Ekonomichef till Hööks Hästsport

Ekonomichef till Hööks Hästsport

Är du en trygg ledare med gedigen redovisningskompetens? Har du en naturlig förmåga att möta dina medarbetare på ett förtroendeingivande sätt? På Hööks får du som ekonomichef det övergripande ansvaret att driva vidare ekonomifunktionen!

Om vår kund

Hööks är Skandinaviens ledande företag inom hästsportsbranschen och har ett brett sortiment med allt för ryttare, häst och hund. Vi erbjuder alla aktiva utövare av häst- och hundsport ett prisvärt sortiment av utrustning, kläder och skor med rätt design, funktion och kvalitet.

Familjeföretaget Hööks grundades 1931 och har gått från att vara det lilla sadelmakeriet till att vara Nordens ledande detaljhandeln inom Hästsport med 61 butiker i Sverige, Danmark, Norge och Finland och en ständigt växande e-handel. Hööks Hästsport AB omsätter 660 miljoner och varje år tar våra 550 engagerade och kunniga medarbetare emot ca 2 miljoner kunder i våra butiker. Hööks Hästsport AB är sedan?2019 en del av Jula AB-koncernen.?www.jula.se

Dina arbetsuppgifter

I rollen som Ekonomichef hos Hööks leder och utvecklar du Ekonomifunktionen där även IT ingår. I nära samarbete med VD och övriga i ledningsgruppen utvecklar du verksamheten. Som Ekonomichef bedriver du även löpande arbete och utveckling avseende ekonomi och IT i samarbete med Jula Holding-koncernen. Du har fullständigt ansvar för resultat, kostnader och utveckling inom ditt ansvarsområde.

Vanligt förekommande arbetsuppgifter;
  • Övergripande ansvar för redovisning, bokslut och budgetprocess
  • Utveckla verksamhetsområdet för att möta affärsbehov och tillväxt och implementera effektivitetsförbättringar
  • Arbeta affärsnära med olika funktioner och stödja verksamhetsutveckling såväl operativt som strategiskt
  • Ansvara för IT-relaterade frågor
  • Koordinering och samordning med tjänster/funktioner som finns inom Jula
Du har personalansvar för medarbetarna på ekonomi- och IT-avdelningen som består av 10 personer. Tjänsten ingår i företagets ledningsgrupp och du rapporterar till VD.

Din profil

För att lyckas i rollen har du gedigen kompetens inom redovisning/bokslutsarbete och har erfarenhet från en liknande roll där du är ledare. Du har en relevant akademisk utbildning och är trygg i din roll att arbeta affärsnära. Som person är du förtroendeingivande och har en naturlig förmåga att möta alla medarbetare i organisationen samt god ledarförmåga utifrån ett coachande och värderingstyrt förhållningssätt. Vidare trivs du att arbeta både strategiskt och operativt och du är handlingskraftig och prestigelös som håller god struktur och med ett analytiskt tankesätt.

Vi erbjuder dig en ansvarsfull roll där du får en stor möjlighet att påverka ekonomi- och IT-funktionen. Du ingår i ett härligt team och blir en del av en trygg arbetsgivare och kommer befinna dig i ett entreprenöriellt sammanhang där bolaget karaktäriseras av öppenhet, transparens och prestigelöshet.

Låter tjänsten intressant?
Välkommen med din ansökan via effektiv.se. Intervjuer kommer att ske löpande. Sista ansökningsdatum är 21 augusti 2022. Vill du veta mer om tjänsten kontakta gärna Pauline Pettersson på pauline@effektiv.se eller Jens Lindroth på jens@effektiv.se

Sökord

Ekonomichef, ekonomi, ekonomiansvarig, CFO, redovisningsansvarig, redovisningsekonom, redovisning, Garp, retail, Jula, chef
Mer info
Område Borås
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av AB Effektiv
Sista ansökningsdag 21 aug 2022 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Effektiv är det personliga konsultföretaget inom rekrytering och bemanning. Vi vill att det skall vara enkelt för våra kunder och vår personal att arbeta med och hos oss. Därför är våra ledstjärnor Glada, Utforskande, Långsiktiga och Driftiga - ord som vi lever efter och som är receptet för att överträffa dina förväntningar.

För den här tjänsten förmedlar Effektiv kontakten och du kommer bli anställd direkt hos kundföretaget.