Redovisningshandläggare

Redovisningshandläggare

Befattningen erbjuder
Vill du vara en del av Sveriges Försvarsmakt? Vi försvarar Sverige, landets intressen, vår frihet och vår rätt att leva som vi själva väljer. Tillsammans bygger vi en trygghet för Sverige i en osäker omvärld och den oförutsägbara framtiden. Försvarsmaktens logistik (FMLOG) genomför nu en spännande utvecklingsresa med att bygga morgondagens försvar och skapa ett robust och leveranssäkert FMLOG. Ett viktigt led i det förändringsarbetet är att värna Försvarsmaktens varumärke genom korrekt bokföring och ett snabbt omhändertagande av leverantörsfakturor. Vill du vara med i en händelserik tid där du är delaktig i förbandets utveckling? Har du några års erfarenhet inom ekonomiarbete och goda kunskaper inom redovisning? Är du driven, ansvarstagande och med ett högt kund- och servicefokus? Då är det dig vi söker!

Tjänsten passar dig som trivs att arbeta med varierande arbetsuppgifter inom ekonomi. Du kommer bl. a arbeta självständigt med löpande bokföring, olika typer av avstämning samt hantera kund- och leverantörsreskontra i systemet SAP/PRIO.

Om enheten
Försvarsmaktens Ekonomiredovisningsenhet tillhör Försvarsmaktens logistik (FMLOG) och är placerad i Boden med femtiotalet anställda. Vi arbetar sedan några år teambaserat, vilket innebär att varje team har sin spetskompetens utöver leverantörsfakturahantering. Teamen är självstyrande och kompetensöverföring mellan medarbetare är en naturlig del av arbetsdagen, så även utvecklingsarbete ofta i LEAN-form i mindre grupper.

Vi värdesätter och strävar efter en så god arbetsmiljö som möjligt. Alla medarbetare på arbetsplatsen är viktiga och kan bidra till en inkluderande, mångfaldsfacetterad och engagerad miljö. Utbildningar i form av ekonomiutbildning, internutbildning och inspirationsföreläsning förekommer för arbetsplatsens medarbetare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Vi på Ekonomiredovisningsenheten strävar efter att erbjuda alla medarbetare möjligheter till varierande arbetsuppgifter för att bidra till verksamheten och den individuella utvecklingen. Mycket av arbetet styrs självständigt mot tydliga mål av någon av de fem specialiserade grupperna som finns inom avdelningen.

Några av de huvudsakliga arbetsuppgifterna du kommer ha är:
 • Svara för redovisningsuppgifter, både löpande och vid bokslut för hela Försvarsmakten
 • Handlägga redovisningsuppgifter för kund- och leverantörsreskontra
 • Hantera leverantörsfakturor
 • Tillhandahålla stöd och service till hela Försvarsmaktens verksamhet
KRAV

Kvalifikationer
 • Lägst 3-årig högskolekompetens, främst inom ekonomi men även systemvetenskap, alternativt gymnasieekonom med arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
 • Tidigare erfarenhet av redovisnings- och bokslutsarbete
 • Tidigare erfarenhet av serviceyrke
Personliga egenskaper
SAP-lösningen förutsätter ett processorienterat arbetssätt vilket gör att det är viktigt att du har förmåga att samarbeta med andra, är pedagogisk och har lätt för att skapa kontaktytor även utanför den egna organisationen. Vi ser att du är uthållig, flexibel, självständig, innovativ samt känner dig bekväm med beslutsfattande och med att prioritera. Du har en prestigelös inställning samt är noggrann och ansvarstagande som person, och behöver vara bra på att planera och strukturera ditt arbete. För att lyckas i rollen behöver du ha stor motivation och engagemang samt ha en god service- och kommunikationsförmåga.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande
 • Erfarenhet från arbete i Försvarsmakten
 • Erfarenhet av affärssystemet SAP
 • Civilekonomexamen
 • God datorvana och tillämpade kunskaper i Excel
 • Du har stort intresse för siffror och service
För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med provanställning.
Tillträde enligt överenskommelse.
Arbetsort Boden.

Kontaktpersoner
För upplysningar om våra arbetsuppgifter och vår arbetsplats kontakta en handläggare på Ekonomiredovisningsenheten:
Mail: ekonomijobb@mil.se
Tel: 0921-348900

För upplysningar om befattningen och rekryteringsprocessen kontakta:
Annika Carlsson, Avd chef, epost: annika.carlsson@mil.se Tel: 073-0482564
Stina Spiik, Avd chef, epost: stina.spiik@mil.se Tel: 070-4963767

Fackliga företrädare:
SACO Saco-S-FM@mil.se
SEKO Susanne Thunberg
OFRS Håkan Antonsson
Samtliga nås via Försvarsmaktens växel, 08-788 75 00.

Sista ansökningsdag:

Välkommen med din ansökan senast 2022-09-01. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

FMLOG stödjer krigsförband i att utföra sina uppgifter i alla beredskapsnivåer. Vi bidrar till ökad uthållighet genom att planera, förrådshålla, leverera och samordna behovet av förnödenheter och transporter.

FMLOG:s unika kompetens med civil och militär expertis bidrar till leveranssäkerhet och tillgänglighet.

Tillsammans tillser vi att Försvarsmaktens operativa förmåga nationellt och internationellt bibehålls.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Boden
Yrkesroll Ekonomi, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 1 sept 2022 (15 dagar kvar)