Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Verksamhetscontroller inom Försvarsmaktens logistik

Ansök nu
Befattningen erbjuder
Försvarsmaktens Teknik- och Vidmakthållandekontor Logistik (TVK Log) är mitt i en spännande resa där vi ska tillväxa och bli fler. Vi söker därför två nya medarbetare som ska arbeta som verksamhetscontrollers. Är du duktig på att skapa struktur och ordning samt att kommunicera detta i organisationen? Då har vi ett perfekt jobb för dig där du kan få utlopp för din kreativitet och ditt ordningssinne. Vi erbjuder dig ett omväxlande och utvecklande arbete i en trevlig och engagerad arbetsgrupp.

Om enheten
TVK Log är en viktig del av ledningen av logistiken i Försvarsmakten och vi arbetar på central nivå inom myndigheten. Vi ansvarar bland annat för att logistikmaterielen är tillgänglig och möter förbandens behov. En framgångsfaktor för oss i våra uppdrag är samarbete och expertkompetens.

Enheten är indelad i fem avdelningar och består idag av ca 85 medarbetare, huvudsakligen av civil personal med en jämn fördelning av kvinnor och män. Ledningen sitter i Boden, men vi har verksamhet på ett flertal orter i Sverige.

På arbetsplatsen arbetar vi aktivt för hög trivsel och god arbetsmiljö samt med hälsofrämjande åtgärder. Som anställd i Försvarsmakten har du exempelvis möjlighet att träna på arbetstid tre timmar per vecka. Vi vårdar en kultur som bygger på gemenskap samt uppmuntrar och möjliggör kompetensutveckling. Vi har flexibel arbetstid, vilket möjliggör en bra balans mellan arbete och privatliv.

Aktuell befattning är placerad vid Ledningsstödavdelningen, som fungerar som enhetens stab.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
I rollen som verksamhetscontroller kommer du att arbeta med styrning och uppföljning inom enheten. Detta kommer att ske i ett tätt samarbete med enhetens ekonomicontrollers. Att sammanhålla enhetens arbete med planering, ur flera olika perspektiv, samt att leda enhetens arbete med uppföljning ur ett verksamhetsperspektiv är huvudsakliga uppgifter. För att lyckas med detta behöver gemensamma arbetssätt tas fram och direktiv och anvisningar ges ut. Du kommer att analysera måluppfyllelse och effekterna av enhetens arbete samt presentera detta för ledningsgruppen, som ansvarar för enhetens förbättringsarbete.

Vi har stort utvecklingsfokus och du behöver vara intresserad och engagerad av att driva utvecklingsarbete. Överlag finns ett stort behov av att sammanhålla olika arbetsprocesser, exempelvis genom gemensamma anvisningar, direktiv och remisser.

Arbetet som verksamhetscontroller sker i nära samarbete med kollegor och chefer såväl inom enheten som i andra delar av myndigheten, men även tillsammans med medarbetare inom Försvarets Materielverk.

Krav

Kvalifikationer
  • Universitets- eller högskoleexamen relevant för befattningen eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
  • Flerårig erfarenhet av arbete med verksamhetsstyrning, resultatuppföljning och analys i liknande roll inom statsförvaltningen eller annan komplex organisation, som arbetsgivaren bedömer relevant
  • B-körkort.
Personliga egenskaper
Som person har du mycket god samarbetsförmåga samtidigt som du kan arbeta självständigt. Du är utvecklingsinriktad, drivande och tar egna initiativ. För tjänsten krävs en god analytisk förmåga och en väl utvecklad förmåga att se sammanhang. Du är kommunikativ och pedagogisk och är duktig på att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska. Du kommer att ha ett stort eget ansvar för att lösa tilldelade uppgifter, vilket ställer krav på att du kan prioritera och arbeta strukturerat. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande
  • Erfarenhet av utvecklingsarbete eller projektledning
  • Erfarenhet av Försvarsmaktens verksamhet och då främst inom försvarslogistik
  • Erfarenhet av Försvarets Materielverks verksamhet och då främst inom anskaffning och vidmakthållande.
Övrigt
Anställningen utgör en civil tillsvidaretjänst på heltid. Sex månaders provanställning kan komma att tillämpas för dig som inte redan är tillsvidareanställd inom Försvarsmakten.

Arbetsort: Boden

Resor i tjänsten förekommer.

Tillträdesdatum: Snarast eller enligt överenskommelse.

Ange löneanspråk i ansökan.

Upplysningar om befattningen
För frågor om befattningen kontakta Avdelningschef Linda Lindholm på tfn 0921-34 89 69 alt 070-618 89 69. Vid frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta HR-generalist Kerstin Palm på tfn 073-316 14 52.

Fackliga företrädare
OFR/O - Jan Pettersson

OFR/S - Jeanett Svanberg

SEKO - Lars-Erik Selström

SACO - Carola Skalman Landewall

Samtliga nås via växeln, 0505-45 10 00.

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 7 juni 2023. Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

FMLOG stödjer krigsförband i att utföra sina uppgifter i alla beredskapsnivåer. Vi bidrar till ökad uthållighet genom att planera, förrådshålla, leverera och samordna behovet av förnödenheter och transporter.

FMLOG:s unika kompetens med civil och militär expertis bidrar till leveranssäkerhet och tillgänglighet.

Tillsammans tillser vi att Försvarsmaktens operativa förmåga nationellt och internationellt bibehålls.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
Idag (0 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare