Teletekniker inom Transmission och Telenät sökes till Boden

Teletekniker inom Transmission och Telenät sökes till Boden

Vi söker nya medarbetare till Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS med placering vid Genomförandeenheten Norr och arbetsort Boden, Telesektionen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Arbetet består huvudsakligen av arbete med förebyggande- och avhjälpande underhåll av Försvarsmaktens lednings och kommunikationsinfrastruktur. Projektering och utbyggnad av fibernät är en viktig del av befattningen.

Arbetet är omväxlande och utförs i huvudsak i Försvarsmaktens lokaler och anläggningar i Norrland vilket medför resor i tjänsten. En stor del av arbetet genomförs självständigt vilket ställer krav på dig som person. Jourtjänstgöring förekommer. I tjänsten igår även arbetsskyldighet vid Försvarsmaktens missioner i utlandet.

Hos oss kommer befattningen att benämnas Teleingenjör. Internutbildning mot specifikt arbetsområde sker genom FM försorg.

Kvalifikationer

För tjänsten krävs utbildning med El/teleteknisk inriktning eller motsvarande kunskaper som av arbetsgivaren kan bedömas likvärdiga.
Tjänsten kräver arbete på hög höjd.
Tjänsten kräver god fysik
Godkänd läkarundersökning
Körkort lägst B
Goda kunskaper i engelska och svenska både i tal och skrift.
För tjänsten goda kunskaper i Windowsmiljö (PC-vana)

Personliga egenskaper

Viktiga personliga egenskaper är att du är självständig, god samarbetsförmåga, serviceinriktad, har en teknisk läggning, god felsökningsförmåga, kvalitetsmedveten samt arbetar bra i grupp. Som person är du strukturerad, noggrann, säkerhetsmedvetande och ansvarskännande.

Vi lägger mycket stor vikt på dina personliga egenskaper och att vi bedömer att du kommer att passa in i befintligt arbetslag.

Meriterande

Erfarenhet och kunskap om Försvarsmaktens, lednings- och sambandsinfrastruktur med huvudinriktning optoförbindelser.
Erfarenhet och certifiering på fibersvetsning samt mätning.
Grundläggande militär utbildning.
Eftergymnasial utbildning inom Tele/It.
Elbehörighet.

Övrigt

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen före anställning.

Anställningen är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Befattningen är civil men vid anställning ingår det skyldighet att krigsplaceras i Försvarsmaktens insatsorganisation, delta i utbildning samt övningar.

Välkommen med din ansökan senast 2018-10-07.

Upplysningar
Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta

Avdelningschef Peter Nilsson 070-510 38 84

Sektionschef Kenneth Pavval 070-645 23 14

Fackliga företrädare

SACO Mika Laitanen

OFR/S Clarence Arnstedt

SEKO-F Hans Monthan.

OFR/O Anders Wallinder

Samtliga nås via växeln på 019-393 500

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Boden
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 7 okt (17 dagar kvar)
Visa var