Key Account Manager till Didriksons

Key Account Manager till Didriksons

Med Didriksons starka och välrenommerade varumärke som är förknippat med svensk kvalitet, hållbarhet och innovation, leder vi utvecklingen i branschen. Vi söker nu en engagerad och pålitlig säljare, som vill anta utmaningen som KAM till vår Sportkollektion för vuxna

Om tjänsten / arbetsbeskrivning
Didriksons söker en målfokuserad Key Account Manager till vår Sportkollektion för vuxna, med eget kundansvar för flera av Sveriges största sportkedjor.

Tjänsten som KAM är en viktig roll hos oss, då vi inom branschen är en aktör i framkant och med högt uppsatta tillväxtmål. Tjänsten innebär att knyta avtal och sälja in våra sportkollektioner för vuxna. Du ansvarar för försäljning och lönsamhetsstyrning för flera av våra nyckelkunder och har övergripande budget och prognosansvar, samt arbetar för att säkra lönsam tillväxt för såväl oss som för våra kunder. Dina arbetsuppgifter består också av prognosarbete, analysera och förhandla, samt att skapa presentations- och marknadsmaterial. Tjänsten innebär även att tillsammans med teamet planera och genomföra kundplaner för varje nyckelkund, därför ser vi att du har ett starkt intresse för branschen och en god förståelse för dina kunders mål och strategier.

Du blir en del av ett mycket kunnigt och engagerat säljteam och rapporterar direkt till Försäljningschef. Du utgår från Didriksons nya fina lokaler i Borås och arbetet innebär resor till kunder över hela Sverige, därför är det viktigt att du både har möjlighet och vilja att resa i tjänsten.

Vi erbjuder
 • en väldigt attraktiv arbetsplats, med positiva, engagerade, pålitliga och hälsomedvetna kollegor
 • en stimulerande och utmanande position i ett innovativt och internationellt växande företag
 • starka varumärken inom respektive kategori; Sport, Barn och Originals
 • ett fritt och ansvarsfullt arbete, där du bidrar till din egen och företagets fortsatta utveckling
 • en utvecklande tjänst till ett anrikt, attraktivt och välrenommerat bolag inom sportbranschen
 • ett företag med gott renommé och som på riktigt tar ansvar och alltid strävar efter att göra rätt saker med hänsyn till människor, samhälle och miljö
 • en arbetsmiljö, där vi alla har ett gemensamt mål - hälsa, hållbara produkter, nöjda kunder och tillväxt
OM DIG
Du är en naturligt engagerad och pålitlig kollega och säljare, med ett genuint intresse för hälsa. Du har ett högt affärsm[embed width="" height=""][/embed]annaskap och förmågan att vara strukturerad och agera strategiskt, samt förstår vikten av att bygga hållbara kundrelationer. Du är en person som vill vara med och göra positiv skillnad inom branschen.

Vi är intresserade av dig som förstår morgondagens försäljning och som har ett brinnande intresse för affärer! Ditt arbetssätt karaktäriseras av att du har ett starkt inre driv, är nyfiken och samtidigt skicklig på att arbeta strategiskt. Du förstår vikten av ett gediget förarbete i form av proffsiga presentationer och marknadsmaterial som hjälper din kund att satsa på ett inspirerande, affärskritiskt och långsiktigt samarbete. Vidare är du kreativ och vågar utmana konventioner - vi ser fram emot att ta del av dina idéer kring hur vår Sportkollektion för vuxna kan utvecklas! Vi söker dig som är en naturlig lagspelare och tar dig an dina utmaningar med största seriositet och lojalitet. För att vara lyckosam i rollen som KAM hos oss, tar du ansvar och säkerställer kundnöjdhet i alla led.

Vidare ser vi gärna att du...
 • har erfarenhet av att självständigt, proaktivt och framgångsrikt driva försäljning mot stora och strategiska kundkonton
 • har minst 2 års erfarenhet av KAM-arbete, varav gärna inom branschen och gentemot Retail
 • är strukturerad, van IT-användare och att du har ett stort intresse och förståelse för digitala frågor
 • skicklig presentatör och stor vana av att själv skapa tydligt och säljande presentations- och marknadsmaterial
 • är van vid att kommunicera med beslutsfattare i ledande befattning, på såväl svenska som engelska
 • gärna har akademisk utbildningsbakgrund; t.ex. civilekonom eller annan eftergymnasial utbildning
Ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med SalesOnlys rekryteringskonsult Kajsa Sandén. Önskas ytterligare information når du Kajsa på 0735-21 65 31 eller kajsa.sanden@salesonly.se. Urval sker löpande och intervjuer genomförs under vecka 46-48 Varmt välkommen med din ansökan!

Om Didriksons
Didriksons är idag ett av Skandinaviens ledande företag inom sport och funktionskläder med huvudkontor för sin verksamhet beläget i Borås. Omsättningen för varumärket uppgick 2016 till ca 500 MSEK. Företaget har under de sista åren visat god tillväxt inom dess 3 huvudsegment Sport, Barn och Originals och ägs sedan 2018 av ägs vi av Adelis. Idag har man i tillägg till Norden, egen verksamhet i Tyskland och England samt finns distribuerade i merparten av övriga europeiska länder, Ryssland och USA genom agentavtal eller distributörer.

Affärsidén är samma idag som för 100 år sedan när Didriksons startade, man erbjuder konsumenten hållbara, moderna och funktionella plagg som skyddar från väder och vind så att de kan njuta av en dag utomhus oavsett väder.
Mer om Didriksons

Sökord: KAM, "Key Account Manager", Retail, Sportdistribution, Kundansvarig, Säljare, Försäljning, Säljtjänst, Didriksons
Mer info
Område Borås
Yrkesroll Utesäljare, Försäljning, Key Account Manager, Försäljningschef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av SalesOnly
Sista ansökningsdag 15 dec 2019 (23 dagar kvar)