Lärare till Bollebygdskolan F-3

Lärare till Bollebygdskolan F-3

Om arbetsplatsen
Unga, expansiva Bollebygd är en kommun med framtidspotential som präglas av en helhetssyn, hållbar utveckling och tillväxt. Kommunen strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare där medarbetarskap och ledarskap präglas av delaktighet och påverkansmöjligheter. I Bollebygd bor knappt 10 000 invånare. Endast 30 minuter från Göteborg, Borås och Alingsås ligger Bollebygd geografiskt bra till. Kommunen har ett rikt friluftsliv med skidbacke, vackra vandringsleder och golfbana i herrgårdsmiljö. Bollebygd har välutvecklade verksamheter med bra kvalitet och ett rikt näringsliv med över 1000 företagare. Läs gärna mer på bollebygd.se I kommunen är vi cirka 650 medarbetare och vi har några av Sveriges viktigaste uppdrag. Barns lärande, god vård och omsorg, hållbar samhällsutveckling och miljöfrågor är bara några exempel. Vår kollega går snart på föräldraledighet och 2b behöver en ny lärare! Bollebygdskolan F-3 har ca 275 elever och 45 medarbetare. Hos oss får du medupptäckande, kompetenta, närvarande och engagerade kollegor. Har du som vi ett inkluderande synsätt och vågar prova nya saker samt vill lära dig av erfarenheter? Då är du varmt välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter
Vi söker en lärare till klass 2b, som delar klassläraransvar med en erfaren kollega som ska studera på halvtid. Ni får ett gemensamt ansvar för att varje elev får goda förutsättningar att utvecklas och nå sina mål. Du är väl förtrogen med att arbeta utifrån pedagogiska planeringar och genomför en kvalitativ undervisning som utgår från våra styrdokument. I ditt arbete som lärare hos oss ingår att ansvara för planering, genomförande, dokumentation samt utvärdering av verksamheten. Du ingår i ett arbetslag med lärare för klasserna 1b, 2b och 3b samt lärarassistent, fritidspersonal och resurspersoner. Ditt uppdrag är att tillsammans med dina kollegor skapa förutsättningar för elevers kunskapsutveckling samt att nå läroplanens och kursplanernas mål. Vidare ser vi att du arbetar för en trygg, tillgänglig och stimulerande lärmiljö. Som medlem i ett arbetslag förväntas du aktivt bidra till lagets driv och utveckling för alla elever.

Kvalifikationer
Du är legitimerad lärare för år F-3. Vi förutsätter att du är en reflekterande och strukturerad lärare med gedigna didaktiska kunskaper och insikt i läroplanen. Vidare har du ett professionellt och inkluderande arbetssätt, har god samarbetsförmåga och tycker om att arbeta i arbetslag. Du är nyfiken och kreativ och vill inspirera och utmana eleverna i deras lärande. I rollen som lärare hos oss är du en förebild, och du skapar förutsättningar för ett framgångsrikt lärande genom att skapa förtroende och genom ett gott bemötande. Din undervisning kännetecknas av balans mellan en tydlig pedagogisk planering och ett utrymme för elevernas initiativ och frågeställningar. Du behöver ha goda kunskaper i IKT och vi ser gärna att du har erfarenheter av att kommunicera med elever och vårdnadshavare via webben. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Intervjuer sker löpande, ansök därför redan idag! Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR). Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Kontaktperson Margareta Röllgårdh
Telefon 0734-647207
Område Bollebygd
Yrkesroll Utbildning, Lärare
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 30 okt 2020 (4 dagar kvar)