Automationschef till OCS

Automationschef till OCS

Vill du driva Automationsavdelningen på OCS som levererar egenutvecklade hängtransportörer med fokus på hög kvalitet och automationsnivå? Har du erfarenhet av automation och vill engagera medarbetare? OCS återspeglar trivsel, högt tempo och stort eget ansvar. Är du vår nya automationschef?

Om vår kund

Grunden till OCS framgång är kontrollen över vår egen produktion i Sverige, men framförallt vår friktionsbaserade patenterade teknik för hängande conveyors. En teknik som innebär att vi kan erbjuda den moderna industrin lösningar som är rena och oljefria, ergonomiska och tysta samt mycket flexibla för snabba omställningar. Vidare har vår långa erfarenhet gett oss en stark ställning som specialister på lean produktion, genom vilken vi hjälper våra kunder att skapa den mest optimala lösningen.

OCS är en del av Axel Johnson International, en global industrigrupp som består av mer än 170 bolag i 30 länder. Axel Johnson International präglas av ett aktivt, långsiktigt ägarskap med ambition att främja förnyelse och skapa tillväxt. Fokus ligger på företag verksamma inom strategiskt utvalda nischmarknader som erbjuder tekniska komponenter och lösningar till industriella processer.

www.axinter.com

Dina arbetsuppgifter

Som Automationschef hos OCS är du ansvarig för Automationsavdelningen som består av PLC-Programmerare, El-Konstruktörer, Driftsättare samt Systemutvecklare. Du jobbar med att planera och följa upp ditt teams dagliga uppgifter emot kundprojekt, utvecklingsprojekt m.m. Du ställs varje dag inför varierande utmaningar där du bl.a. medverkar i kundmöten, produktutveckling, leverantörsmöten samt planerar din avdelnings behov för framtiden.

Du är ytterst ansvarig för affärsområdet vilket innebär bland annat att;
  • Ansvar för personal- samt kostnadsbudgetansvar och du upprättar rutiner och arbetssätt enligt företagets affärsplan.
  • Processområdena är uppdaterade, konstruerade och byggda på rätt sätt.
  • Planerar personal, investeringar och materialförsörjning.
  • Din roll innefattar att prioritera, driva och utvärdera processerna med dina team på ett konstruktivt sätt.
Du är med i produktgruppen där din erfarenhet och kompetens bidrar till OCS nya produkter. Du rapporterar till COO.

Din profil

Förutom att vi lägger mycket stor vikt vid din personlighet och din förmåga att engagera dina medarbetare, så vill vi även att du har arbetslivserfarenhet inom automation och SCADA-system samt en högskoleutbildning inom relevant område. Du har erfarenhet av en ledande roll likt tjänsten/ledande roll i projekt samt god förståelse för avancerad automation, el och styrsystem. Vidare har du goda kunskaper i MS Office och SharePoint och mycket goda kunskaper i svenska och engelska. Det är meriterande om du har kunskaper inom TIA Portal, Eplan, Zenon.

Som person ser vi att du kan visa på drivkraft, ansvarstagande och ordning & reda. Du bör även vara bekväm med att ta kloka beslut och du kan kommunicera på ett schysst sätt både internt och externt.

På OCS värnar vi om våra medarbetare, deras utveckling och trivsel. Vi har ett generöst bonussystem som fördelas utefter årets omsättning och resultat, är anslutna till kollektivavtal, bjuder och inkluderar alla våra medarbetare i en sjukvårdsförsäkring samt friskvårdsbidrag och erbjuder hälsokontroller vartannat år.

Låter tjänsten intressant?
Välkommen med din ansökan via effektiv.se. Intervjuer kommer att ske löpande. Sista ansökningsdatum är 28 augusti 2022. Vill du veta mer om tjänsten kontakta gärna Pauline Pettersson på pauline@effektiv.se eller Jens Lindroth på jens@effektiv.se

Sökord

automationschef, automation, maskiningenjör, automationsingenjör, SCADA, TIA Portal, Eplan, Zenon, el, conveyor, chef, personalansvar,
Mer info
Område Borås
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av AB Effektiv
Sista ansökningsdag 28 aug 2022 (21 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Effektiv är det personliga konsultföretaget inom rekrytering och bemanning. Vi vill att det skall vara enkelt för våra kunder och vår personal att arbeta med och hos oss. Därför är våra ledstjärnor Glada, Utforskande, Långsiktiga och Driftiga - ord som vi lever efter och som är receptet för att överträffa dina förväntningar.

För den här tjänsten förmedlar Effektiv kontakten och du kommer bli anställd direkt hos kundföretaget.