Customer Development Manager, Mining

Customer Development Manager, Mining

Det händer mycket spännande i vår norra del av Sverige så därför satsar Zeppelin Sverige inom Mining-området med en ny befattning - Customer Development Manager.

Vill du göra skillnad för svenska gruvors produktion och miljöarbete, samt uppskattar kundvård och projektledning inom teknik, då är den nya rollen som Customer Development Manager hos Zeppelin något för dig.

Som Customer Development Manager representerar du ett av världens främsta varumärken. Den nya befattningens målsättning inom affärsområdet Mining är att utveckla och anpassa svenska gruvors verksamheter. Initialt fokus för rollen kommer ske mot lastning och transport genom simuleringar av produktions-energi- och infrastrukturberäkningar.

Tjänsten innefattar arbetsuppgifter såsom:

 • Nära samarbete med Cat för att kunna rekommendera och implementera ny teknologi hos kunder verksamma i gruvindustrin.
 • Bistå kunder med komplett produktionsstudie och utifrån denna komma med rekommendationer som reducerar kundens miljöpåverkan och ökar kundens produktivitet.
 • Tillsammans med Cat och kund utveckla och anpassa befintliga gruvor för att möta framtidens teknologi (förarlösa system, elektrifiering/alternativa bränslen).
 • Tillsammans med Cat bistå kund med en komplett helhetslösning anpassade för ny teknologi vid nystartade gruvor.
 • Tillsammans med Sales Manger och Product Manager bereda och sälja in ny teknologi och maskiner till Zeppelins kunder.
 • I dialog med medarbetarna inspirera, identifiera och arbeta med ständiga förbättringar.
 • Säkerställa hög kundnöjdhet.
 • Övriga förekommande uppgifter som arbetsgivaren bedömer relevant.

Vi tror att rätt kandidat har egenskaper såsom:

 • Mål och resultatmedveten.
 • Förmågan att enskilt driva och leda projekt.
 • Nytänkande och ser möjligheter med hur ny teknologi kan implementeras i verksamheten.
 • Att alltid med kund i fokus uppvisa gott affärsmannaskap och leverans.
 • Mod att utmana och på ett konstruktivt sätt lyfta upp brister i befintliga processer.
 • Uthållig och förmåga att variera ett strategiskt arbetssätt med detaljförståelse och fokusering.
 • Strukturerad och samtidigt kunna hantera en stor mängd och bredd av aktiviteter samt lätt för att prioritera.
 • Drivande, strukturerad och stresstålig.
 • Förändringsbenägen

Zeppelins blivande Customer Devlopment Manager är trygg, stabil samt inger förtroende i sin kommunikation och har en förmåga att sälja in budskap baserat på fakta och analys. Rätt kandidat har eftergymnasial utbildning med inriktning mot teknik eller annan utbildning och erfarenhet som bedöms som likvärdig.

Meriterande för tjänsten är erfarenhet av produktion och produktionsoptimering inom lastning och transport från gruv- eller anläggningsbranschen. God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska. Även B-körkort är ett krav för tjänsten.

Hos Zeppelin välkomnas du till en stabil arbetsgivare med goda anställnings- och arbetsvillkor. Vidare erbjuds ett varierande arbete i ett företag med starka värderingar med kompetenta och erfarna kollegor som vill ha kul på jobbet.

Customer Development Manager utgår från Boden och rapporterar till Sales Manager- Fredrik Lindström. Resor förekommer frekvent i tjänsten

Stora maskiner, stora utvecklingsmöjligheter och ett stort glatt team.

För mer information om befattningen kontakta BESI, Auktoriserad Executive Search Konsult Tomas Blomster på 076-636 57 60.

Mer info
Område Boden
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.zeppelin-cat.se
Sista ansökningsdag 31 mars 2023 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Zeppelin Sverige AB är exklusiv återförsäljare för Caterpillar Inc. i Sverige och erbjuder nya och begagnade entreprenad- och gruvmaskiner, uthyrningstjänster samt motorer och elgeneratorer. I utbudet finns mer än 100 maskintyper, från minigrävmaskiner till gigantiska gruvtruckar. Maskinerna är driftsäkra, bränsleeffektiva och bygger på modern teknologi. I segmentet för motorer och generatorer är Zeppelin en ledande leverantör av lösningar för applikationer inom industri, marin och järnväg. Den svenska verksamheten är komplett med försäljning, service, finansiering och uthyrning. I organisationen finns gedigen kunskap hos servicetekniker och ingenjörer som servat Caterpillar-produkter under årtionden. Zeppelin tar hand om kunder i hela Sverige och har cirka 520 anställda på 14 platser från norr till söder. Zeppelin Sverige AB är en del av den tyska Zeppelin-koncernen. Mer information finns på zeppelin-cat.se.