Inköpscontroller till Hööks Hästsport

Inköpscontroller till Hööks Hästsport

Drivs du av att utveckla, effektivisera och optimera verksamheten? Här får du vara med och bidra till utveckling i en bred och ansvarsfull roll hos ett spännande och stabilt bolag! Välkommen till Hööks-andan! Vi gör det tillsammans.

Om vår kund

Hööks är Nordens ledande detaljhandel inom Hästsport med 61 butiker i Sverige, Danmark, Norge och Finland och en ständigt växande E-handel. Hööks är i en expansiv fas och koncernen omsatte under 2021 ca 650 miljoner och vi tog emot ca 2 miljoner kunder i våra butiker. Hööks Hästsport är sedan 2019 en del av Jula-koncernen.

Läs gärna mer på https://www.hooks.se/

Dina arbetsuppgifter

Som inköpscontroller på Hööks driver du ett starkt lönsamhetsfokus där du utmanar och främjar kostnadsmedvetande och du hjälper kollegorna att nå vinstmål genom kostnadskontroll, analys och uppföljning.

Dina arbetsuppgifter innebär bland annat:
  • Övergripande ansvar för inköpsplaneringsprocessen
  • Budgetering av inköp
  • Uppföljning av nyckeltal och kapitalbindning
  • Löpande ansvar för att analysera inköpsverksamheten.
  • Utveckla analysmetoder och signalsystem för mätning/uppföljning.
  • Ansvarar, driver och fortsätter att utveckla vårt arbete i vårt varufördelningssystem
  • Utveckla policyer och riktlinjer för inköp och extern anskaffning
  • Utveckla befintliga metoder för kategoristyrning samt vara stöd för inköpsteamen
Inköpsteamet består idag av inköpare, inköpsassistenter och designers, totalt 15 personer. I din roll rapporterar du till Inköpschef.

Din profil

För att passa i rollen som inköpscontroller tror vi att du har en relevant högskoleutbildning eller motsvarande erfarenhet. Du tycker om och förstår vikten av att utveckla både system och processer men även arbetsmetoder. Du drivs av att jobba med förbättringar - att utveckla, effektivisera och optimera verksamheten. Excel är ingen konst för dig utan rent av din grej! Det är extra meriterande om du också har kunskaper i Relex. Du behärskar svenska och engelska flytande i tal och skrift

Vidare har du förmodligen erfarenheter från liknande position, gärna inom handel. Du tycker om att aktivera hjärnan och besitter en gedigen analytisk förmåga. Du har en pedagogisk ådra och kan sprida kunskap till andra och kommunicera på ett tydligt sätt. Förutom detta så tror vi att du har lätt för att samarbeta och delar vårt passionerade kommersiella och affärsmässiga fokus.
Låter tjänsten intressant?

Välkommen med din ansökan via www.effektiv.se. Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Sista ansökningsdatum är den 3 juli. Vill du veta mer om tjänsten, kontakta gärna Jens Lindroth, jens@effektiv.se eller Christina Björsell, christina.bjorsell@effektiv.se

Sökord

Inköp, supply, buyer, supplier, controller, retail, Excel, Relex, häst, horse, hund, dog, katt, cat
Mer info
Område Borås
Yrkesroll Ekonomi, Inköpare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av AB Effektiv
Sista ansökningsdag 3 juli 2022 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Effektiv är det personliga konsultföretaget inom rekrytering och bemanning. Vi vill att det skall vara enkelt för våra kunder och vår personal att arbeta med och hos oss. Därför är våra ledstjärnor Glada, Utforskande, Långsiktiga och Driftiga - ord som vi lever efter och som är receptet för att överträffa dina förväntningar.

För den här tjänsten förmedlar Effektiv kontakten och du kommer bli anställd direkt hos kundföretaget.