Serviceman övnings- och skjutfält

Serviceman övnings- och skjutfält

Vi söker en serviceman till Norrbottens regemente I 19 med placering i Boden vid Bodens skjutfält. Garnisonsstödenheten vid I 19 ansvarar bland annat för drift och vidmakthållande av skjutfält från Kiruna i Norr till Härnösand i Söder.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Arbetet innebär bland annat in- och utlämning av målmateriel. Genomförande av drift- och underhållsåtgärder på maskiner, skjutbanor, skjutfält och målmateriel. Genomförande av stängning och avlysning av skjutfält. Arbetet innefattar även svets- och träarbete samt körning av arbetsmaskiner. Arbetet kommer att innehålla ammunitionsröjningsuppgifter samt bemanning av skjutsäkerhetscentral. Det förekommer även inslag av ensamarbete samt arbete kvällar och helger.

Kvalifikationer
 • Grundskola
 • Körkort klass B
Meriterande
 • Gymnasiekompetens gärna Fordonslinje med transportinriktning
 • Körkort klass BE, C, CE
 • Utbildning i svetsning och träarbeten
 • Dokumenterad utbildning i arbete med röjsåg och motorsåg
 • Intyg (utbildning) för hjullastare
 • Intyg på fler arbetsmaskiner än hjullastare
 • Tidigare arbete inom transportsektorn
 • Datakörkort eller motsvarande kunskaper
 • Genomförd värnplikt eller grundläggande militär utbildning (GMU)
 • Ammunitionsröjningsutbildning
Personliga egenskaper
Arbetet som serviceman innebär att man är ansvarsfull, självständig, kreativ, samarbetsvillig och utåtriktad, och är beredd att arbeta vid I 19s samtliga skjutfält belägna mellan Kiruna och Härnösand.

Övrigt
Befattningen är en anställning tills vidare som inleds med sex månaders provanställning.
Befattningen tillsätts efter överenskommelse.

Upplysningar
Upplysningar om befattningen kan lämnas av:
Sven Åke Sigfridson, Chef för skjutfältsavd, tel 0921-34 93 08, e-post sven-ake.sigfridsson@mil.se
Håkan Karlsson Chef för Bodens skjutfält, tel 0921-34 92 00, e-post hakan.karlsson@mil.se

Fackliga företrädare
Fackliga representanter, vilka nås via Försvarsmaktens växel 0921-34 80 00
Försvarsförbundet Annelie Forshage
SEKO-F Margareta Ryding
OF-Bothnia Per Davidsson

Ansökan
Ansökan sker via Försvarsmaktens hemsida www.forsvarsmakten.se. Sista ansökningsdag 2019-08-01. Välkommen med din ansökan jämte bestyrkta betygskopior samt de handlingar Du i övrigt önskar åberopa. Löneanspråk kan med fördel bifogas ansökningshandlingarna.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Norrbottens regemente I 19 är ett av Sveriges största regementen med verksamhet från Kiruna i norr till Härnösand i söder. I 19 ansvarar bland annat för att rekrytera och utbilda soldater till två mekaniserade bataljoner och en jägarbataljon. I 19 har uppdraget att utveckla jägarförmågan inom armén och vinterförmågan inom Försvarsmakten. Vid regementet finns en brigadstab med uppgift att leda delar av arméns förband under kris och krig, samt staben för Militärregion Nord, som ansvarar för markterritoriell ledning i de fyra nordliga länen. Vid I 19 finns också sju hemvärnsbataljoner och flera stödfunktioner.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Boden
Yrkesroll Transport & Logistik, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 1 aug 2019 (15 dagar kvar)