Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Ledningssystemofficer till MR N

Ansök nu
Vill du ta ett nästa steg i karriären eller vara en del av något större och värdesätter att - med den du är och det du gör - få bidra till ett säkrare och bättre Sverige?

Befattningen erbjuder
Norra militärregionen är inne i en spännande och utvecklande fas och vi söker nu en Ledningssystemofficer som vill vara med på den resan. Vårt arbete präglas av en god laganda, hjälpsamhet, högt i tak och med fokus på tillväxt och förbättringsarbete. Välkommen med din ansökan!

Om enheten
Befattningen som Ledningssystemofficer är placerad vid MR N stab i Boden, vid avdelningen J6. På avdelningen arbetar
C J6, tillika IT chef samt två handläggare Ledningssystemavdelningen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som Ledningssystemofficer ansvar du för del av de sambandssystem som finns inom MR N. MR N har modernt utrustad sambandsledningscentral, vars huvuduppgift är att säkerställa Försvarsmaktens samband med civila myndigheter och militära enheter, både de så kallade fast anslutna och de som enbart kan nås via radio. Du ansvarar för att både planera och delta i försvarsplanering samt bereda sambandsfrågor med hög detaljupplösning ur ett regionalt perspektiv med både militära och civila operatörer. Du kommer också att tjänstgöra som vakthavande befäl för Militärregion Nord.

Du kommer även ansvara för att utbilda personal inom eget ansvarsområde. Normalt arbetar du ett sammanhängande arbetspass som är förlagda på dagen. Vid övningar och andra förhållanden förändras schemat för att passa in i rådande verksamhet. Växeltjänstgöring mellan motsvarande funktioner i Försvarsmakten kan bli aktuell under kortare perioder, liksom tjänsteresor till andra orter.

Krav
Kvalifikationer
  • Specialistofficer OR 7 (OR 6/OR 8 med rätt bakgrund kan söka)
  • Aktuell och relevant kunskap inom området ledningssystem
  • Aktuell och relevant erfarenhet av att leda, koordinera och planera
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
  • B-körkort (manuell växellåda)
Personliga egenskaper
Tjänsten som Ledningssystemofficer ställer höga krav på social kompetens och samarbetsförmåga, förmåga att kunna växla mellan låg och hög arbetsbelastning samt god initiativförmåga och hög stresstålighet. Du har också en god analytisk förmåga. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Du följer försvarsmaktens värdegrund som slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Meriterande
  • God förmåga att hantera Försvarsmaktens sambandssystem
  • Goda kunskaper om Försvarsmaktens struktur och uppgifter inom insatsledning och produktionsledning
  • Aktuell och relevant erfarenhet av sambandsplanering och systemkunskap på Försvarets sambandssystem
Övrigt
Befattningen är militär tillsvidareanställning (100%) Vid eventuell återanställning av officer inleds anställningen med sex månaders provanställning.
Arbetsort: Boden
Befattningen innebär tjänsteresor.
Arbetsuppgifterna kan förändras över tid.
Tillträde enligt överenskommelse.

Tre timmars friskvårdstid per vecka samt flextids- och semesteravtal följer med anställningen.

Upplysningar om befattningen
Mårten Persson 070-510 35 63

Information om rekryteringsprocessen
Mårten Persson 070-510 35 63
Anna-Karin Andersson 076-866 27 76

Fackliga företrädare
OFR/O: Malin Scharffenberg Kahlke
Ordf Seko/F: Susanne Thunberg
OFR/S Försvarsförbundet: Annelie Forshage
SACO klubb: Carina Gabrielsson

Fackliga representanter, nås via Försvarsmaktens växel 0921-34 80 00:

Välkommen med din ansökan senast 2023-09-29. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I 19 är ett av Sveriges största regementen med verksamhet från Härnösand i söder till Kiruna i norr. Huvudort och ledning för regementet finns i Boden. Regementets huvuduppgift är att bygga krigsförband och under de närmaste åren ska I 19 successivt utveckla den nya Norrbottensbrigaden. År 2030 ska regementet kunna utbilda, förrådsställa och mobilisera hela brigaden inklusive de tillhörande funktionsförbanden; ledning, fältarbeten, luftvärn och logistik.

Värnpliktsutbildningen genomförs på Norrbottens pansarbataljon som ansvarar för att utbilda och vidmakthålla förband till Norrbottensbrigaden. På regementet finns även en regementsstab, en brigadstab, Försvarsmaktens vinterenhet, Försvarshälsan, Garnisonsstödsenheten, Logistikenheten och Lokalplaneringsenheten.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
29 sep. 2023 (5 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare