Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Masterdataspecialist

Publiceringsdatum
21 november 2023
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Försvarsmakten söker masterdataspecialist med placering i Boden.

Systemförvaltningsenheten (SFE) är Försvarsmaktens enhet för förvaltning av IT-system och masterdata. SFE förvaltar drygt 80 av Försvarsmaktens IT-system, inom områden som logistik, HR, ekonomi, information och teknik. SFE har en intressant och dynamisk verksamhet som dessutom erbjuder ett gott arbetsklimat med engagerade medarbetare som aktivt medverkar till enhetens utveckling och Försvarsmaktens verksamhet.

Om verksamheten

Masterdatakontoret ingår i Systemförvaltningsenheten och har som huvuduppgift att förvalta Försvarsmaktens masterdata i system PRIO (SAP). Denna tjänst innebär ansvar för att driva, strukturera samt kvalitetssäkra masterdata så att verksamhetskritisk information återfinns vid rätt tidpunkt och på rätt plats i system PRIO. I din roll som masterdataspecialist behöver du besitta en hög grad av nytänkande och vilja att förenkla och automatisera. Samtidigt som du förväntas vara en bidragande faktor i arbetet med att utveckla och effektivisera sektionen genom konstant förbättringsarbete.

Befattningen erbjuder

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:
 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål
 • Tre timmar träning i veckan på arbetstid.
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.
Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som masterdataspecialist kommer du att analysera och indatera information. Vidare kommer du att organisera resurser, identifiera flöden och automatisera processer på ett sätt som driver verksamheten framåt. Planera samt genomföra ändringar i masterdata avseende kvalitetshöjande åtgärder. Samverkan med andra funktioner och förband inom Försvarsmakten ingår också i befattningen.

Kvalifikationer
 • Erfarenhet av att administrera data
 • Erfarenhet av att arbeta i excel
 • Erfarenhet av att dokumentera processer och rutiner
Personliga egenskaper

Vi ser framför oss att du har en god förmåga att planera och strukturera arbetet. Du behöver också vara lösningsorienterad och ha en analytisk sida samt kunna växla perspektiv från en övergripande helhetssyn till att kunna gå ner på detaljnivå och förstå hur processer hänger ihop. I teamet jobbar vi både självständigt och i grupp vilket gör att man bör ha en god samarbetsförmåga samt vara prestigelös och hjälpa till där det behövs. Då många av våra arbetsuppgifter handlar om att automatisera och förenkla processer så är det bra om du har hög initiativförmåga samt är van att ta ansvar och driva uppgifter ända in i mål.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande kvalifikationer
 • Relevant högskoleutbildning
 • Erfarenhet av hantering av masterdata
 • Kunskaper om SAP
 • Erfarenhet av att ha arbetat i PRIO
 • Erfarenhet av materielunderhåll i FM
 • Kunskaper om agila arbetsmetoder
Övrigt

Befattningen är en tillsvidareanställning på heltid som civilt anställd och inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten.

Arbetsort: Boden

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta rekryterande sektionschef Jens Lindbäck, 076-6323874. För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist Linnéa Hedin, 08-788 75 00 (växel)

Fackliga företrädare: SACO Pär Lohman

OFR/S Martin Sparr

SEKO Matz Felix

OFR/O Anna Tuulik

Samtliga nås genom växeln: 08-788 75 00

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2023-12-31. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 800 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
31 dec. 2023 (23 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande Jobb