Mark- och exploateringsingenjör till Bodens kommun

Mark- och exploateringsingenjör till Bodens kommun

Nu söker vi en MEX-ingenjör som vill vara med på nya spännande utmaningar i Bodens kommun.

Information om uppdraget:

Bodens kommun är en modern småstad med 28 000 invånare. I Boden lever vi närhetsliv. Med det menar vi det liv där du har nära till allt som är viktigt och lite till. Att arbeta i Bodens kommun är att vara nära Bodensarnas föränderliga vardag. Detta innebär möjligheter och utmaningar där vägen fram kan vara mod att våga. Vi har en stark våga prova-kultur där stödet från kompetenta kollegor och chefer finns nära. Här får du ett stort förtroende i en fantastisk miljö och möjlighet att utveckla dig själv och andra.

Men allt är inte arbete. En rik fritid värdesätts av allt fler. Du har nära till bra skidbackar likväl som till Luleå skärgård och ett bra kulturutbud. Har du ett intresse så har Boden olika föreningar. I Boden finns ett bra utbud av skolor med olika profiler. Och det bästa av allt, du kan bo bra till vettiga priser oavsett om du väljer villa eller lägenhet. Läs mer på www.boden.se Vill du veta mer om hur det är att jobba i Bodens kommun? Då kan du läsa mer här: www.boden.se/jobbaiboden

Samhällsbyggnadsförvaltningen ska med framåtanda tillgängliggöra, underhålla, förvalta och utveckla kommunens fysiska miljö, infrastruktur och transporter. Förvaltningen arbete genomsyras av samarbete, helhetssyn och effektivt resursutnyttjande. Genom god planering bidrar förvaltningen till en attraktiv livsmiljö som är långsiktigt hållbar ur såväl ekologiskt som social och ekonomisk synpunkt.

Bodens kommun står inför nya spännande utmaningar med bland annat tillskapandet av nya bostadsområden och verksamhetsområden för både industri och handel. Vi på Samhällsbyggnadsförvaltningen, Enheten fysisk planering har en viktig roll för att uppnå kommunens vision om 33 000 invånare till år 2030 och vi arbetar aktivt med att öka vår kommuns attraktivitet. Enheten fysisk planering har 18 medarbetare som är uppdelat i två avdelningar, mark och plan och GIS/MBK. Enheten behöver förstärka sitt team med ytterligare en mark- och exploateringsingenjör.

Som mark- och exploateringsingenjör kommer du medverka i kommunens stora exploateringsprojekt och kommer att företräda kommunen i samarbete med fastighetsägare, exploatörer och andra intressenter genom hela samhällsbyggnadsprocessen från idé och planering vid till exempel detaljplanering till genomförande och byggklar mark. Du kommer att arbeta med många spännande arbetsuppgifter. Arbetet innebär bland annat att samordna, och i vissa fall leda, projekt med koppling till kommunens markinnehav och samhällsbyggnadsprocessen.
Du kommer tillsammans med dina kollegor att ansvara för kommunens markförsörjning, köp och försäljning av fastigheter, hantera tomträtter, förhandling och upprättande av avtal och överenskommelser för nyttjanderätter, ledningsrätter, arrenden och markregleringar. Du företräder kommunen i bygglovsyttranden, Lantmäteriärenden, exploateringsavtal och markanvisningar.

Detta söker vi:

Vi söker dig som har relevant universitets- eller högskoleutbildning med inriktning på lantmäteri eller ha motsvarande kvalifikationer som arbetsgivaren bedömer likvärdig Du har kunskap om lagar och förordningar inom fackområdet, i synnerhet (JB, FBL, AL och PBL).

Du har flera års erfarenhet som MEX-ingenjör/projektledare, meriterande om du har arbetat inom politiskt styrd organisation. Du har lång erfarenhet av fastighetsrättsliga frågor, markupplåtelser, fastighetsförsäljningar och/eller fastighetsförvärv, god förhandlingsvana, framtagande av diverse avtal inom exploateringsprocessen samt erfarenhet av att arbeta med exploateringsprojekt från start/planskede till genomförande.

Som person är du strukturerad och noggrann, resultatorienterad och har lätt för att skapa nätverk och knyta kontakter. Du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift. Du ska vara en i laget, men även ha förmåga att driva arbetet självständigt och vara resultatinriktad. Som medarbetare på enheten fysisk planering bör du uppskatta högt tempo samt klara av att ha många bollar i luften. Vi är ett mycket positivt och kreativt arbetslag med fokus på samarbete där din erfarenhet är ett viktigt komplement. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

B-körkort är ett krav.

I denna rekrytering samarbetar vi med StudentConsulting. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare via mail veronica.nylund@studentconsulting.com

Fackliga kontaktpersoner:
Carina StrömbäckAkademikerförbundet SSR 0921-62 000
Malin Lahti, Vision 0921-62 000

Sista ansökningsdag: 2022-08-21.
Mer info
Område Boden
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av StudentConsulting
Sista ansökningsdag 21 aug 2022 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Mångfaldigt prisbelönta StudentConsulting är ett av Skandinaviens största och ledande rekryterings- och bemanningsföretag specialiserade på studenter, akademiker och yrkesutbildade. Tack vare ett stort nätverk och lång erfarenhet tillsätter vi över 11 000 tjänster varje år. Vi erbjuder intressanta och utmanande tjänster inom områden som IT, teknik, ekonomi, administration, HR, marknadsföring, kundtjänst, försäljning, industri, produktion, logistik och transport. Hitta din framtid på: www.studentconsulting.com