Specialpedagog till Hamreområdets förskolor

Specialpedagog till Hamreområdets förskolor

Barn- och utbildningsförvaltningen i Bollnäs kommun ansvarar för förskola, förskoleklass, fritidshem, grundskola, grundsärskola och elevhälsa. I dagsläget ansvarar vi för totalt 17 kommunala förskolor och 9 grundskolor. Läs gärna mer om våra verksamheter på: http://bollnas.se/index.php/barn-utbildning.

Våra värdeord är: Utvecklande, Involverande och Välskött. För oss är det därför av vikt att du som medarbetare har en stimulerande och trygg arbetsmiljö med hög delaktighet och goda utvecklingsmöjligheter.

Vi ser fram emot att ha med just dig på vår resa för att säkerställa ett jämställt samhälle präglat av trygghet, demokratiska värderingar, mångfald, upplevelser och framtidstro. Välkommen till oss - och välkommen med din ansökan!

Beskrivning
Vi erbjuder en arbetsplats i framkant!

I din roll som specialpedagog är du delaktig i och har stora möjligheter att påverka utvecklingen i förskolan. Hos oss får du ett varierat och fritt arbete där du har möjlighet att styra din egen tid. Du planerar själv dina insatser och schema utifrån vad som passar dig och förskolorna bäst. Det finns ett stort utrymme att utforma tjänsten utifrån dina önskemål och behov.

Tjänsten avser en tillsvidareanställning med omfattning 100%. Tillträde enligt överenskommelse. Hamreområdet omfattar totalt fyra förskolor: Hamregårds förskola, Hedhamre förskola, Nyhedsbackens förskola och Pionens förskola.

Arbetsuppgifter
Som specialpedagog för du ett nära samarbete med förskolechef kring verksamhetsutveckling i sin helhet, i Hamreområdets förskolor. Du ingår i förskolans utvecklingsarbete och bidrar till fördjupad kompetensutveckling av förskolans personal, för att kunna möta den naturliga variationen av barns olikheter. Tillsammans med förskolechef och pedagoger arbetar du hälsofrämjande och förebyggande med att stödja barns utveckling mot utbildningens mål.

Vi vill arbeta med tidiga insatser och luta oss mot aktuell forskning. Det innebär att du som specialpedagog även kommer att arbeta främjande och förebyggande med handledning och inspiration för våra arbetslag, bland annat genom att få pedagogerna att öka sin förståelse för barnets behov och utveckling genom att vara en kvalificerad samtalspartner. Vidare kommer du arbeta för skapandet av en god och inkluderande lärmiljö för alla, genom utveckling av kvalitet i det inre arbetet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad specialpedagog.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Vi ser därför att du har god förmåga att samarbeta, vara lyhörd och ha lätt för att sätta dig in i andra människors perspektiv. Du är trygg i dig själv, stabil och har god självinsikt. Det är också viktigt att du är flexibel för att kunna möta verksamhetens behov av specialpedagogisk kompetens. Vidare har du goda pedagogiska kunskaper och förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra.

Om Bollnäs kommun

Vi anställda i Bollnäs kommun skapar tillsammans bra dagar för Bollnäsborna och här arbetar vi med sånt som är viktigt på riktigt. Hos oss får du stolta kollegor som med äkta arbetsglädje utvecklar Bollnäs långsiktigt och hållbart. Cirka 27 000 Bollnäsbor är beroende av vårt arbete, och tillsammans gör vi skillnad - varje dag! Kom och jobba med oss!

I Bollnäs kommun får du ett liv där det är enkelt att få vardagen att gå ihop. Du kan välja att bo på landsbygden eller i stan, oavsett har vi korta pendlingstider. Tack vare närheten till skolor och arbete får du mer tid över till familj och fritidsintressen. För att vara en liten stad har Bollnäs mycket att erbjuda med bland annat 400 föreningar av olika slag samt ett kulturutbud utöver det vanliga! Eller varför inte bege dig ut och njut av Hälsinglands vackra natur med blånande berg och djupa dalar? Vill du resa bort har du tillgång till bra kommunikationer och nära till både storstad och fjäll!

Välkommen till Bollnäs, hjärtat av Hälsingland.
Mer info
Område Bollnäs
Yrkesroll Utbildning, Specialpedagog, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.bollnas.se
Sista ansökningsdag 21 jan (4 dagar kvar)