Projektledare Infrastruktur till Boden kommun

Projektledare Infrastruktur till Boden kommun

Boden växer! Är du erfaren Projektledare redo för nya spännande utmaningar och vill vara med och utveckla infrastrukturen i kommunen? Då kan du vara den vi söker!

Information om uppdraget:

Boden ligger i hjärtat av en extremt etableringsintensiv region och är en viktig del i den gröna globala samhällsomställningen. Här satsas på en integrerad produktionsanläggning av grönt stål och strax intill byggs parallellt världens, förmodligen, största produktionsenhet av vätgas. I Boden bygger vi framtidens samhälle, med hållbara lösningar i fokus för såväl miljö och människor som företag och tillväxt. Boden är platsen för dig som vill bidra till satsningar kring vår tids största utmaningar och som vill lämna över något för framtida generationer att vidareutveckla. Här tänker vi smart när vi får chansen att bygga något nytt, hållbart och smått unikt.

Att arbeta i Bodens kommun är att vara nära Bodensarnas föränderliga vardag. Detta innebär möjligheter och utmaningar där vägen fram kan vara mod att våga. Vi har en stark våga prova-kultur där stödet från kompetenta kollegor och chefer finns nära. Här får du ett stort förtroende i en fantastisk miljö och möjlighet att utveckla dig själv och andra. Välkommen att bli en del i vårt team som jobbar med hållbart samhällsbyggande.

Om arbetsplatsen
Bodens kommun ligger i Norrbottens kustland, 3 mil från havet. Här bor cirka 28 000 personer. Boden har gått igenom en kraftig förändring från sjukvårds- och militärstad till ett mer differentierat näringsliv. Nu är det en modern småstad med närhet till det mesta för ett trivsamt arbets- och fritidsliv. Självklart finns försvaret kvar och utvecklas i Sveriges militära utbildningscentrum. Men även andra branscher ökar i betydelse. Miljö är ett av Bodens kännetecken.

Samhällsbyggnadsförvaltningen ska med framåtanda tillgängliggöra, underhålla, förvalta och utveckla kommunens fysiska miljö, infrastruktur och transporter. Förvaltningen arbete genomsyras av samarbete, helhetssyn och effektivt resursutnyttjande. Genom god planering bidrar förvaltningen till en attraktiv livsmiljö som är långsiktigt hållbar ur såväl ekologiskt som social och ekonomisk synpunkt.

Men allt är inte arbete. En rik fritid värdesätts av allt fler. Du har nära till bra skidbackar likväl som till Luleå skärgård och ett bra kulturutbud. Har du ett intresse så har Boden olika föreningar. I Boden finns ett bra utbud av skolor med olika profiler. Och det bästa av allt, du kan bo bra till vettiga priser oavsett om du väljer villa eller lägenhet. Läs mer på www.boden.se
Enheten "Projekt och investering" ansvarar för planering, upphandling och genomförande av infra projekt såväl som VA, gatu- och fastighetsprojekt.

Bodens kommun står inför spännande utmaningar med stora investeringar inom såväl Infra, VA, gator och kommunala fastigheter. Vi behöver därför förstärka vårt kompetenta gäng genom att rekrytera en projektledare med erfarenhet från stora infra projekt.

Arbetsuppgifter
Som Projektledare är du med i hela byggprocessen och ansvarar för löpande uppföljning av ekonomi och tidplaner i projekt i alla dess delar från förstudie/projektering fram till överlämning. Du kommer att ha ett nära samarbete med avdelningarna inom Samhällsbyggnadsförvaltningen, "VA-avdelningen", "Tekniska-avdelningen" och för exploateringsprojekt "mark och plan". Rollen innebär också många kontaktytor. Du är exempelvis kravställare samt beställare av konsult- och entreprenörstjänster, representant och kontaktperson för Bodens kommun mot myndigheter och andra intressenter samt intern kontaktperson. Som projektledare är det du som för projektet framåt, du har god förmåga att organisera, kommunicera och leda projektets medlemmar framåt.

Vi söker en Projektledare till enheten projekt och investering Samhällsbyggnadsförvaltningen i Bodens kommun.

Detta söker vi:

Som projektledare förutsätter vi att du är bra på att prioritera, är flexibel, tar initiativ och når resultat. Du trivs i en ledande roll, har lätt för att samarbeta och skapar goda relationer. Du har ett strukturerat arbetssätt samt en god kommunikativ förmåga i både tal och skrift.

Vi ser att du har:
  • Erfarenhet av att leda mark/VA projekt och är väl förtrogen i entreprenad juridiska frågor
  • Erfarenhet av att arbeta som Projektledare, Platschef eller Uppdragsledare inom Mark/VA exempelvis som beställare, entreprenör eller konsult
  • Högskoleutbildning eller motsvarande erfarenhet som arbetsgivaren finner likvärdig
  • B körkort
Meriterande:
  • Erfarenhet från byggledning
  • Erfarenhet av partnering projekt och samverkansentreprenader
Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper.

Har du rätt kvalifikationer och vill ha ett utvecklande arbete hos oss, är du hjärtligt välkommen med din ansökan redan idag! Urval och intervjuer sker löpande så vänta inte med din ansökan! Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Den här rekryteringsprocessen hanteras av StudentConsulting. Vid eventuella frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Linda Vallerström via e-post: linda.vallerstrom@studentconsulting.com.
Mer info
Område Boden
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av StudentConsulting
Sista ansökningsdag 17 okt 2022 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Mångfaldigt prisbelönta StudentConsulting är ett av Skandinaviens största och ledande rekryterings- och bemanningsföretag specialiserade på studenter, akademiker och yrkesutbildade. Tack vare ett stort nätverk och lång erfarenhet tillsätter vi över 11 000 tjänster varje år. Vi erbjuder intressanta och utmanande tjänster inom områden som IT, teknik, ekonomi, administration, HR, marknadsföring, kundtjänst, försäljning, industri, produktion, logistik och transport. Hitta din framtid på: www.studentconsulting.com