Ekonomiansvarig till Hedareds Sand & Betong

Ekonomiansvarig till Hedareds Sand & Betong

Dfind Finance söker nu en ekonomiansvarig till Hedareds Sand & Betong. För att trivas i denna roll tror vi att du är en ambitiös och erfaren redovisningsekonom, som trivs i ett familjeägt bolag med stor stolthet. Du arbetar gärna självständigt men värdesätter ett väl fungerande teamarbete inom hela verksamheten, där du kan bidra med din kunskap och energi. Låter det som en intressant utmaning? Välkommen med din ansökan redan idag.

Tjänstebeskrivning

Som ekonomiansvarig kommer du att vara en del av ekonomiavdelningen bestående av tre medarbetare, där du rapporterar till VD. Du ansvarar för den ekonomiska rapporteringen inom bolaget såväl som för samtliga bolag inom koncernen. Det innebär arbetsuppgifter såsom löpande bokföring, månads-, halvårs samt årsbokslut, moms- och skattedeklaration, del av kund- och leverantörsreskontra, betalningar, avskrivningar och lagervaruvärdering. Du är kontaktperson mot revisorer och bank. Vidare bistår du ledningen och ägare med rapporter, är drivande i budget- och prognosarbete och lägger stort fokus på analys.

Kollegorna på ekonomiavdelningen arbetar inom reskontra och lönehantering. Du har inte personalansvar i denna tjänst.

Det är viktigt att du trivs i en miljö där du arbetar med ett individuellt ansvar men där målet är att gruppen tillsammans ska lyckas. Du kommer att bli en del av ett bolag där det är högt i tak, där kollegorna stödjer och hjälper varandra samt där det finns ett stort utrymme för personlig utveckling och ansvar.

Ort:
Hedared

Omfattning:
Heltid

Ansökan:
Varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt då urval och intervjuer sker löpande, dock senast 24:e juni.

För information:
I denna rekrytering samarbetar Hedareds Sand och Betong med Dfind Finance. Vid frågor är du varmt välkommen att kontakta rekryteringskonsult Elin Lindén på elin.linden@dfindfinance.se alternativt via telefon 0725-00 28 38, eller Helena Åhman på helena.ahman@dfindfinance.se alternativt via telefon 0733-16 95 90.

Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning inom ekonomi och minst 3 års relevant arbetslivserfarenhet inom redovisning, alternativt lång arbetslivserfarenhet av motsvarande position. Du har god kännedom om regelverk, lagstiftning och praxis inom redovisning, skatter och bokslutsarbete. Vi ser gärna att du har god förståelse för koncernredovisning samt att du behärskar Excel väl. Vidare har du en god kommunikativ förmåga och talar samt skriver svenska obehindrat. Då resor mellan bolagets verksamhetsorter kan förekomma är det meriterande om du innehar B-körkort.

Som person har du ett personligt engagemang och en god förmåga att effektivt driva ditt arbete framåt. Struktur kommer naturligt för dig och du har en hög analytisk förmåga. Du har hög integritet och beskrivs av din omgivning som ödmjuk och flexibel.

Företagsbeskrivning Hedareds Sand & Betong

Gediget och genomtänkt är två viktiga parametrar för att resultatet ska bli riktigt bra. Det är därför som vi på Hedareds Sand & Betong alltid värnat så starkt om att ta ansvar för hela tillverkningsprocessen. Genom våra egna grus- och bergtäkter är vi självförsörjande på råmaterial och kan på så sätt säkerställa en högkvalitativ nivå av svensktillverkade produkter. Vid anläggningen i Hedared konstruerar vi idag byggelement, spisar och skorstenar. I Bollebygd förädlar vi ballastmaterial, producerar plattbärlag samt våra välkända stödmurssystem. Vår tredje fabrik ligger i Eskilstuna, där vår mur Residence och gedigna E-tunablocket får liv.

Ett gott hantverk både känns och syns. Nyckeln för oss har alltid varit att kombinera moderna tillverkningsmetoder med gammal hederlig hantverksskicklighet. Det är så man skapar produkter som håller i längden - oavsett om det handlar om att gjuta byggelement eller skapa spännande ytstrukturer till våra världsberömda stödmurar. Det blir som bäst när vi får göra det själva.

Människorna hos oss är vår viktigaste tillgång. Precis som vår devis 'Håller i längden' så ser vi på relationen som präglar vår arbetsplats.
Mer info
Kontaktperson Elin Lindén
Telefon 0725-002838
Område Borås
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Dfind Finance
Sista ansökningsdag 24 juni (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi på Hedareds Sand & Betong AB har ägnat över sex decennier åt att formge hållbara kvalitetsprodukter som håller i längden. Sedan 1952 har vi utvecklats till en modern industrikoncern. Inte illa för ett familjeföretag som hämtar råmaterialet direkt från vår egen bakgård. Hedareds Sand & Betong har idag verksamhet i 4 bolag och är drygt 100 anställda. Några av våra varumärken är Heda, Keddy och Keystone.