Hoppa till innehåll
Zeppelin Sverige AB logotyp

Zeppelin-CAT söker teknisk innesäljare

Publiceringsdatum
14 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Internal sales representative till Zeppelin-CAT

För att möta den spännande expansionen och gröna omställning som nu sker i Norra Sverige med avseende på såväl industri som infrastruktur vill vi förstärka vår säljorganisation med fokus på entreprenadmaskiner.

Om tjänsten

Vi söker en Internal Sales Representative till Zeppelin Sverige AB. Du kommer att ingå i vår säljorganisation och rapportera till företagets Sales Director med placering i Boden.

Ditt ansvarsområde kommer bland annat bestå av att:

 • Tillsammans med våra erfarna säljare utveckla försäljningen av entreprenadmaskiner i norra Sverige. Detta utifrån kundernas behov samt marknads- och teknikutvecklingen.
 • Proaktivt bevaka den lokala marknaden avseende planerade och pågående projekt för att i ett tidigt stadie bearbeta kunder och erbjuda våra attraktiva lösningar.
 • Ta fram och följa upp kund- och marknadsplaner för den lokala marknaden.
 • Ha en bra dialog och nära samarbete med dina kollegor inom säljteamet samt övriga kontaktytor inom området.
 • Säkerställa hög kundnöjdhet

Arbetsuppgifter:

 • Nära samarbete med Cat och övriga Zeppelinorganisationen för att kunna rekommendera rätt maskiner och implementera ny teknologi hos kunder verksamma inom Construction.
 • Vara uppdaterad på våra produkter samt hålla prislista och leveranstid på det mest efterfrågade maskinerna uppdaterade.
 • Hålla dig uppdaterad på planerade och pågående projekt, detta med avseende på uppdrag, volymer, maskiner och maskinbehov. Allt för att proaktivt generera leads och bearbeta potentiella uppdragstagare tidigt.
 • Öka kundnärvaron och utveckla våra kundrelationer och ta fram planer för kundbesök samt följa upp dessa.
 • Värdera den nuvarande affärssituationen och möjligheterna till utveckling genom förändring och/eller utökning av affärsmöjligheter
 • Tillsammans med övriga organisationen arbeta med event anpassade för den lokala marknaden (kampanjer, mässor, roadshow, demoplan)
 • Bistå kunder med produktionsstudie och utifrån denna komma med rekommendationer som ökar kundens produktivitet och reducerar kundens miljöpåverkan.
 • Ta fram offerter och konfigurering av maskiner
 • Beställa maskiner och följa upp leveranser samt prepp av maskiner

Din bakgrund:

Vi söker dig som har bred erfarenhet av proaktiv försäljning, gärna inom områdena maskinförsäljning och entreprenad.

Alternativt har du en färsk universitetsexamen inom lämpligt område, intresse för teknik samt ett stort driv för att ta dig an uppdraget samt att utveckla tjänsten tillsammans med oss.

I denna tjänst krävs att du har god datorvana och kan hantera de vanligt förkommande programvarorna (Officepaketet, CRM). Du kommunicerar såväl svenska som engelska i tal och skrift.

Din profil:

Du är driven och kommunikativ med kunden i fokus. Du har viljan att utveckla och förbättra processer samt arbetssätt och du är proaktiv i ditt sätt att göra det. Du är lösningsorienterad och lojal mot intressenter och kollegor. Du är självgående, uthållig och strukturerad. Vidare är du positivt inställd till förändring och har stort engagemang och intresse för affären.

Vi erbjuder:

 • En möjlighet att påverka och utvecklas i din roll.
 • Möjligheten att representera ett av världens starkaste varumärken.
 • Zeppelin Sverige är en stabil arbetsgivare med goda anställnings- och arbetsvillkor.

Vid frågor: Kontakta Martin Persson, Sales Director på telefon 070-508 71 18 eller e-post: Martin.Persson2@zeppelin.com

Placeringsort: Boden

Intresserad? Sista ansökningsdatum är 2024-05-31. Urval sker löpande, varpå tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Zeppelin Sverige AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
13 juni 2024 (22 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Zeppelin Sverige AB är exklusiv återförsäljare för Caterpillar Inc. i Sverige och erbjuder nya och begagnade entreprenad- och gruvmaskiner, uthyrningstjänster samt motorer och elgeneratorer. I utbudet finns mer än 100 maskintyper, från minigrävmaskiner till gigantiska gruvtruckar. Maskinerna är driftsäkra, bränsleeffektiva och bygger på modern teknologi. I segmentet för motorer och generatorer är Zeppelin en ledande leverantör av lösningar för applikationer inom industri, marin och järnväg. Den svenska verksamheten är komplett med försäljning, service, finansiering och uthyrning. I organisationen finns gedigen kunskap hos servicetekniker och ingenjörer som servat Caterpillar-produkter under årtionden. Zeppelin tar hand om kunder i hela Sverige och har cirka 520 anställda på 14 platser från norr till söder. Zeppelin Sverige AB är en del av den tyska Zeppelin-koncernen. Mer information finns på zeppelin-cat.se.