PR & Communication Manager till NetOnNet, Borås

PR & Communication Manager till NetOnNet, Borås

Om tjänsten
Som PR & Communication Manager på NetOnNet är ditt uppdrag att initiera, driva och utveckla strategier, aktiviteter och budskap för att öka bolagets kännedom genom extern kommunikation. Du kommer dagligen samarbeta med dina kollegor på marknadsavdelningen kring hur produkter och varumärken får bäst exponering och arbetar nära övriga verksamheten i det dagliga operativa arbetet.

I rollen ansvarar du även för den interna kommunikationsstrategin och utvecklar metoder och kanaler att nå ut med information till hela organisationen. Ett viktigt inslag i arbetet är att projektleda arbetet med årsredovisningen i nära dialog med finansavdelningen.

Andra betydande områden inom rollen är kommunikation kring hållbarhet, miljö och CSR och att vara drivande i såväl strategiarbete som i operativ kommunikation inom dessa områden. Du ansvarar för underhåll av vår informationsbank med pressbilder och pressinformation.

Du kommer vara en del av Marknadsavdelningen som idag består av 12 personer och du kommer ha ett nära samarbete med marknadschefen som du även rapporterar till. Tjänsten ingår inte i ledningsgruppen men det är en nyckelroll som har ett nära samarbete med VD och övriga i företagsledningen. Tjänstens placering är på huvudkontoret i Viared utanför Borås, där cirka 200 personer arbetar. Där sitter bland annat företagsledning, Finans, IT, Inköp, Produktansvariga och Kundtjänst.

Vem är du?
Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning och flera års erfarenhet från strategiskt och operativt arbete inom extern och intern kommunikation i alla kanaler och med mycket god erfarenhet inom digital kommunikation. Andra erfarenheter som värderas högt är hållbarhetsarbete, mediekontakter, omvärldsbevakning samt trend- och branschanalys. Dessutom är du själv en riktigt vass skribent. Du behöver inte komma från retailbranschen men har arbetat med kommunikation inom konsumentvaror eller tjänster. Din bakgrund är troligen som PR-ansvarig på ett större företag eller PR-byrå.

Som person är du kommunikativ, nyfiken, kreativ och prestigelös. Du är drivande, självgående och arbetar strukturerat och affärsorienterat. För att trivas på NetOnNet är det viktigt att du uppriktigt känner igen dig i våra värdeord: enkla, ärliga, nytänkande och tillsammans. De genomsyrar allt vi gör och tror på.

Om beskrivningen stämmer med din profil är du välkommen att söka tjänsten via maquire.se . Fortsatt urval och intervjuer sker från början av augusti. Om du har frågor, kontakta Maria Hörnestam 076-338 76 46 (semester till den 7/8).

Om NetOnNet
Världens bästa elektronik kommer direkt från lagerhyllan. Vår affärsidé är lika enkel idag som när vi startade 1999 - att sälja hemelektronik till lägre priser än vanliga butiker. Från början fanns vi endast på Internet och sålde våra produkter direkt från lagerhyllan. 2001 kompletterades nätförsäljningen med våra Lagershoppar där du handlar till samma låga priser som på nätet.

NetOnNet säljer både egna och välkända varumärken. Resultatet blir lagerpriser på bland annat TV, datorer, mobiltelefoner och mycket mer. Bolaget omsätter ca 5 miljarder och vi är ca 900 engagerande medarbetare i Sverige och Norge och vi befinner oss i en riktigt spännande fas med stort fokus på framtiden.
Mer info
Kontaktperson Maria Hörnestam
Telefon 031-788 22 57
Område Borås
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Marknadsföring, PR & Kommunikation
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Maquire Sverige AB
Sista ansökningsdag 4 aug 2019 (13 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi tycker hemelektronik är fantastiskt och vill att fler ska få tillgång till detta i sin vardag genom att göra det så enkelt och billigt som möjligt. Det är utgångspunkten i allt och gör NetOnNet till det självklara valet.

NetOnNet består av ett gäng härliga, duktiga och inspirerande medarbetare vars stora passion är just hemelektronik. Det är tillsammans vi växer, både som företag och människor och eftersom vi gillar vårt arbete ser vi till att ha roligt på arbetsplatsen och uppmuntrar till kreativitet, innovation och förändring. Vi vågar tänka nytt och testa oss fram och genom att fortsätta gå vår egen väg utmanar vi branschen och skapar framgång.

Vill du vara med på vår framgångsresa?