Bygglovshandläggare

Bygglovshandläggare

Om arbetsplatsen
Unga, expansiva Bollebygd är en kommun med framtidspotential som präglas av en helhetssyn, hållbar utveckling och tillväxt. Kommunen strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare där medarbetarskap och ledarskap präglas av delaktighet och påverkansmöjligheter. I Bollebygd bor knappt 10 000 invånare. Endast 30 minuter från Göteborg, Borås och Alingsås ligger Bollebygd geografiskt bra till. Kommunen har ett rikt friluftsliv med skidbacke, vackra vandringsleder och golfbana i herrgårdsmiljö. Bollebygd har välutvecklade verksamheter med bra kvalitet och ett rikt näringsliv med över 1000 företagare. Läs gärna mer på bollebygd.se I kommunen är vi cirka 650 medarbetare och vi har några av Sveriges viktigaste uppdrag. Barns lärande, god vård och omsorg, hållbar samhällsutveckling och miljöfrågor är bara några exempel. Att arbeta med samhällsbyggnad i Bollebygd är utvecklande och roligt, och vi hoppas att du som är utbildad bygglovshandläggare vill vara en nyckelspelare i vårt samhällsbyggnadsarbete. Hos oss får du möjlighet att arbeta med hela bygglovsprocessen i tätt samarbete med planerare, miljöinspektörer och andra funktioner inom samhällsbyggnad. Du som medarbetare har en central roll och ett stort ansvar för att kontinuerligt utveckla vår verksamhet.

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som vill arbeta med att handlägga bygglov, rivningslov, förhandsbesked och anmälningspliktiga åtgärder samt bygginspektioner. Vår ambition är att sträva mot en digital bygglovsprocess. Huvudfokus för tjänsten kommer vara bygginspektioner (tekniskt samråd, arbetsplatsbesök samt slutsamråd). Då vi är en liten enhet kommer du även att arbeta få arbeta med andra frågor såsom tillgänglighetsfrågor, samt bedriva tillsyn enligt plan- och bygglagen. Arbetet är omväxlande och utvecklande och du driver självständigt dina ärenden. Du arbetar i nära samverkan med chef och kollegor på enheten, och du har även ett tätt samarbete med dina kollegor inom andra delar av förvaltningen när det gäller frågor om exempelvis detaljplaner och teknisk infrastruktur. Som bygglovshandläggare arbetar du självständigt med stort eget ansvar men givetvis i nära samverkan med dina kollegor inom bygg- och miljöenheten, samhällsbyggnadsförvaltningen, andra tjänstemän i kommunen, byggherrar, konsulter samt mot olika myndigheter som berörs eller kommer att beröras av de beslut som fattas.

Kvalifikationer
Du som söker är utbildad byggingenjör eller har motsvarande teknisk utbildning. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med tekniska samråd, arbetsplatsbesök och slutsamråd samt av att arbeta i EDP Vision Bygg och goda kunskaper om plan- och bygglagen, plan- och byggförordningen, miljöbalken samt Boverkets byggregler. Du har förmodligen ett starkt intresse för samhällsbyggande. Du har ett positivt och engagerat förhållningssätt med kunden i fokus och utmärkt muntlig och skriftlig kommunikation. Du är lösningsfokuserad, har lätt för att samarbeta och arbetar strukturerat. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och din sociala kompetens. B-körkort är ett krav.

Övrigt
Intervjuer planeras att genomföras följande datum: 10, 11, 12 och 13 november. Ange i ansökan om du är förhindrad att delta på intervju någon av de angivna dagarna. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR). Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Kontaktperson Linda Ternström
Telefon 0734 63 71 02
Område Bollebygd
Yrkesroll Bygg & Hantverk
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 30 okt 2020 (6 dagar kvar)