Offertingenjör till ett företag i Borås!

Offertingenjör till ett företag i Borås!

Vi söker nu för vår kunds räkning en Offertingenjör!

Din roll

Du kommer vara placerad i Borås på vår kunds huvudkontor. Denna roll är en del av försäljningsorganisationen. Alla större leveranser till kund sker i projektform.

Ditt huvudsakliga ansvarsområde är att sammanställa och koordinera offerter till olika kundprojekt. I offertframställningen ingår bl.a. teknisk systemlösning, lay-out förslag, kund- och myndighetskrav, kostnadsberäkningar mm. mm.

Du koordinerar och samarbetar med såväl produktionen som säljare, kunder och underentreprenörer i syfte att få bästa resultat. Då vår kund har en internationell marknad sker många kontakter och möten på engelska.
Övriga arbetsuppgifter:
  • Ta fram och föreslå tekniska lösningar inklusive beräkningar och specifikationer.
  • Utforma förfrågningsunderlag till underleverantörer.
  • Ta fram kalkyler, sammanställa och presentera offerter.
  • Stötta under försäljning och avrop mot specifika kunder samt bistå med teknisk kompetens.
  • Föra dialoger med projektledare och säljare under säljprocessens gång.
Din profil:

Du har högskoleutbildning inom teknikområdet och erfarenhet av projektstyrd miljö. Då de arbetar internationellt, krävs det mycket goda kunskaper i engelska muntligen och skriftligen. Eftersom kontoret och flera kunder är i Sverige är även svenskan ett krav.

För att lyckas i rollen kan du kombinera olika typer av tekniska lösningar och förstår att ta hjälp av specialister när det behövs samt delar med dig av kunskap. Du har en stor förmåga att kritiskt granska de uppgifter du får och kan på ett analytiskt vis dra slutsatser hur de kan eller ska tolkas. Noggrannhet och att kunna ta till sig och sammanställa mycket information är avgörande för att lyckas i rollen.

Säljprocesserna hos vår kund är ibland långa och kan variera i omfattning vid offerter, du bör därför vara flexibel i utformningen och kunna kundanpassa ditt arbete utefter kraven från kund.

I rollen ingår kontakter både internt och externt, vilket förutsätter att du kan skapa goda relationer på alla olika nivåer och har utmärkt kommunikationsförmåga. För att trivas hos dem tror vi även att du vill komma till en arbetsgrupp där det finns ett brinnande intresse för teknik och en företagsstolthet som genomsyrar allt de gör.

Anställningsinformation:

Direktrekrytering

Heltid på dagtid med placering på kontoret i Borås.

Start omgående men med hänsyn till eventuell uppsägningstid.

Alla frågor gällande tjänsten hänvisas till ansvarig rekryterare:

Eva Thuresson 0734073375 alternativtRekryterande företag Maxkompetens :

Maxkompetens är ett av Sveriges ledande rekrytering och bemanningsbolag sedan 2003 och vi finns på 6 orter i Sverige. Varje år tillsätter vi över 1200 jobb och har 500 anställda. Våra kompetensområden är HR & Lön, Ekonomi & Finans, Kundtjänst & Administration, Marknad & Försäljning, It & Teknik, Inköp & Logistik, Industri.
Mer info
Område Borås
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 26 nov 2019 (41 dagar kvar)