Planeringsofficer

Planeringsofficer

Norra militärregionens (MR N) regionala stab söker medarbetare för att ytterligare stärka försvaret av Sverige. Som planeringsofficer kommer du att arbeta vid den regionala stabens planeringsavdelning, J5.

Vid J5 finns två huvudprocesser, produktion och insats.

Norra Militärregionen (MR N) stab är ett krigsförband lokaliserat i Boden. Staben består av kontinuerligt tjänstgörande officerare och civila. Vid höjd beredskap kompletteras staben med tidvis tjänstgörande och hemvärnssoldater. Chefen för MR N med regionalstab leder underställda förband, samverkar med regionala aktörer, leder säkerhets- underrättelsetjänsten samt stödjer operativ- taktisk chef som löser uppgifter inom regionen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Produktionsofficer:
  • Ansvarig för att leda VU-processen inom OrgE.
  • Ansvarig för samordning/ledning av MRN utbildningsgrupper i planprocessen.
  • Stödjer Rikshemvärnsstaben med produktionsplanering.
Kvalifikationer
  • Yrkesofficersexamen
  • OR 8 är ordinarie kravet, där vi även öppnar upp för OF2/OR7
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift
  • God förmåga att använda MS Office
Meriterande
  • Erfarenhet av normal förbandsverksamhet.
  • Erfarenhet av arbete inom stab
  • Erfarenhet av förbandsutbildning och större förbandsövningar
Personliga egenskaper
Du är en person med stor noggrannhet är ansvarfull och har stort säkerhetsmedvetande. Servicekänsla och sammarbetsförmåga är också något du har då befattningen innebär många kontakter med andra människor. Du tar själv ansvar för egna arbetsuppgifter likväl för det gemensamma resultatet. Du har hög social kompetens och delar försvarsmaktens värdegrund.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Befattningen är militär tillsvidareanställning med placering i säkerhetsklass och krigsplacering. Vid eventuell återanställning av yrkesofficer inleds anställningen med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Arbetsort är Boden. Befattningen innebär tjänsteresor. Arbetsuppgifterna kan förändras över tid.

Militärregionen värdesätter de kvalitéer som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika bakgrund och livserfarenhet. Tre timmars friskvårdstid per vecka samt flextids-och semesteravtal följer med anställningen

Upplysningar
Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta chef J5 Mj Thomas Lundberg 070-6057662, alternativt J1 Mj Anders Häggberg 070-544 13 72.

Fackliga representanter, vilka nås via Försvarsmaktens växel 0921-34 80 00:
OFR/S Jessica Wuopio

OFR/O Malin Scharffenberg-Kalhke

Seko FM Susanne Thunberg

Välkommen med din ansökan innehållande CV och ansökningsbrev senast 2022-08-28 Vi vill att du i din ansökan motiverar varför du anser dig vara lämplig för befattningen.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Norra militärregionen (MR N) ansvarar för markterritoriell ledning i de fyra nordliga länen.

Regionen består av en stab och fem utbildningsgrupper. Verksamheten finns från Kiruna i norr till Härnösand i söder. Vid MR N finns sju hemvärnsbataljoner och flera stödfunktioner.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Boden
Yrkesroll Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 28 aug 2022 (10 dagar kvar)