Laboratorieassistent/laborant

Laboratorieassistent/laborant

Peab Asfalt AB - ett dotterbolag i Peabkoncernen - är ett av Sveriges största företag inom tillverkning och utläggning av varm, halvvarm och kall asfalt.

Till Peab Asfalt - Region Teknik söker vi nu en laboratorieassistent/laborant med placering i Boden.

Teknikavdelningen har fem ackrediterade laboratorier fördelade från Boden i norr till Helsingborg i söder. Verksamheten omfattar analyser av vägmaterial, teknisk support, provtagning, produktutveckling mm. Provning utförs på asfalt, bitumen, ballast, övriga obundna material samt betong med ett brett utbud av olika testmetoder. Forskning och utveckling bedrivs både internt och externt i olika samarbetsorgan såväl nationellt som internationellt.

Laboratoriet i Boden servar bolag inom koncernen - Peab Asfalt, Swerock samt Peab Anläggning men har även ett stort antal externa kunder inom branschen såsom beställare, entreprenörer, leverantörer och konsultföretag.

Vi söker dig som har teknisk utbildning på gymnasie- eller högskolenivå. Erfarenhet av anläggningsarbete är meriterande, men inte ett krav. Vi värdesätter ordning och reda samt god samarbetsförmåga. Vidare är du engagerad, duktig på att ta initiativ och att driva jobbet framåt.

Som laboratorieassistent/laborant utför man provtagning och analyser inom sitt verksamhetsområde. Man utför även fältarbeten och provtagning. Körkort B är meriterande.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Tjänsten är ett sommarvikariat, juni-september med möjlighet till förlängning in på hösten. Startdatum bestäms efter överenskommelse.

Vi erbjuder

I Peab blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens hållbara samhälle. Vi engagerar oss i sociala frågor och i frågor som rör miljön för de människor som nu och i framtiden påverkas av det vi bygger och anlägger. Vi vill tillvarata all kompetens påarbetsmarknaden och eftersträvar mångfald.

Det är viktigt för oss att du delar våra kärnvärden jordnära, utvecklande, personliga och pålitliga eftersom de är grundläggande för det vi gör. Hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling. Vill du bygga ett hållbart samhälle med oss?

Välkommen med din ansökan!

Jan Hellström, Laboratoriechef, 070-303 24 68,
Mer info
Kontaktperson Jan Hellström, Laboratoriechef
Telefon 070-303 24 68
Område Boden
Yrkesroll Bygg & Hantverk, Industri & Anläggning
Typ av anställning Heltid, Vikariat
Sista ansökningsdag 30 apr 2019 (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Peab är en stor koncern som spänner över många verksamheter. Samtidigt har vi en stark lokal närvaro som gör att vi kan jobba nära våra kunder oavsett var i landet de befinner sig. Detta gör att det hos oss finns möjlighet att jobba och utvecklas inom varierande yrkeskategorier och skiftande arbetsområden.

Vi på Peab strävar efter att vara branschens bästa arbetsplats. Vi vill att våra medarbetare ska tycka att det är roligt att gå till jobbet, att de ska trivas, utvecklas och växa. Utvecklingsmöjligheterna på Peab är därför stora, och vi kan erbjuda förmåner utöver det vanliga.