Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Redovisningshandläggare till Försvarsmaktens logistik

Ansök nu
Försvarsmakten växer och det gör även Ekonomiredovisningsenheten. Vi söker dig som vill vara med och göra skillnad i en organisation som har mycket att erbjuda.

Befattningen erbjuder

För att möta framtidens försvar med ett aktivt försvar utökas nu ekonomiredovisningsenheten vid Försvarsmaktens logistik, FMLOG med en till redovisningshandläggare. Försvarsmaktens yttersta uppgift är att försvara Sverige och landets intressen, vår frihet och rätt att leva som vi själva väljer. Som redovisningshandläggare inom Försvarsmakten bidrar du till att nå de övergripande målen genom att se till att Försvarsmaktens bokföring och leverantörsfakturor sköts regelrätt genom att vara driven, ansvarstagande och med ett högst kund- och servicefokus. Du blir en viktig del i vår strävan att öka förtroendet för Försvarsmakten, både internt och externt.

Om enheten

Du kommer organisatoriskt att tillhöra ekonomiredovisningsenheten FMLOG vars uppgift är att dokumentera hela Försvarsmaktens ekonomiska transaktioner samt stötta alla förbands ekonomiavdelningar. Genom att hålla goda relationer både internt och externt får vi Försvarsmaktens ekonomi att fungera. Ekonomiredovisningsenheten finns i Boden med cirka femtio anställda. Vi arbetar sedan några år teambaserat där varje team, utöver leverantörsfakturahantering, har en egen spetskompetens. Teamen är självstyrande och kompetensöverföring mellan medarbetare är en naturlig del av arbetsdagen. Vi arbetar i affärssystemet SAP. Ekonomiredovisningsenheten strävar efter att erbjuda alla medarbetare möjligheter till varierande arbetsuppgifter för att bidra till verksamheten och den individuella utvecklingen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Svara för redovisningsuppgifter, både löpande och vid bokslut för hela Försvarsmakten
 • Handlägga redovisningsuppgifter för kund- och leverantörsreskontra
 • Hantera leverantörsfakturor
 • Tillhandahålla stöd och service till hela Försvarsmaktens verksamhet.
KRAV

Kvalifikationer
 • Akademisk utbildning inom ekonomi, systemvetenskap eller annan relevant utbildning eller arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
 • Tidigare erfarenhet av redovisnings- och bokslutsarbete eller serviceyrke
För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Personliga egenskaper

Uppdraget förutsätter ett processorienterat arbetssätt vilket gör att det är viktigt att du har förmåga att samarbeta med andra, är pedagogisk och har lätt för att skapa kontaktytor även utanför den egna organisationen. Vi ser att du känner dig bekväm med beslutsfattande och med att prioritera arbetsuppgifter. För att lyckas i rollen behöver du känna engagemang för dina arbetsuppgifter samt ha en god service- och kommunikationsförmåga.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande
 • Tidigare arbetslivserfarenhet från Försvarsmakten
 • Erfarenhet av affärssystemet SAP
 • Civilekonomexamen
 • God datorvana och tillämpade kunskaper i Excel
 • Du har stort intresse för siffror och service
Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning. Anställningen inleds med 6 månaders provanställning.
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Boden
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

Annonsen avser ett flertal befattningar.

Upplysningar om befattningen

Mail: ekonomijobb@mil.se

Tel: 0921-348900

Information om rekryteringsprocessen

Avdelningschef Annika Carlsson, epost: annika.carlsson@mil.se Tel: 073-0482564

Enhetschef Suzanna Winblad von Walter (nås via Försvarsmaktens växel)

Fackliga företrädare

SACO Madeleine Bagge
OFR/S Håkan Antonsson
SEKO Susanne Thunberg
OFR/O Torbjörn Bäckman

Samtliga nås via växeln: 08-788 75 00.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2023-06-13. Din ansökan ska innehålla CV samt ett personligt brev.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

FMLOG stödjer krigsförband i att utföra sina uppgifter i alla beredskapsnivåer. Vi bidrar till ökad uthållighet genom att planera, förrådshålla, leverera och samordna behovet av förnödenheter och transporter.

FMLOG:s unika kompetens med civil och militär expertis bidrar till leveranssäkerhet och tillgänglighet.

Tillsammans tillser vi att Försvarsmaktens operativa förmåga nationellt och internationellt bibehålls.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
13 juni 2023 (7 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare