Regional frivillighandläggare

Regional frivillighandläggare

Försvarsmakten är inne i ett omfattande utvecklingsarbete för att bygga ett starkare försvar mot bakgrund av ett försämrat omvärldsläge och ny försvarspolitisk inriktning med fokus på det nationella försvaret.

Norra Militärregionen (MR N) stab är ett krigsförband lokaliserat i Boden. Fr o m februari 2020 är även förbandet en egen organisationsenhet (OrgE). Staben består av kontinuerligt tjänstgörande officerare och civila. Vid höjd beredskap kompletteras staben med tidvis tjänstgörande och hemvärnssoldater. Chefen för MR N med regionalstab leder underställda förband, samverkar med regionala aktörer, leder säkerhets- underrättelsetjänsten samt stödjer operativ- taktisk chef som löser uppgifter inom regionen.

Denna befattning är placerad på planeringsavdelningen i den regionala staben i Boden. Du kommer att funktions styras av Högkvarterets Frivilligavdelning vid produktionsstaben.

Befattningen omfattar

Du kommer att fungera som en länk mellan Försvarsmakten och de frivilliga försvarsorganisationerna. Samarbetet är mycket viktigt för Försvarsmaktens förmåga att utbilda och tillsätta specialistbefattningar inom samtliga delar av Försvarsmakten.

Arbetet innebär stor variation i arbetsuppgifterna liksom en möjlighet att verka i den uppbyggnadsfas Militärregionen nu är inne i. Du får tillfälle att skapa och upprätthålla många kontakter, såväl interna som externa, du arbetar självständigt och även i samarbete. Dina tidigare arbetslivserfarenheter kan komma väl till pass, samtidigt kommer du att utmanas och utvecklas på befattningen. Resor förekommer i tjänsten.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Delta i planering och genomförande för produktionsprocessen mot Högkvarteret och förbanden.
 • Följa upp förbandsuppfyllnad vad gäller avtalspersonal.
 • Handlägga kallelser avseende mötes- och planeringsverksamhet med de frivilliga försvarsorganisationerna.
 • Administrativ handläggning inför, vid och efter genomförande av centrala, regionala utbildningar/kurser som bedrivs av de frivilliga försvarsorganisationerna.
 • Utför transaktioner i FM-system PRIO för uppgifter som ej är förbandsanknutna.
Kvalifikationer
 • Gymnasieutbildning med godkända betyg
 • God datavana med goda kunskaper i MS Office
 • B-körkort
Meriterande
 • Erfarenhet av frivillig personal, frivilliga försvarsorganisationer och hemvärn
 • God förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska - i såväl tal som skrift
 • Erfarenhet av Försvarsmakten eller annan offentlig myndighet
 • Erfarenhet av SAP/PRIO
Personliga egenskaper
För att trivas som frivillighandläggare har du lätt att samarbeta med andra samt skapa och behålla förtroende. Du har god förmåga att arbeta självständigt med mandat. Du är noggrann och har god förmåga att arbeta med flera projekt parallellt, och tycker om att arbeta i processer mot bestämda mål. Du är ordningsam, noggrann, ansvarstagande samt har god analytisk förmåga. Du har lätt för att anpassa dig och är flexibel och lyhörd. Vi ser också att du har en hög social kompetens och delar försvarsmaktens värdegrund. För att trivas med den stora kontaktyta som tjänsten innebär är det viktigt att du är kommunikativ, energisk och trivs med att skapa nya kontakter.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övriga krav

Befattningen är civil tillsvidareanställning med placering i säkerhetsklass och krigsplacering. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Anställningen inleds med sex månaders provanställning. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Arbetsort är Boden. I tjänsten förekommer tjänsteresor, helg och kvällsarbete.

Militärregionen värdesätter de kvalitéer som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika bakgrund och livserfarenhet.

Upplysningar

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta Claes Silfwerplatz, på telefion 070-309 43 48, alt Jessica Jansson, på telefon 073-802 53 06.

Fackliga representanter, vilka nås via Försvarsmaktens växel 0921-34 80 00:
Seko FM Margareta Ryding
Försvarsförbundet Jessica Wuopio
OFR/O Sven-Olov Grenholm

Välkommen med din ansökan innehållande CV och ansökningsbrev senast 21 08 25. Vi vill att du i din ansökan motiverar varför du anser dig vara lämplig för befattningen.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Norra militärregionen (MR N) ansvarar för markterritoriell ledning i de fyra nordliga länen.

Regionen består av en stab och fem utbildningsgrupper. Verksamheten finns från Kiruna i norr till Härnösand i söder. Vid MR N finns sju hemvärnsbataljoner och flera stödfunktioner.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Boden
Yrkesroll Administration, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 25 aug 2021 (31 dagar kvar)