Hoppa till innehåll

Verksamhetschef för Förvaltningsadministration

Vill du vara med och bidra till satsningarna kring vår tids största utmaningar, och kunna påverka och lämna över något för framtida generationer att vidareutveckla? Då är Bodens Kommun en arbetsgivare för dig!

Information om uppdraget:

Boden ligger i Norrbottens kustland, endast 3 mil från havet mellan två älvdalar. Här bor cirka 28 000 personer. Boden är en modern småstad med närhet till det mesta vilket skapar ett givande arbets- och fritidsliv, det vi kallar närhetsliv. Boden ligger i hjärtat av en etableringsintensiv region och är en viktig del av den gröna globala samhällsomställningen. Här skapas ett samhälle i tillväxt, rustat för att möta den gröna ny industrialiseringen, med smarta och hållbara lösningar för samverkan, boende, transporter, vardagen och ett modernt företagande. Med ett starkt stöd från kompetenta kollegor och chefer, får du mod att våga prova. Hos oss får du stort förtroende i en fantastisk miljö, där det finns möjlighet att utveckla dig själv och andra.

Vill du veta mer om hur det är att jobba i Bodens kommun? Då kan du läsa mer här: www.boden.se/jobbaiboden

Arbetsuppgifter
Vi söker en engagerad, målinriktad och drivande verksamhetschef för enheten Förvaltningsadministration inom socialförvaltningens verksamhet. Som verksamhetschef har du ett helhetsansvar för ekonomi, personal och arbetsmiljö. Uppdraget innebär ansvar för kvalitetsledningssystemet, uppföljning och internkontroll. Verksamhetschef ansvarar för ledning, styrning och uppföljning för ekonomi och organisation.

Ledningsuppdraget för verksamhetschef Förvaltningsadministration omfattar i dagsläget kompetensförsörjning, bistånd och förvaltningsadministration (avgiftshandläggning, it-samordning, ärendehantering, externa utförare inom äldreomsorg och LSS.) Verksamheten är en stödfunktion till socialförvaltningens primära verksamheter.

Tjänsten omfattar förutom chefsansvaret även ett ansvar för att genomföra vissa förvaltningsstrategiska uppgifter som kvalificerade utredningar, exempelvis rörande strategiska utredningar och analyser verksamhets- och lokalplanering, ny-, om- och tillbyggnader, analysera förutsättningar för att driva verksamhet, t ex ekonomiska och personella.
Ditt uppdrag är att utreda och besvara komplexa frågor samt ta fram underlag som ska användas för att ledningsgruppen ska kunna fatta välgrundade beslut. Det innebär att du behöver ha förmåga att kunna utforma projekt, genomföra datainsamling, analys, rapportförfattande och kommunikation samt driva utvecklingen av förvaltningens strategiska kompetensförsörjning.

Detta söker vi:

-Vi söker dig med relevant högskoleutbildning, du har minst 3 års chefserfarenhet med personalansvar.
Du har goda kunskaper i svenska samt goda IT-kunskaper/systemvana då delar av arbetet sker i digitala forum.

Meriterande:
- Om du har tidigare erfarenhet av att leda chefer
- Om du har arbetat i en politisk styrd organisation eller tidigare arbetat i en liknande roll.

För att passa i denna roll behöver du ha förmågan att väga in både personal, ekonomi och verksamhetsperspektiv i dina beslut. Du har en strategisk förmåga som ger en plan för verksamheten på lång sikt samtidigt som du behöver vara i nuet och hantera det händelsesyrda i vardagen. Personliga egenskaper som är viktiga är att du är stabil och behåller fokus på rätt saker även i pressade situationer. Du tar ansvar för ditt arbete och är inte nöjd förrän du kan säkerställa att målet är uppfyllt. Du är samarbetsinriktad och relationsskapande. I ditt ledarskap blir därför ord som delaktighet och tillsammans framgångsfaktorer. Stämmer ovanstående in på dig? Varmt välkommen med din ansökan.

Men allt är inte arbete. En rik fritid värdesätts av allt fler. Du har nära till bra skidbackar likväl som till Luleå skärgård och ett bra kulturutbud. Har du ett intresse så har Boden olika föreningar. I Boden finns ett bra utbud av skolor med olika profiler. Och det bästa av allt, du kan bo bra till vettiga priser oavsett om du väljer villa eller lägenhet. Läs mer på www.boden.se

Vi värdesätter en jämn ålders- och könsfördelning samt mångfald inom alla yrkesområden.
Vi har rökfri arbetstid och vi erbjuder en friskvårdstimme i veckan och ett friskvårdsbidrag.
Via vår hälsoportal kan du som medarbetare boka in dig på olika friskvårdsaktiviteter ex massage, prova-på-träning, föreläsningar mm.

Denna rekryteringsprocess hanteras av StudentConsulting och det är därför Bodens kommuns önskan att alla eventuella frågor går direkt till ansvarig rekryterare Erika Kask vid StudentConsulting. Du når Erika via mejl på erika.kask@studentconsulting.com.


Fackliga representanter:

Christer Carlsson, Akademikerförbundet SSR: Nås genom kommunens växel 0921-62000
Marianne Ericsson Westin, Vision: Nås genom kommunens växel 0921-62000
Lena Alm, Ledarna: Nås genom kommunens växel 0921-62000

Välkommen in med din ansökan! Sista ansökningsdag är 2023-12-03
StudentConsulting logotyp
Sök jobbet
Sista ansökningsdag
Idag (0 dagar kvar)
Område
Typ av anställning

Om arbetsgivaren

Mångfaldigt prisbelönta StudentConsulting är ett av Skandinaviens största och ledande rekryterings- och bemanningsföretag med fokus på studenter, akademiker och yrkesutbildade. Tack vare ett stort nätverk och lång erfarenhet har vi tillsatt över 20 000 jobb det senaste året. Vi erbjuder intressanta och utmanande tjänster på både hel- och deltid inom områden som IT, teknik, ekonomi, administration, HR, marknadsföring, kundtjänst, försäljning, industri, produktion, logistik och transport. Hitta din framtid på www.studentconsulting.com
http://www.studentconsulting.se/

Fler jobb från samma arbetsgivare

Göteborgs stad
Industri & Anläggning
Företagslogga
Oslo
Transport & Logistik
Företagslogga

Liknande Jobb

Boden
Transport & Logistik
Företagslogga
Boden
Data & IT
Företagslogga