Säkerhetshandläggare

Säkerhetshandläggare

Försvarsmakten är inne i ett omfattande utvecklingsarbete för att bygga ett starkare försvar mot bakgrund av ett försämrat omvärldsläge och ny försvarspolitisk inriktning med fokus på det nationella försvaret. Inom ramen för detta arbete kommer Militärregion Nord omorganiseras från och med 2020-01-01. Regeringen förväntas besluta om att Militärregionen blir en egen organisationsenhet. Med detta som bakgrund söker vi efter en säkerhetshandläggare.

Som säkerhetshandläggare kommer du att arbeta tillsammans med säkerhetschef och It-säkerhetschef vid Regional Stab Nord.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Arbetet innebär variation i arbetsuppgifterna liksom möjlighet att verka i den uppbyggnadsfas Militärregionen nu är i. Du får tillfälle att skapa och upprätthålla många kontakter, såväl interna som externa, samt tillfälle till både självständigt arbete likväl som samarbete. Dina tidigare arbetslivserfarenheter kan komma väl till pass, samtidigt som du kommer utmanas och utvecklas på befattningen.

Tjänstgöring omfattar i huvudsak administrativt arbete såsom:
 • Utfärdande av Security Clearence.
 • Administration av säkerhetsprövningsärenden.
 • Indatering av uppgifter i informationssystem.
 • Hantera administration i system PRIO.
 • Handlägga säkerhetsrapportering.
 • Stödja vid säkerhetsskyddskontroller.
Kvalifikationer
 • Några års dokumenterad administrativt handläggningsarbete.
 • B- Körkort.
 • Svensk medborgare.
Meriterande
 • God datavana avseende förekommande kontorsprogram.
 • Erfarenhets av säkerhetsrapportering i ISUS.
 • Säkerhetsutbildning motsvarande KHS (kurs handläggare säkerhetstjänst).
Personliga egenskaper
Du är en person med stor noggrannhet är ansvarfull och har stort säkerhetsmedvetande. Servicekänsla och sammarbetsförmåga är också något du besitter då befattningen innebär många kontakter med andra människor. Du tar själv ansvar för egna arbetsuppgifter likväl för det gemensamma resultatet. Du har högt säkerhetsmedvetande och är självgående. Du har hög social kompetens och delar försvarsmaktens värdegrund. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Övrigt
Civil befattning.
Tillsvidareanställning, heltid, som inleds med sex månaders provanställning.
Tillträde snarast eller enligt ök.
I tjänsten förekommer tjänsteresor, helg och kvällsarbete.
Arbetsort: Boden.

Militärregionen värdesätter de kvalitéer som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika bakgrund och livserfarenhet. Tre timmars friskvårdstid per vecka samt flextids-och semesteravtal följer med anställningen.

För upplysningar om befattningen kontakta:
Daniel Mark, tfn 072-227 91 06,
Jessica Jansson, tfn 073-802 53 06.

Fackliga företrädare:
Seko: Margareta Ryding,
Försvarsförbundet: Annelie Forshage,
OFR/O: Per Davidsson,
Samtliga nås via växeln, tfn 0921-34 80 00.

Välkommen med din ansökan senast 2019-11-24. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Norrbottens regemente I 19 är ett av Sveriges största regementen med verksamhet från Kiruna i norr till Härnösand i söder. I 19 ansvarar bland annat för att rekrytera och utbilda soldater till två mekaniserade bataljoner och en jägarbataljon. I 19 har uppdraget att utveckla jägarförmågan inom armén och vinterförmågan inom Försvarsmakten. Vid regementet finns en brigadstab med uppgift att leda delar av arméns förband under kris och krig, samt staben för Militärregion Nord, som ansvarar för markterritoriell ledning i de fyra nordliga länen. Vid I 19 finns också sju hemvärnsbataljoner och flera stödfunktioner.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Boden
Yrkesroll Administration
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 24 nov 2019 (6 dagar kvar)