Business Controller

Business Controller

Nelly.com söker Business Controller till inköpsavdelningen

Har du ett starkt affärsdriv och en passion för e-handel? Vill du arbeta i en miljö med stora möjligheter att påverka och driva utvecklingen framåt? Vi söker nu en Business Controller till vår inköpsavdelning, med sinne med sinne för detaljer, vilja att skapa resultat och samtidigt har ett starkt öga för vår kund.

Arbetsuppgifter

Som Business Controller arbetar du tillsammans med inköpsteamet för att skapa resultat för ditt affärsområde. Du är en informell ledare för teamet och du arbetar nära inköpscontrollerteamet, Category Manager och inköpare. I rollen ingår det att ansvara för att ta fram inköpsbudgeten tillsammans med inköpsteamet, göra uppföljningar, ta fram analyser och rapporter som används som beslutsunderlag för att ständigt följa inköps satta nyckeltal. Du har även ett nära samarbete med företagets övriga controllers och med försäljning- och marknadsavdelningen.

Du är ett stöd i sortimentsplaneringen där du driver frågor såsom priser, volymer, marginaler, genomförsäljning och lagernivåer utifrån ett resultatfokuserat och analytiskt perspektiv. Genom att löpande följa upp försäljningen utifrån uppsatta mål och KPI:er tar du action för att optimera resultaten framåt för företaget.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Borås och du är välkommen att börja omgående (självklart tar vi hänsyn till eventuell uppsägningstid).

Vem är du?

Du är en driven och resultatfokuserad person med en vilja att utvecklas och med ett sinne för affärer. Som person är du prestigelös, van att ta egna initiativ och du triggas av uppföljning och analys. Du har förmågan att se helheten, att omvända analysen till handling och kan på ett tydligt sätt förmedla ut detta till inköpsteamet. Du är en teamspelare som på ett pedagogiskt sätt stöttar och är ett bollplank till kollegorna. Med en entreprenörsanda drivs du av att ständigt förbättra hur vi arbetar genom att utveckla nya och befintliga processer, verktyg och rutiner.

Andra egenskaper som vi värdesätter är att du har goda kunskaper inom inköp, är självständig, engagerad, strukturerad och noggrann. Du gillar att vara med där det händer, vågar utmana och ifrågasätta samt litar på din magkänsla. Det är även viktigt att du har en god kommunikativ förmåga och har lätt för att samarbeta med andra.

Ett krav för tjänsten är att du har en akademisk utbildning inom ekonomi samt att du har arbetat ett par år i en liknande roll, gärna inom textilbranschen eller e-handel. Du bör ha mycket goda kunskaper i Excel och van vid att arbeta i QlikView/QlikSense.

Intresserad?

Vänligen registrera din ansökan snarast möjligt då vi kallar till intervju löpande och kan tillsätta tjänsten innan ansökningstiden har gått ut. Sista ansökningsdag är 2019-08-16. För frågor om tjänsten vänligen kontakta Carin Kristiansson, Purchasing Controller Manager på carin.kristiansson@nelly.com.

Vill du komma i kontakt med vår lokala fackklubb så når du dem på unionen@nelly.com
Mer info
Område Borås
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 16 aug 2020 (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Nelly erbjuder mode till unga kvinnor genom Nelly.com och till män genom NLY MAN. Nelly är ett av de mest kända modevarumärkena på nätet bland unga människor i Norden och har räckvidd över hela Europa. Kärnan är de egna varumärkena som kompletteras med en välvald portfölj av cirka 200 externa varumärken. Nelly har skapat ett starkt engagemang i sin målgrupp genom egna varumärken och digital marknadsföring. Nelly ägs av Qliro Group som är noterade på Stockholmsbörsen.

Vi drivs av innovation, passion och samarbete och vill att alla våra medarbetare ska utvecklas och stöttas för att nå sina mål. Utvecklingsmöjligheterna är många för dig som önskar.