PLC-programmerare med erfarenhet av Siemens till OCS!

PLC-programmerare med erfarenhet av Siemens till OCS!

Vill du vara en del av nästa industriella revolution? Motiveras du av varierande arbetsuppgifter och avancerade system? Då har vi tjänsten för dig! Som PLC-programmerare på OCS är du med och utvecklar industri 4.0 tillsammans med kunder runt om i världen. Tveka inte på söka redan idag då vi tillämpar löpande urval.

Information om uppdraget

Academic Work söker en PLC-programmerare till OCS i Viared, Borås. OCS erbjuder smarta interna transportsystem för flertalet branscher, mestadels fordons- och flygindustrin. Genom att kundanpassa sina system bidrar de till sina kunders lönsamhet. Lösningarna är baserade på egenutvecklade hängtransportörer och rull-och kedjebanor med fokus på en hög kvalité och automationsnivå.

Arbetsmiljön hos OCS återspeglar trivsel, högt tempo och ansvar. De arbetar främst med helhetsåtaganden och levererar så mycket som möjligt med deras egna resurser. OCS's vision Moving Your Business förverkligas genom deras kärnvärden Lean, Clean & Grean.

Som PLC-programmerare jobbar du i flera kundspecifika projekt där du ingår i ett tvärfunktionellt team som består av en projektledare, konstruktörer och montörer. Som PLC-programmerare ställs du varje dag inför varierande utmaningar där du bl.a. gör riskanalyser, säkerställer funktioner och driver utvecklingsprojekt.

Förutom utveckling och konstruktion genomför OCS också förmontering och testuppbyggnad på huvudkontoret i Viared innan slutlig montering hos kund. Således får du följa processen från skiss till slutresultat. Vill du ha bättre förståelse för OCS produkter? Kika då in videon nedan:

Din dag kan börja med en varm kopp kaffe tillsammans med kollegorna varpå ni sedan samlas för ett sprintmöte där ni gemensamt uppdaterar er om status i de olika projekten och säkerställer dagens to-do´s. Du kommer att få ta del av ett gediget introduktionsprogram och gå bredvid en erfaren kollega i syfte att säkerställa att du får rätt förutsättningar för att kunna lyckas med dina arbetsuppgifter.

OCS värnar om sina medarbetare, deras utveckling och trivsel. De har ett generöst bonussystem som fördelas utefter årets omsättning och resultat, bjuder på gemensam frukost sista fredagen i varje månad, är anslutna till ett kollektivavtal, bjuder och inkluderar alla medarbetare i en sjukvårdsförsäkring, friskvårdsbidrag och erbjuder hälsokontroller vartannat år.

Arbetsuppgifter

Du kommer bland annat att få:
 • Programmera och kontrollera funktionen enligt processbeskrivningar samt kundkrav.
 • Utföra PLC-programmering.
 • Genomföra riskanalyser och driva utvecklingsprojekt.
 • Besöka kunder runt om i världen, främst i Europa.
Tjänsten passar dig som är i början av din karriär och som har ett genuint tekniskt intresse för industri 4.0 och automation. Du är en flexibel lagspelare som trivs med att jobba i projektbaserade team och som vill bidra till gruppens samlade prestation. Du besitter god social kompetens och hög grad av personlig mognad då agerar representant för OCS samt kommer att behöva konsultera kund med olika lösningsförslag. Du ser inga problem med att snabbt kunna skifta fokus då du kommer att jobba i flera parallella projekt och är vidare duktig på att ansvara för och driva dina egna arbetsuppgifter framåt.

Vi söker dig som
 • Har 2 -4 års arbetslivserfarenhet av en liknade roll.
 • Har en avklarad YH eller Högskoleingenjörsexamen inom automation eller liknande.
 • Besitter grundläggande kunskaper inom mekanik, PLC, styrsystem och automatisering.
 • Har kunskap av Siemens programmeringsverktyg så som TIA-portal eller liknande.
 • Viss elkännedom samt kunna läsa elritningar.
 • Har obehindrade kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.
 • Innehar B-körkort.
Meriterande:
 • Om du har har tidigare praktisk erfarenhet av-, eller behandlat PLC i ditt examensarbete.
 • Obehindrade kunskaper i tyska i tal och skrift.
Övrig information
 • Start: Omgående, enligt överenskommelse.
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare, provanställning 6 månader.
 • Lön: Fast månadslön.
 • Placering: Viared, Borås.
 • Kontaktuppgifter: Rekryteringskonsult Philip Arcangioli
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och OCS önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.
* Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
Mer info
Område Borås
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Grunden till OCS framgång är kontrollen över deras egna produktion i Sverige, men framförallt deras friktionsbaserade patenterade teknik för hängande conveyors. Tekniken innebär att de kan erbjuda den moderna industrin lösningar som är rena och oljefria, ergonomiska och tysta samt mycket flexibla för snabba omställningar. Vidare har de tack vare sin långa erfarenhet fått en stark ställning som specialister på lean produktion, genom vilken de hjälper sina kunder att skapa den mest optimala lösningen. Huvudkontoret ligger i Viared, Borås, och de finns representerade i flera länder.