KMA Samordnare Mining

KMA Samordnare Mining

Trivs du i en roll med många kontaktytor i en tung verkstadsmiljö och att stötta verksamheten i arbetet med kvalitet, miljö och arbetsmiljö?

Gillar du att arbeta i ett högt tempo med fokus på en säker arbetsmiljö och hög kvalitet?

Då kan du vara vår nya KMA samordnare inom affärsområde Mining


Placeringsort: Boden (men annan plats inom Malmfälten kan diskuteras)

Rollen har det övergripande ansvaret att driva och aktivt stödja affärsområdets ledning och chefer i frågor som rör kvalitet, miljö och arbetsmiljö i syfte att förbättra och utveckla verksamheten mot uppsatta mål.

Uppgifter:
  • Leda och stödja chefer i det lokala kvalitets-, miljö- och arbetsmiljöarbetet
  • Upprätta processer efter verksamhetens behov, samt följa upp implementeringen av dessa
  • Stötta verksamheten i riskanalyser och utredningar för olika händelser och avvikelser
  • Arbeta för att säkerställa en hög medvetenhet kring KMA-frågorna ute på arbetsplatserna
  • Planera och genomföra interna utbildningar inom KMA
  • Genomföra interna revisioner enligt ISO9001/14001 och utföra inspektioner enligt Caterpillars program Contamination Control i verksamheten
  • Hålla sig uppdaterad om lagar, bestämmelser och krav på miljö- och arbetsmiljöområdet
  • Hålla kontakt med myndigheter, t ex Arbetsmiljöverket och lokala Miljökontor
För att lyckas i rollen ser vi att du har några års erfarenhet av att arbeta i en operativ roll där du har hanterat dessa frågor. Rollen ställer stora krav på kommunikations- och ledarförmåga i mötet med olika avdelningar och funktioner både internt och hos våra kunder. Du har tidigare arbetat i verkstadsmiljö eller liknande verksamhet. Vi ser gärna att du har en teknisk kompetens.

Rollen kräver att du regelbundet besöker våra verkstäder i Boden, Kiruna, Gällivare och Kaunisvaara för att på plats vara aktiv med att stödja, driva och följa upp arbetet inom dessa områden.

Vi värdesätter dina personliga egenskaper

Du är bra på att samarbeta med andra såväl som att arbeta självständigt. Du är lyhörd till din omgivning men har även mod att agera efter vad du tycker är rätt. Med hög integritet, flexibilitet och ett strukturerat sätt att arbeta har du förmågan att åstadkomma resultat med verksamhetens mål i fokus, utan att tumma på säkerhet eller kvalitet.

Din profil

Du bör ha högskoleutbildning eller motsvarande erfarenhet.

Du har några års erfarenhet av att driva KMA frågor i en kommersiellt driven verksamhet.

B-körkort är ett krav liksom mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både muntligt och skriftligt.
Mer info
Kontaktperson Eva Ingverud
Telefon 076-137 58 68
Område Boden
Yrkesroll Fordon, Industri & Anläggning, Quality Assurance, Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Civilingenjör, Energi & Miljö
Typ av anställning Heltid
Hemsida https://zeppelin-cat.se/se
Sista ansökningsdag 26 feb 2021 (30 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Zeppelin Sverige AB är exklusiv återförsäljare för Caterpillar Inc. i Sverige och erbjuder nya och begagnade entreprenad- och gruvmaskiner, uthyrningstjänster samt motorer och elgeneratorer. I utbudet finns mer än 100 maskintyper, från minigrävmaskiner till gigantiska gruvtruckar. Maskinerna är driftsäkra, bränsleeffektiva och bygger på modern teknologi. I segmentet för motorer och generatorer är Zeppelin en ledande leverantör av lösningar för applikationer inom industri, marin och järnväg. Den svenska verksamheten är komplett med försäljning, service, finansiering och uthyrning. I organisationen finns gedigen kunskap hos servicetekniker och ingenjörer som servat Caterpillar-produkter under årtionden. Zeppelin tar hand om kunder i hela Sverige och har cirka 440 anställda på 14 platser från norr till söder. Zeppelin Sverige AB är en del av den tyska Zeppelin-koncernen. Mer information finns på zeppelin-cat.se.