronor och genererade ett bruttoresultat på 378 miljoner norska kronor. Koncernen har en tydlig M&A agenda och senaste förvärvet gjordes i Polen i form av bolaget Famoc.

Techstep har som mål att 2025 förvalta 1 miljon mobila enheter och är stolta över att vi nyligen fick en "honorable mention" av Gartner inom deras område Managed Mobility Services (MMS)

Dina arbetsuppgifter

Vi söker nu en ekonomichef som ska ta ansvar för den svenska verksamheten. Som ekonomichef ansvarar du för att leda och coacha ditt ekonomiteam och ingår i vår taktiska ledningsgrupp. Du driver och utvecklar avdelningen, personalen och rutinerna och med din affärsmässighet ansvarar du för finansiella analyser men kommer också vara sammanhållande för kommande integrationsprojekt. Vi ser gärna att du har erfarenhet från börsnoterade bolag samt att du är bekväm med företagsfusioner. Exempel på arbetsuppgifter och ansvarsområden kommer vara:
  • Koncernrapportering enligt IFRS
  • Prognoser och budgets
  • Utveckling av ERP och arbetsrutiner
  • Verksamhetsuppföljningar, KPI:er, business-reviews inom koncernen
  • Leda och utveckla arbetsrutiner, processer och förfina metoder och arbetssätt
  • Personal och kulturansvar i din grupp
  • Utveckla arbetssätt för ekonomifunktionen Sverige för att skapa effektivitet, arbetsglädje samt för att kunna skapa redundans för att komma ifrån personberoende
Din profil

Vi söker dig med flerårig relevant arbetslivserfarenhet, troligen som ekonomichef och/eller en senior controllerroll. Du har gedigen erfarenhet av inom ditt område och är bekväm med att jobba i ett tillväxtbolag samt i ett koncernsammanhang. Det är ett absolut krav att du har god kännedom och erfarenhet av IFRS.

Vi tror att du har goda ledaregenskaper och som person är mån om dina kollegor och arbetar enligt ett coachande förhållningssätt. Du kan prioritera och delegera, är analytisk och strategisk men också en ledare som har förmågan att driva och skapa engagemang. I tjänsten kan resor ingå.
Mer info
Område Borås
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av AB Effektiv
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Låter tjänsten intressant? Välkommen med din ansökan via effektiv.se. Sista ansökningsdatum är 20210621 men intervjuer kommer att ske löpande. Vill du veta mer om tjänsten kontakta gärna victoria.oberg@effektiv.se eller gabriella.albertsson@effektiv.se