Registrator med fokus på processutveckling

Registrator med fokus på processutveckling

Har du tidigare erfarenhet av rollen som registrator och är redo för din nästa utmaning? Då kan det vara just dig vi söker!

Information om uppdraget:

Bodens kommun är en modern småstad med 28 000 invånare. I Boden lever vi närhetsliv. Med det menar vi det liv där du har nära till allt som är viktigt och lite till. Att arbeta i Bodens kommun är att vara nära Bodensarnas föränderliga vardag. Detta innebär möjligheter och utmaningar där vägen fram kan vara mod att våga. Vi har en stark våga prova-kultur där stödet från kompetenta kollegor och chefer finns nära. Här får du ett stort förtroende i en fantastisk miljö och möjlighet att utveckla dig själv och andra. Vill du veta mer om hur det är att jobba i Bodens kommun? Då kan du läsa mer här: www.boden.se/jobbaiboden

Till Bodens kommun söker vi nu en registrator på heltid. Som registrator blir du placerad på registraturen vid kommunens nya kanslifunktion. Kanslienheten ska på ett övergripande plan leda, samordna och samverka med verksamheterna inom frågor rörande informationshantering och informationsförvaltning i hela kommunen.

Som registrator ingår du i kansliets arbetsgrupp tillsammans med huvudregistrator, registratorer, arkivarie, kommunsekreterare, kommunjurist och nämndsekreterare. Just nu ligger fokus på att höja kvaliteten och utveckla den digitala ärendehanteringen inom kommunen. Du som registrator har en viktig roll i detta utvecklingsarbete, i samverkan med övriga funktioner.
Som registrator kommer du att hantera post, registrera och lämna ut allmänna handlingar. Du kommer även att delta i arbetet med nämndernas informationshanteringsplaner. Du har en viktig roll i att stötta och utbilda anställda inom ärende- och informationshantering.

Befattningen kan komma att omfattas av säkerhetsklassning.

Detta söker vi:

Vi söker dig med eftergymnasial utbildning gärna inom dokument- och informationshantering. Förutom detta ska du som söker denna tjänst ha minst 3 års yrkeserfarenhet inom området, gärna från kommunal verksamhet. Då fokus ligger på digitalisering och utveckling av digital ärendehantering vill vi att du som söker har goda IT-kunskaper samt erfarenhet av arbete med digitaliseringsfrågor och processutveckling. Givetvis har du även kunskap inom tillämpning av gällande lagstiftning och erfarenhet av arbete med klassificeringsstrukturer och verksamhetsbaserad informationsredovisning. Det är meriterande om du har kunskap om lagstiftning inom GDPR och hantering av personuppgiftsärenden.
Som person är du strukturerad och noggrann. Du har god kommunikativ förmåga och är duktig på att uttrycka dig väl muntligt och skriftligt. Du är en trygg och stabil person som har lätt för att samverka med andra på ett professionellt och serviceinriktat sätt. Du trivs med teamarbete men är även duktig på att arbeta självständigt.
Passar denna arbetsbeskrivning in på dig? Då välkomnar vi dig varmt att skicka in en ansökan. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. I denna process samarbetar Bodens kommun med StudentConsulting. Och Bodens kommuns önskan är att eventuella frågor går till ansvarig rekryterare på StudentConsulting, Therese Isaksson. Vid frågor når du Therese via mail på therese.isaksson@studentconsulting.com.

Fackliga kontaktpersoner:

Marianne Ericsson Westin, Vision
marianne.ericsson@boden.se

Fredrik Åström, DIK
dik.boden@gmail.com
Mer info
Område Boden
Yrkesroll Administration, Assistent
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av StudentConsulting
Sista ansökningsdag 17 maj 2021 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Mångfaldigt prisbelönta StudentConsulting är ett av Skandinaviens största och ledande rekryterings- och bemanningsföretag specialiserade på studenter, akademiker och yrkesutbildade. Tack vare ett stort nätverk och lång erfarenhet tillsätter vi över 11 000 tjänster varje år. Vi erbjuder intressanta och utmanande tjänster inom områden som IT, teknik, ekonomi, administration, HR, marknadsföring, kundtjänst, försäljning, industri, produktion, logistik och transport. Hitta din framtid på: www.studentconsulting.com