Biträdande HR-chef till Högskolan i Borås

Biträdande HR-chef till Högskolan i Borås

Högskolan i Borås siktar på att bli det tredje universitetet i Västsverige. Det innebär ökade satsningar där du kan vara med och bygga en spännande utbildnings- och forskningsmiljö. Här arbetar vi över gränserna i tre kompletta akademier tillsammans med Verksamhetsstöd, som ger goda förutsättningar för högskolans utbildning och forskning. Hos oss kan varje medarbetare växa och nå sin fulla potential.

Enheten Verksamhetsstöd är en sammanhållen organisation som utgör ett stöd för hela Högskolan i Borås. Verksamhetsstöd stödjer ledning, forskning och utbildning på alla nivåer.

Vi söker nu en biträdande HR-chef till avdelningen HR, där du blir en del av vår avdelning som idag består av tio medarbetare. Du kommer att vara delaktig i arbetet med att skapa och utveckla hållbara HR-processer för att högskolan ska vara en attraktiv arbetsgivare med ett gott arbetsklimat.

Arbetsbeskrivning
I rollen som biträdande HR-chef kommer du vara ett nära stöd och bollplank samt bistå HR-chefen i att leda, planera och utveckla HR-avdelningens verksamhet. Du kommer att verka i nära samverkan med avdelningens medarbetare samt myndighetens chefer. Anställningen innefattar att vara en god och tydlig arbetsgivarföreträdare och samverka förtroendefullt med ledning, medarbetare, studenter, fackliga företrädare och externa parter. Utöver det kommer du vara delaktig och bidra till planeringen och utvecklingen av avdelningens verksamhet samt agera ställföreträdande i HR-chefens frånvaro.

Kvalifikationer
Vi söker dig med avlagd kandidatexamen inom personalvetenskap eller lång och omfattande arbetslivserfarenhet inom HR-området.

Det är för anställningen ett krav med mycket goda kunskaper i att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift. Vi ser även att du har minst tio års arbetslivserfarenhet av såväl strategiskt som operativt HR-arbete inom större organisationer. Du har många års erfarenhet av att arbetsleda personal och dokumenterat god ledarerfarenhet, gedigen förhandlingsvana och arbetsrättskunskap. Vidare har du erfarenhet av att driva, samordna och genomföra projekt och utvecklingsarbeten. För att passa i rollen ska du ha god samarbets- och problemlösningsförmåga, vara prestigelös, noggrann och strukturerad i ditt sätt att arbeta. Utöver det är du flexibel, handlingskraftig och har förmåga att hantera flera frågor samtidigt. Du är förtroendeingivande samt har förmåga att ta egna initiativ. Det är för anställningen meriterande med erfarenhet från att ha arbetat inom universitets- och högskolesektorn eller annan offentlig verksamhet

Högskolan i Borås värdesätter de kvaliteter som en jämn köns- och åldersfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Ytterligare information
I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals. För att säkerställa en objektiv och icke-diskriminerade rekrytering kommer du att få genomföra arbetspsykologiska tester om du går vidare i denna process. Har du frågor om tjänsten kan du kontakta ansvarig rekryteringskonsult Jenny-Ann Löfgren, 0760-00 18 16. Under perioden 6/8 - 12/8 har vi inte möjlighet att besvara frågor kring rekryteringen. Vi hoppas att du skickar in din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 26 augusti 2018.

Diarienummer: PA 2017/401

Fackliga företrädare
Fackliga företrädare är Jonas Andersson, OFR-ST, Susanne Håkansson, Saco-S och Susanne Björkdahl, OFR/Lärarförbundet, de nås via högskolans växel tfn 033-435 40 00.

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Borås
Yrkesroll HR & Personal, Personalchef, Löner & Förmåner, HR-administration
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Wise Professionals AB
Sista ansökningsdag 27 aug (8 dagar kvar)