Mekanikkonstruktör till OCS

Mekanikkonstruktör till OCS

Nu öppnar sig spännande möjligheter på OSC i Viared, Borås! Är du nyexaminerad maskiningenjör eller erfaren konstruktör - som vill jobba på projektbasis i tvärfunktionella team med att hjälpa kunder inom exempelvis fordons- och flygindustrin? Motiveras du av utmanande arbetsuppgifter som på sikt gör dig till en expert inom konstruktion? Tveka inte på att söka tjänsten redan idag då vi tillämpar löpande urval!

Information om uppdraget

Academic Work söker Mekanikkonstruktörer till OCS i Viared, Borås. OCS erbjuder smarta interna transportsystem för flertalet branscher, mestadels fordons- och flygindustrin. Genom att kundanpassa sina system bidrar de till sina kunders lönsamhet. Lösningarna är baserade på egenutvecklade hängtransportörer och rull-och kedjebanor med fokus på en hög kvalité och automationsnivå.

Arbetsmiljön hos OCS återspeglar trivsel, högt tempo och ansvar. Arbetet omfattar produkt och projektrelaterad utveckling såsom stålkonstruktioner, conveyorkomponenter, hissar, produktbärare, fixturer, lyftredskap samt prototyper. De arbetar främst med helhetsåtaganden och levererar så mycket som möjligt med deras egna resurser. OCS's vision Moving Your Business förverkligas genom deras kärnvärden Lean, Clean & Grean.

Som Mekanikkonstruktör kommer du att arbeta i flera olika projekt tillsammans med ett skräddarsytt tvärfunktionellt team. Med stöd från konstruktionsavdelningen ansvarar du för konstruktionen och dess layout. Fokus ligger på funktion, säkerhet, budget, tidsplan och kontinuerlig uppföljning. Här ges utrymme för kreativitet och finurlighet då du får möjlighet att tänka utanför boxen i syfte att skapa kundspecifika lösningar.

Din dag kan börja med en varm kopp kaffe tillsammans med kollegorna varpå ni sedan samlas för ett sprintmöte där ni gemensamt uppdaterar er om status i de olika projekten och säkerställer dagens to-do´s. Du kommer få ta del av ett gediget introduktionsprogram som säkerställer att du får rätt förutsättningar för att kunna lyckas med dina arbetsuppgifter.

OCS värnar om sina medarbetare, deras utveckling och trivsel. De har ett generöst bonussystem som fördelas utefter årets omsättning och resultat, bjuder på gemensam frukost sista fredagen i varje månad, är anslutna till ett kollektivavtal, bjuder och inkluderar alla medarbetare i en sjukvårdsförsäkring, friskvårdsbidrag och erbjuder hälsokontroller vartannat år.

Arbetsuppgifter

I rollen som Mekanikkonstruktör kommer du bland annat att få:
 • Ansvara för och utveckla konstruktioner för varje enskilt projekt
 • Modifiera befintliga konstruktioner
 • Utföra CE-märkningar
 • Utföra riskanalyser
Tjänsterna passar antingen dig som tar examen nu i år eller dig med flera års arbetslivserfarenhet inom konstruktion. Du har ett genuint intresse för teknik, som motiveras av att utvecklas inom konstruktion och vill erbjuda kunderna det allra bästa. Du besitter god social kompetens och hög personlig mognad då du agerar representant för OCS och behöver ingjuta förtroende hos dina kunder. Du är en flexibel lagspelare som agerar för teamets bästa och känner dig bekväm med att kunna prioritera mellan olika ärenden. Vidare tar du gärna initiativ till lösning, är strukturerad i ditt arbetssätt och trivs med att kunna vara självgående i ditt arbete.

Vi söker dig som
 • Har en högskoleingenjörsutbildning inom maskinteknik eller liknande
 • Besitter grundläggande kunskaper inom mekanik, hållfasthetsberäkning, styrsystem och automatisering
 • Behärskar Autodesk Inventor, Vault el motsvarande program CAD-program samt MS Office
 • B-körkort
 • Har obehindrade kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift
Meriterande:
 • Kunskaper inom FEM och CE-märkning
 • Obehindrade kunskaper i tyska i tal och skrift
 • Tidigare arbetslivserfarenhet inom konstruktion
Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare, provanställning 6 månader
 • Placering: Viared, Borås
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Aros önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på gothenburgrecruitment@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Om oss
Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Borås
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Konstruktör, Mekanik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Grunden till OCS framgång är kontrollen över deras egna produktion i Sverige, men framförallt deras friktionsbaserade patenterade teknik för hängande conveyors. Tekniken innebär att de kan erbjuda den moderna industrin lösningar som är rena och oljefria, ergonomiska och tysta samt mycket flexibla för snabba omställningar. Vidare har de tack vare sin långa erfarenhet fått en stark ställning som specialister på lean produktion, genom vilken de hjälper sina kunder att skapa den mest optimala lösningen. Huvudkontoret ligger i Viared, Borås, och de finns representerade i flera länder.