Legal Counsel

Legal Counsel

Brinner du för bolagsjuridik och vill ta nästa steg i karriären? Trivs du på en arbetsplats med högt tempo och stark känsla för innovation? Nelly.com söker nu en driven Legal Counsel.

I din roll som Legal Counsel kommer huvudfokus att bestå av att driva Nellys bolags- och börsrättsliga frågor, samt att vara sekreterare till styrelse och ledningsgrupp. Du kommer därmed tillsammans med VD följa upp och driva igenom beslut. Vidare är du ansvarig för att driva bolagets compliance-frågor, koordinera och dokumentera bolagets avtal samt koordineringen av bolagets användande av extern juridisk rådgivning.

Rollen Legal Counsel på Nelly.com innebär att du har en bred roll där du arbetar med olika affärsjuridiska frågor över hela organisationen, vilket innebär att du behöver vara prestigelös och vara en god kommunikatör. Du arbetar mot såväl verksamhet som ledning och förväntas ta en aktiv del i bolagets affärsmässiga beslut.

Vem är du?

Vi ser att du har en akademisk utbildning i juridik, samt 5-8 års relevant arbetslivserfarenhet inom juridik. Gärna med erfarenhet från olika områden inom juridiken, antingen från affärsjuridisk byrå eller bolag inom handel. Du är initiativrik, självgående, ansvarstagande, noggrann och har en stark moralisk kompass. Du kan skapa förändring via andra och behöver därmed ha goda ledaregenskaper.

Meriterande
  • Erfarenhet av bolagsrätt, kommersiell avtalsrätt och börsrätt/noterade bolag
  • Erfarenhet av compliance- och GDPR-frågor
  • Erfarenhet av projektledarskap
  • Erfarenhet av e-handel, klädhandel, retail
Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Borås. Som ett led i att säkerställa hög kvalitet på våra rekryteringsprocesser kan vi komma att genomföra tester, referenstagning och bakgrundskontroll.

Intresserad? Skicka in din ansökan omgående då vi kallar till intervju löpande. För frågor om tjänsten kontakta John Afzelius, CFO, john.afzelius@nelly.com

Vill du komma i kontakt med vår lokala fackklubb så når du dem på unionen@nelly.com
Mer info
Område Borås
Yrkesroll Juridik, Bolagsjurist
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 31 aug 2020 (48 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Nelly erbjuder mode till unga kvinnor genom Nelly.com och till män genom NLY MAN. Nelly är ett av de mest kända modevarumärkena på nätet bland unga människor i Norden och har räckvidd över hela Europa. Kärnan är de egna varumärkena som kompletteras med en välvald portfölj av cirka 200 externa varumärken. Nelly har skapat ett starkt engagemang i sin målgrupp genom egna varumärken och digital marknadsföring. Nelly ägs av Qliro Group som är noterade på Stockholmsbörsen.

Vi drivs av innovation, passion och samarbete och vill att alla våra medarbetare ska utvecklas och stöttas för att nå sina mål. Utvecklingsmöjligheterna är många för dig som önskar.