Virkesinköpare

Virkesinköpare

Inom Derome är vi idag över 2200 medarbetare som jobbar för en mer hållbar framtid.

Här finns trevliga kollegor, goda karriärmöjligheter och chans att växa genom utbildning. Att vi utsetts till ett av årets Karriärföretag 2020 är ett kvitto på hur vi jobbar hårt för att varje medarbetare ska trivas och vilja stanna länge. Varje år gör vi roliga trivselaktiviteter och lägger extra kraft på hälsa och välmående, ett hälsosamt och balanserat arbetsliv är viktigt för oss. Vi vill att du som jobbar här ska ha det bra och känna stolthet att vara en del av Sveriges största familjeägda träindustri.

Placeringsort

Svenljunga

Arbetsuppgifter

Derome Skog arbetar med råvarusanskaffning till Derome Timbers sågverk i Anneberg, Derome, Kinnared Okome och Maa. Det är fem väletablerade sågverk och vi anskaffar drygt 1,1 miljon m3fub timmer/år. Verksamheten ingår i sin tur i Deromegruppen, Sveriges största familjeägda träindustri. Derome har en långtgående vidareförädling av träråvaran och arbetar med hela kedjan från skog till färdigt hus.

Vi söker nu dig som vill arbeta som Virkesinköpare hos oss på Derome skog! Som Virkesinköpare kommer du att ansvara för virkesinköp, skoglig service, markägarkontakter och marknadsaktiviteter i ditt köpområde. Arbetet innebär i huvudsak inköp av skog på rot och leveransvirke, produktionsledning av avverkningsarbete, skoglig rådgivning samt utveckling av affärsarbetet.

Vi ser att du som söker är en rådgivare som motiveras av att skapa relationer och bygga förtroende. Som virkesinköpare arbetar man med långsiktiga samarbete med leverantörer för att skapa en bra affär för båda parter och för att tillsammans jobba för ett hållbart och lönsamt skogsbruk. Kort och gott du kommer att vara vår spjutspets i råvaruanskaffningen!

Kvalifikationer

För att du ska kunna bygga upp ett bra förtroende gentemot skogsägaren bör du ha en skoglig utbildning och/eller några års skoglig yrkeserfarenhet. Du drivs av att göra affärer och trivs med att ha många och täta kontakter med områdets skogsägare. För att lyckas i ditt arbete får du ett bra stöd från ledning och kollegor, du är en del av vårt team av inköpare.

På Derome skog är vi en liten och handlingskraftig verksamhet med korta beslutsvägar. Våra fem sågverk är våra kunder och vi lägger stor vikt vid att kunna leverera rätt längder och volymer till dessa.

Övrig information

Vi är ett gott gäng! Hos oss kan du vänta dig ett spännande och utvecklande arbete i ett dynamiskt och framgångsrikt företag med korta beslutsvägar och ett starkt varumärke. Engagerade ledare och goda utvecklingsmöjligheter bidrar till att vi har nöjda och stolta medarbetare.

Tjänsten är på heltid och tillsvidare. Placeringsort är Svenljunga. Tillträdesdatum bestämmer vi tillsammans med dig. Har du frågor? Kontakta Per Hernbo, regionchef syd, telefon 0766 - 98 26 38.

Passar tjänsten ovan in på dig? Tveka då inte, ansök redan idag! Vi vill ha din ansökan senast den 13 juni eller tidigare då vi tillämpar löpande tillsättning av tjänsten.

Vi arbetar för ökad mångfald och en jämn könsfördelning och ser gärna en spridning i ålder och etnisk/kulturell bakgrund hos våra medarbetare.

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare platsannonser.

Sista ansökningsdag

2020-06-14
Mer info
Område Borås
Yrkesroll Ekonomi, Inköpare, Administration
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 14 juni 2020 (20 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Derome är Sveriges största familjeägda träindustri med en verksamhet som omfattar allt från skog till färdigt hus. Vi sysselsätter 2 200 anställda på fler än 60 orter i Sverige, Norge och Tyskland och omsätter 8 miljarder kronor.

En del av verksamheten har till uppgift att anskaffa och leverera sågtimmer till Deromes fem sågverk i södra Sverige. Genom lokala virkesinköpare erbjuder vi fullservice för små och stora skogsägare i frågor som rör skogsbruksplaner, avverkning, gallring, nyplantering, FSC- och PEFC-certifiering.

För mer information om Derome se www.derome.se