Verksamhetschef för hemtjänst och hemsjukvård

Verksamhetschef för hemtjänst och hemsjukvård

Socialförvaltningen, Äldreomsorgen

Beskrivning
Bollnäs kommun satsar på chefernas arbetsmiljö för att skapa förutsättningar för ett nära ledarskap. Vi har redan gjort en satsning på enhetschefer inom äldreomsorgen och nu ska även förutsättningarna för verksamhetschef blir bättre. Vi delar därför äldreomsorgens ansvarsområde i två delar. Vår nuvarande verksamhetschef ansvarar för särskilt boende och vi rekryterar en ny verksamhetschef för området hemtjänst och hemsjukvård.

Arbetsuppgifter

Verksamhetschefen ingår i socialförvaltningens ledningsgrupp och har chefsansvar för enhetschefer inom hemtjänst och hemsjukvård.
Att arbeta som verksamhetschef innebär att säkerställa att verksamheten organiseras, utvecklas och bedrivs med hög kvalitet, uppfyller de politiska målen samt följer det regelverk som finns inom Bollnäs kommun och i lagstiftningen.
Du ska genom ett resultatorienterat, långsiktigt och strategiskt arbetssätt skapa struktur och delaktighet.
Samverkan internt och externt är mycket viktigt för att verksamheten ska rymmas inom givna ekonomiska resurser och hålla god kvalitet.

Kvalifikationer
Du har tidigare ledarerfarenhet, helst inom äldreomsorg eller hälso- och sjukvård samt adekvat högskoleutbildning. Du har ett tydligt och medvetet ledarskap.

Du är intresserad av samhällsfrågor och har kunskap, förståelse och respekt för den politiska process som styr kommunal verksamhet.
Du har kunskaper om systematiskt arbetsmiljöarbete och förmåga att omsätta det i praktiskt arbete.

Vi värdesätter engagemang och förmåga att skapa delaktighet för personal och brukare. Förmåga till samarbete och ansvarstagande är nödvändigt, inte bara i den egna verksamheten utan även för förvaltningen i övrigt. Samarbete med andra huvudmän är en viktig del av uppdraget.

Du är ansvarstagande och har förmågan att arbeta strukturerat på en strategisk nivå.

Du har god kommunikativ och analytisk förmåga.
Vi värdesätter personliga egenskaper som personlig mognad, tydlighet och mod.

Villkor
Ansökan bör innehålla meritförteckning, betygskopior och i övrigt sedvanliga handlingar som åberopas.
Din ansökan ska vara oss tillhanda senast 2019-01-25. Intervjuer kommer att ske löpande under rekryteringsperioden.

Om Bollnäs kommun
Vi anställda i Bollnäs kommun skapar tillsammans bra dagar för Bollnäsborna och här arbetar vi med sånt som är viktigt på riktigt. Hos oss får du stolta kollegor som med äkta arbetsglädje utvecklar Bollnäs långsiktigt och hållbart. Cirka 27 000 Bollnäsbor är beroende av vårt arbete, och tillsammans gör vi skillnad - varje dag! Kom och jobba med oss!

I Bollnäs kommun får du ett liv där det är enkelt att få vardagen att gå ihop. Du kan välja att bo på landsbygden eller i stan, oavsett har vi korta pendlingstider. Tack vare närheten till skolor och arbete får du mer tid över till familj och fritidsintressen. För att vara en liten stad har Bollnäs mycket att erbjuda med bland annat 400 föreningar av olika slag samt ett kulturutbud utöver det vanliga! Eller varför inte bege dig ut och njut av Hälsinglands vackra natur med blånande berg och djupa dalar? Vill du resa bort har du tillgång till bra kommunikationer och nära till både storstad och fjäll!
Mer info
Kontaktperson Tina Mansson Söderlund
Telefon 0278 252 70
Område Bollnäs
Yrkesroll Organisation & ledning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.bollnas.se
Sista ansökningsdag 25 jan (4 dagar kvar)