Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Läkare Norra militärregionen stab

Befattningen erbjuder
Vid Norra militärregionen(MR N) kommer du ha ett brett arbetsfält med stor variation i uppgifter inom ett försvarsmedicinskt område under utveckling. Arbetet kommer innefatta samarbete där dina specialistförmågor kommer utveckla verksamheten. I många beredninger deltar du i samverkan med länstyrelse, kommuner och regioner.

Om enheten

Du tillhör MR N stab som är placerad i Boden. MR N stab hanterar verksamhet från Härnösand i söder till Kiruna i norr, med huvudsakligt territoriellt ansvar. I ansvaret finns 5 utbildningsgrupper som hanterar 7 Hemvärnsbataljoner, vilka är direkt underställda chefer till C MR N.

J4 Logistikavdelning är den avdelning du närmast kommer jobba inom. Utöver försvarsmedicin hanteras förnödenhetsförsörjning, teknisk tjänst och transporttjänst vid avdelningen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Läkare MR N stab ansvarar för militära aspekter av sjukvård inom militärregionen och i samverkan mot totalförsvaret. I rollen leder Läkare MR N stab administrativa delar och utveckling av sjukvård i underställda hemvärnsförband med sjukvårdsgrupper, läkare och sjuksköterskor. Arbetet innebär stor variation i arbetsuppgifterna, samverkan är en stor del i uppgifterna. Arbetet innebär en del resor inom Sverige och militärregionen.

Beroende på tidigare kompetenser så kan en utbildning internt inom Försvarsmakten bli aktuell.

Krav

Kvalifikationer
  • Legitimerad läkare med specialistexamen (inriktning ej kravsatt)
  • Erfarenhet av medicinsk verksamhetsledning inom förband, försvarshälsa eller civil motsvarighet
  • B-körkort (manuell växellåda)
Personliga egenskaper

Du är en god representant för Försvarsmakten och ett föredöme både som person och ledare. Du bygger ditt ledarskap på Försvarsmaktens värdegrund. Du har god social förmåga, god situationsanpassningsförmåga både vad avser eget ledarskap och medarbetarskap, god stresstålighet och uthållighet samt god förmåga till improvisation.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande
  • Reservofficersutbildning, genomförd värnplikt/militär grundutbildning eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer likvärdig
  • God analytisk förmåga
  • Erfarenhet i pedagogik
  • Goda kunskaper inom MS-Office
Övrigt
Anställningsform: Civil tillsvidareanställning med placering i säkerhetsklass och krigsplacering. Anställningen inleds med sex månaders provanställning.
Sysselsättningsgrad (hel-deltid): Heltid (100%)
Arbetsort: Boden
Tillträdesdatum: Tillträde enligt överenskommelse

Militärregionen värdesätter de kvalitéer som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika bakgrund och livserfarenhet. Tre timmars friskvårdstid per vecka samt flextids- och semesteravtal följer med anställningen. Arbetsuppgifterna kan förändras över tid.

Beroende på tidigare kompetenser så kan utbildning internt inom Försvarsmakten bli aktuell

I rekryteringsprocessen kommer färdighetstest samt personlighetstest att genomföras.

För upplysningar om befattningen kontakta:

Chef J4 Lars Rova, 070-663 68 23

Stabsläkare Gunnar Engström, 072-232 06 39

För information om rekryteringsprocessen kontakta:
HR-Generalist Emma Sundqvist, 073-089 56 22

Fackliga företrädare:

Fackliga representanter, vilka nås via Försvarsmaktens växel 0921-34 80 00:
SEKO F Susanne Thunberg
OFR/S Annelie Forshage
OFR/O Malin Scharffenberg Kahlke

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2023-04-28. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Norra militärregionen (MR N) ansvarar för markterritoriell ledning i de fyra nordliga länen.

Regionen består av en stab och fem utbildningsgrupper. Verksamheten finns från Kiruna i norr till Härnösand i söder. Vid MR N finns sju hemvärnsbataljoner och flera stödfunktioner.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
28 apr. 2023 (27 dagar kvar)

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare