Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Tränare/instruktörer till Idrott- och friskvårdsavdelningen

Ansök nu
Vill du vara en del av någonting större och värdersätter att med den du är och det du gör - få bidra till ett säkrare och bättre Sverige?

Om enheten
Garnisonsstödenheten tillhör Norrbottens Regemente och stödjer garnisonen med övnings- och skjutfält, mark- och miljö, simulatorer, idrott- och friskvård, expedition/arkiv samt IBSS/TPSS. Idrotts- och Friskvårdsavdelningen är en garnisonsresurs för förbanden i Bodens garnison där den främsta uppgiften är att stödja vid genomförandet av insatsförbandens fysiska prestationsförmåga.

Om tjänsten
Vill du vara med och göra skillnad och bli en del av ett fantastiskt lag? Hos oss får du möjligheten att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. I tjänsten finns goda förutsättningar för friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Vi söker två tränare/instruktörer som kommer vara placerade vid Idrotts- och friskvårdsavdelningen på Garnisonsstödsenheten i Bodens Garnison. Avdelningen består av fem personer (Chef, två friskvårdsledare och två tränare/instruktörer). Vi stödjer anställda/värnpliktiga med träning, tävling, utbildning, materiel, tester och idrottsanläggningar. Arbetets målsättning utgår från att Försvarsmaktens personal ska ha en tillräcklig fysisk prestationsförmåga för att kunna lösa av statsmakten ålagda uppgifter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Instruktör på olika typer av träningspass från individ till gruppnivå
 • Hålla utbildningar inom vårt ansvarsområde; träning, idrott och fysisk prestationsförmåga
 • Arrangera tävlingar tillsammans med övriga på avdelningen
 • Lösa vissa administrativa uppgifter t ex beställningar, materielredovisning m.m.
 • Sköta materiel och våra anläggningar
 • Vara delaktig i vår interna kommunikation t ex intranät, instagram, e-mail och liknande
 • Leda Försvarsmaktens fysiska tester
KRAV
Kvalifikationer
 • Utbildning och/eller relevant erfarenhet inom områden som rör idrott/träning och hälsa/friskvård
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
 • B-körkort
Personliga egenskaper
Du kommer ingå i ett litet arbetslag och därför är det viktigt att ha både gott omdöme och god samarbetsförmåga.
Tjänsten kännetecknas också av ett högt personligt ansvarstagande där du förväntas vara självgående och ta egna initiativ. Du ska ha förmåga att hantera olika arbetsuppgifter, stundtals under tidspress tillsammans med andra.
Du behöver känna dig trygg och trivas i rollen som utbildare och föredragande specialist. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande
 • Tränarutbildning (inom personlig träning, idrott eller liknande)
 • Ledare i idrott
 • Erfarenhet av att hålla utbildningar
 • Erfarenhet av att organisera tävling/träning
 • Militär bakgrund
 • Relevanta kunskaper om militära idrotter såsom orientering och skidåkning
 • Vi ser gärna att personerna på de två olika tjänsterna kompletterar varandras kompetensområden
Anställning
Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning
Sysselsättningsgrad: Heltid
Befattningen är civil
Tillträde enligt överenskommelse

För upplysningar om befattningen samt rekryteringsprocessen kontakta
Jonas Johansson tfn 073-850 87 04
Conny Hugman
Mikael Ståhl

Conny och Mikael nås via växel 0921-34 80 00.

Fackliga representanter
OF-Bothnia, Mikael Lundsten
Försvarsförbundet, Annelie Forshage
Seko Försvar, Elin Laestadius

Nås via växeln: 0921-34 80 00

Välkommen med din ansökan senast 2023-09-24. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I 19 är ett av Sveriges största regementen med verksamhet från Härnösand i söder till Kiruna i norr. Huvudort och ledning för regementet finns i Boden. Regementets huvuduppgift är att bygga krigsförband och under de närmaste åren ska I 19 successivt utveckla den nya Norrbottensbrigaden. År 2030 ska regementet kunna utbilda, förrådsställa och mobilisera hela brigaden inklusive de tillhörande funktionsförbanden; ledning, fältarbeten, luftvärn och logistik.

Värnpliktsutbildningen genomförs på Norrbottens pansarbataljon som ansvarar för att utbilda och vidmakthålla förband till Norrbottensbrigaden. På regementet finns även en regementsstab, en brigadstab, Försvarsmaktens vinterenhet, Försvarshälsan, Garnisonsstödsenheten, Logistikenheten och Lokalplaneringsenheten.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
24 sep. 2023 (1 dag kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare