Bli lönekonsult med garanterad tillsvidareanställning på 12 veckor!

Bli lönekonsult med garanterad tillsvidareanställning på 12 veckor!

Kan man bli lönekonsult på 12 veckor? Svaret är JA! Nu kan du utbilda dig till lönekonsult med en garanterad tillsvidareanställning efter examen. Vi förväntar oss ingen tidigare arbetslivserfarenhet inom området, med rätt driv och engagemang tror vi att du kan ha det som krävs för att göra ett karriärsbyte! Efter att ha examinerat 850 konsulter inom Finance, IT och Technology sedan starten 2015 är det äntligen dags för Academy att starta upp sin första klass med lönekonsulter. Vi rekryterar på förmågor och därför inleds processen med tester som du hittar längre ner i annonsen. Då platserna är eftertraktade och vi tillsätter dem löpande rekommenderar vi dig att söka direkt, sista ansökningsdagen är 22a maj och vi har endast en plats i Bollnäs - kommer den bli din?

Information om uppdraget

Efter 12 veckors intensivutbildning kommer du ut med värdefull kunskap inom system och arbetsprocesser som är högt eftertraktade på arbetsmarknaden inom löneområdet. Utöver detta har du en tillsvidareanställning som konsult hos Academic Work, en ny karriär inom Finance-branschen som är i ständig utveckling samt ett nätverk med såväl konsultkollegor som lärare. Läs nedan vad vår Business Developer Linnea har att säga om satsningen på lönekonsulter och det efterföljande arbetet som lönekonsult.

Våra kunder har under en längre period efterfrågat skickliga löneekonomer med ambitionen att få vara med och påverka samt utveckla verksamheterna. Löneområdet har fått ett uppsving, marknaden är het och efterfrågar systemkunniga- såväl som affärsmässiga och arbetsrättsligt skickliga lönekonomer för att fortsätta att driva löneområdet framåt. Vi hoppas på att detta är den första av många löneklasser, efterfrågan är enorm på marknaden och konsulterna har ljusa framtidsutsikter!"

Linnea Hernvall, Business Developer Finance Academic Work

Får du platsen i Bollnäs kommer du att bli placerad på ett uppdrag hos Aspia. Aspia beskriver sig som nygamla i gamet, i och med att de tidigare har varit en del av PwC men nu är det nya bolaget Aspia. Detta skapar en arbetsplats med mycket kunskaper och erfarenheter, samtidigt som de har uppstartsandan av att vilja förändra och förbättra.

Information om utbildningen

Utbildningsmetodiken bygger på Accelerated Learning som är en snabb väg till en ny karriär för de som inte räds en spännande utmaning. Den baseras på aktuell hjärnforskning och fokuserar på praktiskt lärande med högt tempo och feedbackdialog. Läs mer om utbildningsinnehållet som varvar teori och praktik och varför våra tidigare konsulter rekommenderar Academy.
 • Utbildningen som lönekonsult startar den 10e juni
 • Omfattning: Heltid, schemalagd undervisning vardagar kl. 09.00-17.00
 • Utbildningsort: Academy Campus i Kista, Stockholm
 • Arbetsort efter avslutad utbildning: Bollnäs
 • Antal utbildningsplatser i Bollnäs: Vi kommer ta in en konsult
ROLLEN SOM LÖNEKONSULT

Som lönekonsult hos Aspia kommer du arbeta med hela processen kring löner och administrera sjuklöner, traktamenten, övertidsersättningar med mera. Du arbetar för kunder från olika branscher med olika avtal vilket gör arbetet varierande. Du arbetar främst inne på kontoret, men det kan även förekomma uppdrag ute hos kunder när du fått mer erfarenhet.

För att få en bra början av ditt uppdrag får du gå en introduktion där du bland annat får sitta med din arbetsledare på Aspia och lära dig om organisationen. Du börjar med att arbeta med enklare löner för att succesivt bygga på med mer avancerade arbetsuppgifter. Vidare har du och din arbetsledare på Aspia dialog kring förväntningar och mål, hur snabbt du efter utbildningen utvecklas i rollen beror därefter mycket på hur du är som person och vad just du vill. För att trivas på uppdraget bör du uppskatta ett varierat arbetstempo, med lugnare och stressigare perioder.

Vi söker dig som
 • Har goda kunskaper i svenska och engelska, muntligt som skriftligt
 • Har klarat samtliga inledande tester med fokus på personlighet och problemlösningsförmåga
 • Har ett stort intresse för siffror, system och processer
Som person är du logiskt lagd med en god problemlösningsförmåga. Vidare har du den uthållighet och det driv som krävs för att klara av en tuff intensivutbildning. För att ha fallenhet för konsultrollen behöver du ingen erfarenhet, men du måste ha rätt förmågor, personliga egenskaper och engagemang att påbörja din nya karriär. Rekryteringsprocessen startar därför med urvalstester som säkerställer att du har just det.

För att lyckas i konsultrollen inom lön ser vi att du är noggrann och förstår vikten av att göra rätt och korrekta beräkningar i samband med redovisning av skatter, avgifter och statistik samt tolkning, analys och rådgivning av lagar och regler. Din samarbetsförmåga och serviceanda är nyckeln för att skapa goda relationer till såväl kollegor som kunder. Du är lyhörd och gör det lilla extra för att kunna hjälpa till. Vidare ser vi att du skapar ett mervärde till verksamheten genom att vara nyfiken och initiativtagande till förbättringar och effektiviseringar i såväl processerna som systemen. Dina kollegor ser dig som en uppskattad och lyhörd kollega som har ett affärsmässigt sinne.

Praktisk information
 • Rekryteringsprocessen: Vi arbetar utifrån löpande urval och processen består av tester och två intervjuer. Om du vill öka din chans för att få en plats på programmet rekommenderar vi dig att söka direkt då platserna kan fyllas innan rekryteringsdeadline.
 • Deadline att söka: 22a maj
 • Sök till Academy genom att klicka på Ansök här på annan site och klicka sedan på testet överst på landningssidan. Vi går igenom urvalet löpande och platserna kan komma att fyllas innan deadline.
* Har du specifika frågor kring Academy och rekryteringsprocessen besvaras dessa på vår Academymail under kontorstid. Vi tar inte emot ansökningar via mailen om du inte gjort och klarat de inledande testerna.
Mer info
Område Bollnäs
Yrkesroll HR & Personal, Löner & Förmåner
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Academy - se vad våra IT konsulter tycker om programmet!