Redovisningsansvarig till Boråstapeter

Redovisningsansvarig till Boråstapeter

I över ett sekel har Boråstapeter skapat tapeter för alla rum och stilar, från idé och skiss till tapetklädda väggar. Nu har du som redovisningsekonom möjlighet att bli en del av denna kreativa resa. Till rollen som redovisningsansvarig söker vi dig som vill arbeta i en omväxlande och utvecklande roll med ansvar för de svenska bolagens löpande redovisning och månadsbokslut. Låter det intressant? Varmt välkommen med din ansökan redan idag.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

I rollen som redovisningsansvarig kommer du ingå i ett ekonomiteam om fyra personer, på Boråstapeters kontor i Borås/Viared. Du kommer att vara ansvarig för löpande redovisning och månadsbokslut för bolagen som är placerade i Sverige och du rapporterar till Finance Manager. Varumärket Boråstapeter ingår i koncernen Embellence Group som sedan 2021 är noterat på First North på Stockholmsbörsen.

Som redovisningsansvarig kommer du bland annat att arbeta med:
  • Löpande redovisning
  • Månadsbokslut inklusive avstämningar av balansräkning
  • Redovisa och betala moms i Sverige och för utländska registreringar
  • Kontaktperson gentemot vår lönekonsult
  • Stämma av koncernens mellanhavanden
  • Delaktighet i leverantörs- och kundreskontrahanteringen (ansvariga för leverantörs- resp kundreskontra finns)
  • Ansvara för anläggningsregistret
  • Administratör av Expense, reseräkningsprogram
  • Utveckla avdelningens processer och rutiner.
Du kommer också att vara behjälplig i övrigt förekommande arbetsuppgifter på ekonomiavdelningen.

Vem är du?

Vi söker dig med flera års erfarenhet av roller som inneburit kvalificerad redovisning och rapportering. Du är bokslutssjälvständig och drivs av att utveckla rutiner och processer. Vi ser också att du har en relevant akademisk utbildning samt pratar och skriver obehindrat på svenska och engelska. För tjänsten krävs att du är systemorienterad och är en van Excelanvändare. Det är meriterande om du har arbetet med affärssystemet Jeeves.

Som person är du noggrann, prestigelös och med ett högt servicetänk. Struktur kommer naturligt för dig och du är van att hantera många frågor parallellt. Du besitter en helhetssyn på ekonomifunktionens uppdrag och dess processer, samt har en förståelse för övriga kollegors arbete samt var nästa tar vid. Vidare är du trygg i dig själv har du en god samarbetsförmåga och är mån om att teamet tillsammans leverera kvalitet. För den drivna och utvecklingsorienterade medarbetaren finns goda möjligheter till utökat ansvar och utveckling.


Hur gör jag nu?


I den här rekryteringen samarbetar Boråstapeter med MPYA Finance. Vid eventuella frågor kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Elin Linden på telefon 0760-30 31 00 alternativt Linda Målberg, på telefon 0733-80 77 88. Varmt välkommen med din ansökan via www.mpyafinance.se.
Mer info
Område Borås
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 20 juni 2021 (35 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Boråstapeter - störst i Norden

Boråstapeter grundades år 1905 av Waldemar Andrén med visionen om att "alla svenskar ska ha råd att skapa ett vackrare hem med hjälp av tapet." Idag är vi marknadsledande i Norden och säljer tapeter över hela världen.

Varumärket Boråstapeter ingår i koncernen Embellence Group tillsammans med varumärkena Engblad & Co, Mr Perswall, Cole & Son, Wall & Decò och Pappelina. Hos Embellence är våra kunder alltid i fokus och vi arbetar för att alltid tillmötesgå och överträffa de förväntningar som finns. Vårt ursprung och huvudkontor finns i Borås där vi är ca 120 anställda.