Resande driftsättare till OCS!

Resande driftsättare till OCS!

Har du ett stort tekniskt intresse och vill jobba i en varierande roll där du får se stora delar av världen? OCS söker nu sin nästa driftsättare som ska hjälpa deras globala kunder att sätta upp deras transportsystem. På OCS blickar man ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt inom sin bransch. Vill du vara med och bidra till detta? Sök nu då urval sker löpande!

Information om uppdraget

Academic Work söker nu en driftsättare till OCS som ska utgå ifrån Viared, Borås. OCS erbjuder smarta interna transportsystem för flertalet branscher, mestadels fordons- och flygindustrin. Genom att kundanpassa sina system bidrar de till sina kunders lönsamhet. Lösningarna är baserade på egenutvecklade hängtransportörer och rull-och kedjebanor med fokus på en hög kvalité och automationsnivå.

Som driftsättare på OCS kommer du att ansvara för att driftsätta, felsöka samt implementera deras produktionslinjer och lösningar. Du kommer även att kvalitésäkra och testa deras leverans hos både befintliga och nya kunder. I rollen förväntas du vara i framkant och leverera det bästa och senaste till OCS kunder. Du kommer att få jobba med spännande projekt och intressanta kunder i en internationell miljö.

Vill du ha bättre förståelse för OCS produkter? Kika då in videon nedan:

Du kommer att få ta del av ett gediget introduktionsprogram och gå bredvid en erfaren kollega i syfte att säkerställa att du får rätt förutsättningar för att kunna lyckas med dina arbetsuppgifter.

OCS värnar om sina medarbetare, deras utveckling och trivsel. De har ett generöst bonussystem som fördelas utefter årets omsättning och resultat, bjuder på gemensam frukost sista fredagen i varje månad, är anslutna till ett kollektivavtal, bjuder och inkluderar alla medarbetare i en sjukvårdsförsäkring, friskvårdsbidrag och erbjuder hälsokontroller vartannat år.

Arbetsuppgifter
 • Arbeta utomlands i perioder av 6 till 12 veckor, med upp till 200 resdagar per år.
 • Du kommer att hantera både mekaniskt samt elektriskt driftsättningsarbete, så väl som att hantera kontrollsystem och dokumentera.
 • Felsöka, både el, mekanik, och utföra programmering, samt enklare justeringar.
 • Hålla och ansvara för utbildning av OCS kunders operatörer.
 • Du kommer att arbeta i en miljö med avancerade lösningar där dina tekniska färdigheter ständigt kommer att utmanas!
Vi söker dig som
 • Har minst 2 års arbetslivserfarenhet som driftsättare eller liknade roll.
 • Har obehindrade kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.
 • Har kunskap av Siemens programmeringsverktyg så som TIA-portal eller liknande.
 • Innehar B-körkort.
 • Du har en gymnasieteknisk bakgrund eller motsvarande YH-utbildning.
 • Du är nyfiken och driven och har ett starkt tekniskt intresse
Meriterande:

* Truckkort

Som person tar du mycket ansvar för dina egna prestationer, har en utpräglad servicekänsla och självklart ett brinnande intresse för teknik. Du trivs med att prata med kunder och har lätt för olika typer av människor. Du har ett öga för vad som behövs göra, är inte rädd för att ta egna initiativ och har en känsla för helheten. Du är också analytisk, engagerad och självgående samtidigt som du tycker om att arbeta och vara del av ett team.

Övrig information
 • Start: Omgående, enligt överenskommelse.
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare, provanställning 6 månader.
 • Lön: Fast månadslön.
 • Placering: Viared, Borås.
 • Kontaktuppgifter: Rekryteringskonsult Philip Arcangioli
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och OCS önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.
* Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
Mer info
Område Borås
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Grunden till OCS framgång är kontrollen över deras egna produktion i Sverige, men framförallt deras friktionsbaserade patenterade teknik för hängande conveyors. Tekniken innebär att de kan erbjuda den moderna industrin lösningar som är rena och oljefria, ergonomiska och tysta samt mycket flexibla för snabba omställningar. Vidare har de tack vare sin långa erfarenhet fått en stark ställning som specialister på lean produktion, genom vilken de hjälper sina kunder att skapa den mest optimala lösningen. Huvudkontoret ligger i Viared, Borås, och de finns representerade i flera länder.