Hoppa till innehåll
Ansök nu
Befattningen erbjuder
Försvarsmakten är inne i ett omfattande utvecklingsarbete för att bygga ett starkare försvar mot bakgrund av ett försämrat omvärldsläge och ny försvarspolitisk inriktning med fokus på det nationella försvaret. Norra Militärregionen är en egen organisationsenhet, med hög tillväxt takt. Med bakgrund av detta söker vi nu ytterligare en Mobiliseringsofficer.

Om enheten
Du tillhör Norra militärregionstaben, MR N, och är placerad i Boden. Där kommer du att placeras vid Planeringsavdelningen, som planofficer med inriktning mobilisering och beredskap (J 5)

En mobiliseringsofficer vid MRN J 5 bör ha erfarenhet av arbete på bataljonsnivå eller regementsnivå med förbandsproduktion. Din erfarenhet kommer att användas till att ta fram planer som är förankrade i den rådande situationen vid förbanden inom militärregionen. Meriterande är ett brett kontaktnät inom militärregionens förband, staber och stödfunktioner. Befattningen ställer krav på att genomföra internutbildningar på olika system.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Delansvarig i framtagandet av militärregionens territoriella och fackmässiga mobiliseringsplaner.
 • Deltar i samverkan med förband, staber och stödfunktioner inom militärregionen.
 • Stödja och delta i totalförsvarsplaneringen vid MR N.
 • Ingå i planeringsgrupp inom MR N stab vid pågående operation.
 • Stödja operationsledningen vid MRN stab vid pågående operation.
 • Deltar i planeringsavdelningens övriga interna arbete.
 • Verka som Vakthavande befäl
KRAV
Kvalifikationer
 • OR 7
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift
 • God förmåga att använda MS Office.
 • B-körkort
Personliga egenskaper

Du är en god representant för Försvarsmakten och ett föredöme både som person och ledare. Du bygger ditt ledarskap på Försvarsmaktens värdegrund. Du har god social förmåga, god situationsanpassningsförmåga både vad avser eget ledarskap och medarbetarskap, god stresstålighet och uthållighet. Du förväntas kunna lösa tilldelade uppgifter med stor självständighet och god förmåga till improvisation. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande
 • Erfarenhet av mobiliseringsarbete på förbandsnivå.
 • Erfarenhet av stabsarbete vid bataljons- eller förbandsstab.
För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt

Vid eventuell återanställning av officer inleds anställningen med sex månaders provanställning. Befattningen innebär tjänsteresor. Arbetsuppgifterna kan förändras över tid.

Militärregionen värdesätter de kvalitéer som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika bakgrund och livserfarenhet. Tre timmars friskvårdstid per vecka samt flextids-och semesteravtal följer med anställningen.

Anställningsform: Militär tillsvidareanställning med placering i säkerhetsklass och krigsplacering.
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Boden
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

För upplysningar om befattningen kontakta:

Thomas Bylund tel: 0709516287

Stefan Svensson tel: 0703505531

För information om rekryteringsprocessen kontakta:

Sven-Olov Grenholm, personalbefäl MR N,nås via växel 1921-34 80 00

Fackliga företrädare:
Fackliga representanter, vilka nås via Försvarsmaktens växel 0921-34 80 00:
Seko FM Susanne Thunberg
Försvarsförbundet Annelie Forshage
OFR/O Malin Scharffenberg Kahlke

SACO Carina Gabrielsson

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2023-05-30. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Norra militärregionen (MR N) ansvarar för markterritoriell ledning i de fyra nordliga länen.

Regionen består av en stab och fem utbildningsgrupper. Verksamheten finns från Kiruna i norr till Härnösand i söder. Vid MR N finns sju hemvärnsbataljoner och flera stödfunktioner.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
18 juni 2023 (14 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare