Utbilda dig till CE-chaufför & säkra ett garanterat jobb framåt!

Utbilda dig till CE-chaufför & säkra ett garanterat jobb framåt!

Inledning:
Vill du arbeta som lastbilschaufför och bli en del av ett bolag som värdesätter god sammanhållning och värnar om sina medarbetare? Nu har du din chans! För dig som antingen vill byta karriär eller vidareutvecklas, erbjuder vi en unik möjlighet där du kostnadsfritt får behörigheter för att arbeta i rollen som yrkeschaufför samt en fantastisk möjlighet att utvecklas framåt hos ÖGS i Borås. Varmt välkommen med din ansökan! Urval sker löpande.

ÖGS Bolaget, ÖGS Miljötransporter och Örebro Godstrafik Stockholm är tre bolag under samma tak. Idag är det totalt ca 130 anställda och har varit verksamma i branschen sedan 1952 och som transportör för DB Schenker sedan 1956. ÖGS har genom detta erhållit en lång erfarenhet och gedigen branschkunskap inom området. Deras transportöruppdrag för DB Schenker är linjer på Västsverige, Östergötland och Mälardalen med bas i Örebro. ÖGS är ett företag som värdesätter god sammanhållning på arbetsplatsen och strävar efter att vara ett ledande åkeriföretag med hög kvalité. Tillsammans med Professionals Nord inleder de nu en fantastisk möjlighet för rätt person att få både utbildning och sedan arbete på ÖGS i Borås.

Information om chaufförskolan
Start: 9 januari 2023
Examen: Prel. i början av april 2023
Arbetsort: Borås

Programmet genomförs i samarbete med experter från branschen. Utbildningen kommer kombineras av lärarledda sessioner och självstudier. Efter utbildningen kommer du ha en garanterad anställning via oss med uppdrag hos vår kund ÖGS i Borås.

Vi erbjuder dig en:
Utbildningen som kommer varva teoretiska och praktiska moment och som ger dig de behörigheter som krävs för att kunna utföra ditt arbete som yrkeschaufför. I detta innefattar yrkeskompetensbevis (YKB) samt CE-körkort.

Information om tjänsten
Under programmet förbereds du inför rollen som yrkeschaufför via Professionals Nord med uppdrag hos ÖGS i Borås. Efter avslutad utbildning kommer du att ha en gedigen grund att stå på inför din nya roll som yrkeschaufför. Uppdraget är en del av vår personaluthyrning och du kommer vara anställd av Professionals Nord under 12 månader. Förutsatt att samarbetet fungerar bra blir du i dialog med din konsultchef sedan överrekryterad till ÖGS.

Efter avslutad och godkänd utbildning kommer du ha ett garanterat jobb på ÖGS. Du arbetar enligt ett rullande schema som innebär att du arbetar varannan dag och tre dagar i veckan. Arbetstiderna kan komma att variera men startar alltid 10.30. Under dina körningar är du alltid ansiktet utåt för kunden, vilket ställer krav på att du tycker om mötet med människor.
Den här rekryteringsprocessen hanteras av Professionals Nord och ÖGS önskemål är att alla frågor kring tjänsten går till info@professionalsnord.se

Arbetsuppgifter
På ÖGS i Borås, med stationering på en av Schenkers terminaler, startar du din dag med att lasta aktuell lastbil. Du påbörjar sedan din fjärrkörning med ekipage upp till Örebro. På plats i Örebro lastar du av ekipage och åker tillbaka till Borås med ett stopp i Hallsberg för att lasta på fullt ekipage.

Vi söker dig som:
  • Har ett stort intresse och är motiverad för att långsiktigt arbeta i rollen som yrkeschaufför
  • Har B-körkort
  • Är 21 år eller äldre då det krävs för att kunna slutföra vår utbildning.
  • Trivs med att arbetet emellertid kan vara fysiskt krävande och innebära en del lyft vid lastning och lossning.
  • Har goda kunskaper i svenska, både tal och skrift
Vi tror även att dina personliga egenskaper är viktiga för att du ska lyckas med utbildningen och trivas i arbetet. Vi söker därför dig som har rätt inställning, driv och motivation att genomföra programmet för att sedan briljera i din nya tjänst. Du är en person som är driven och arbetar effektivt. Vidare är du flexibel i ditt arbete och har lätt för att anpassa dig efter situation.

START: Utbildningsstart 9 januari 2023
OMFATTNING: Heltid
STAD: Borås
URVAL: Sker löpande
KONTAKT: Emma Grundin

Ansökningsprocessen:
Vår rekryteringsprocess fokuserar uteslutande på individens förmågor, egenskaper och motivation. Därför inleder vi rekryteringsprocessen med ett personlighetstest och ett test kopplat till logisk slutledningsförmåga. Utifrån testresultaten gör vi sedan ett löpande urval och återkopplar till dig. Tar du dig vidare till nästa steg av rekryteringsprocessen kommer du att få möjligheten att skicka in ett CV och personligt brev. Därefter följer en kompetensbaserad intervju.

Gör testerna genom att klicka HÄR

Gör en ansökan genom att fylla i uppgifterna nedan.

Vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via mail. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta oss på info@pn.se.
Mer info
Kontaktperson Emma Grundin
Email Mejla Emma Grundin
Område Borås
Yrkesroll Transport & Logistik, Chaufför
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://pn.se/
Sista ansökningsdag 30 nov 2022 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Vi vet av erfarenhet att du som medarbetare är den viktigaste resursen för företagen. Därför arbetar vi med kvalité och personlig matchning till alla våra tjänster för att hitta rätt jobb för dig. Hos Professionals Nord finns en gedigen branscherfarenhet och en gemensam vision - Att skapa och bibehålla arbetstillfällen!