Driftchef VA

Driftchef VA

Vill du vara med och bidra till en hållbar samhällsutveckling?
Vår kunds huvudsakliga uppgift är att tillhandahålla högkvalitativt dricksvatten till kommuninvånarna, samt att ta hand om dess spill- och dagvatten på ett hållbart sätt.

Är du intresserad av att leda drift och underhåll på deras anläggningar och ledningsnät, samtidigt skapa förutsättningar för en hållbar framtid? Då är detta arbetsplatsen för dig.

Till vår kund rekryterar vi nu en driftschef och i denna grupp ansvarar du för drift och underhåll av deras100 anläggningar och 100 mil ledningsnät.

I tätt samarbete med övriga grupper jobbar de gemensamt med att genomföra de investeringsprojekt som ligger i deras långsiktiga investeringsplan. De flesta projekten handlar om att säkerställa att deras infrastruktur för dricksvatten, spill- och dagvatten är modern och anpassad för framtidens behov. Utöver dessa projekt finns det ambitiösa exploaterings- och utbyggnadsplaner för denna allmänna VA-försörjningen. Tjänsten som driftchef handlar om att leda och fortsätta utveckla driftgruppens verksamhet och arbetssätt. Driftgruppens medarbetare bedriver sitt arbete i ett team för ledningsnät och ett för anläggningar med en teamledare för vardera som leder det dagliga arbetet. Ansvar och arbetsuppgifter

Nu söker vi dig som vill gå till jobbet och känna att du gör skillnad varje dag.

Detta uppdrag är omfattande och du kommer att ha en nyckelroll i den fortsatta framgången. För att lyckas i din roll tror vi att du har lätt för att samarbeta med andra, leda genom att skapa engagemang, ta ansvar och drivs av att skapa hållbara resultat. I din roll kommer du bland annat att
  • Leda driftorganisationen och tillsammans med medarbetarna förbättra drift och underhållsplanering.
  • Ansvara för gruppens budget och att våra anläggningar drivs i enlighet med våra tillstånd.
  • Utveckla och engagera medarbetarna.
  • Vara aktiv och delaktig ledningsgruppens arbete.
Din profil
Du har erfarenhet från att leda driftorganisationer inom vatten- och avlopp eller liknande. En för tjänsten lämplig utbildning och flera års arbetslivserfarenhet som ledare.

Då tjänsten är bred med många olika typer av arbetsuppgifter är flexibilitet, samarbetsförmåga och initiativtagande viktigt.

Du bör även trivas med ständigt pågående utvecklings- och förändringsarbete där du kan se och ta tillvara förbättringsmöjligheter. Vi ser gärna att du är resultatinriktad, målstyrd och trivs när arbetet går framåt. Stor vikt kommer att läggas på dina personliga egenskaper.

B-körkort är ett krav.

Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Marie Sandvall 0733-205638 eller maila dina frågor på

Intervjuer kommer ske löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan
Mer info
Kontaktperson Maxkompetens
Email Mejla Maxkompetens
Område Borås
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Energi & Miljö
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Maxkompetens
Sista ansökningsdag 25 apr 2021 (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Maxkompetens är ett av Sveriges ledande företag inom bemanning och rekrytering riktat mot teknik, IT och industri. Vi startade vår verksamhet 2003 och har idag kontor på tio orter i Sverige. Varje år tillsätter vi över 1200 jobb och har dagligen ca 350-400 konsulter ute på uppdrag.