Trafikinformatör (TL)

Trafikinformatör (TL)

Vi på Trafikledning arbetar proaktivt för att resenärer och trafikanter samt näringsliv ska få ökade möjligheter att bättre planera och genomföra sin resa. Vår verksamhet har både nationellt och regionalt fokus med många roller som arbetar med trafikslagsövergripande uppgifter. På Trafikledning kan du verkligen bidra till att skapa förtroende för Trafikverket och samhällsutvecklingen!

Trafikledning leder och övervakar trafiken på 98 400 km statliga vägar och 12 000 km statliga järnvägar. Det är vår uppgift att se till att våra vägar är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell. På Trafikledning ger vi service dygnet runt, året om - för att skapa goda möjligheter för resenärer, trafikanter och godstransporter.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Som trafikinformatör ansvarar du för att tågresenärerna får bra och tillförlitlig information om läget i tågtrafiken, till exempel spårändringar och förseningar. Du informerar tågresenärerna via plattformsskyltar, monitorer och webb. För att kunna göra det gäller det att du håller dig uppdaterad om läget i trafiken. Det gör du via datoriserade övervakningssystem och genom att ha ett gott samarbete med järnvägsföretag, trafikledare och Trafikinformationsledare i Gävle.

Du samlar in och sammanställer information om spårändringar, förseningar, fordonsproblem och kontaktledningsfel.
Arbetet som trafikinformatör är varierande beroende på om tågtrafiken flyter normalt eller om det är problem på grund av oväder, fel i växlar, signaler eller andra fel som kan uppst
Arbetet som trafikinformatör innebär skiftgång och helgarbete, alla dagar året om.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har en avslutad gymnasieutbildning
  • har goda datorkunskaper och kan uttrycka dig väl i tal och skrift i det svenska språket.
  • att du är noggrann, flexibel, har hög stresstålighet när det krävs men även ett engagemang och driv vid lägre belastning. Du har god samarbetsförmåga både med kollegor och andra yrkeskategorier samt är kund- och serviceinriktad.
Det är meriterande om du
  • har erfarenhet av arbete med information inom kollektivtrafik eller järnväg och har erfarenhet från skiftgående operativa funktioner från andra transportslag
  • eftergymnasial utbildning inom information samt kan uttrycka dig väl i tal och skrift på engelska
Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-08-12

Upplysningar

Rekryterande chef Åsa Jonsson
0101243992

SACO Anna Öhman
0101231651

ST Mats Stattin
0101243975

Seko Anders Kemi
Mer info
Kontaktperson Åsa Jonsson
Telefon 0101243992
Område Boden
Yrkesroll Transport & Logistik, Administration & Ledning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 11 aug (52 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Trafikverket ansvarar för den långsiktiga planeringen av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. I vårt uppdrag ingår också att bygga, underhålla och sköta driften av statliga vägar och järnvägar. Vi är samhällsutvecklare som planerar för helheten och vi ska skapa förutsättningar för ett effektivt transportsystem med säkra och miljöanpassade transporter - alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt. Vi är cirka 6 500 medarbetare och huvudkontoret ligger i Borlänge.