Personalchef vid artilleribataljon

Personalchef vid artilleribataljon

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Som personalchef på 92. Bataljon är du chef för personalsektionen och har det huvudsakliga ansvaret för att leda och vidareutveckla arbetet inom personalområdet på bataljonen. Personalchefen ansvarar främst för den långsiktiga inriktningen av personal- och kompetensförsörjning där lönebildning är en central del. Som personalchef arbetar du också operativt och tillsammans med övriga på personalsektionen där ni är ett konsultativt stöd till cheferna inom hela bataljonen. Detta innefattar bland annat stöd avseende rekrytering, arbetsmiljö, rehabilitering, tolkning av regelverk och andra uppgifter inom HR-området.

Personalsektionen består utöver chefen av en personalgeneralist, en personaladministratör samt en fältpastor (tidvis tjänstgörande).

Artilleribataljon är ett krigsförband vilket innebär att personalchefen är krigsplacerad i bataljonsstaben och verkar inom hela beredskap-/konfliktskalan. Som stabsofficer är du även allmänofficer och stödjer staben i alla former av stabsarbeten. Personaltjänsten vid höjd beredskap eller krig skiljer sig avsevärt då andra lagar och förordningar gäller istället. Du företräder arbetsgivaren och förväntas agera i denna roll i alla situationer, vilket kräver integritet och lojalitet av dig som person.

Grundläggande krav:
- Yrkes- eller reservofficersexamen, lägst OF 1, OR 7

Särskilt meriterande:
  • God kunskap om Försvarsmaktens personalförsörjningssyste
  • Dokumenterad erfarenhet av militärt stabsarbete
  • Dokumenterad utbildning och /eller erfarenhet av HR-arbete
Dina personliga egenskaper
Vi söker dig som har ett stort engagemang och brinner för HR i en förändringsinriktad organisation. Du trivs med varierande arbetsuppgifter, många kontaktytor och ett högt tempo. Du har en god analytisk förmåga som kan se helheten men också konsekvenser på detaljnivå. Ditt ledarskap karaktäriseras av tydlighet och lyhördhet, du har ett lugnt och säkert uppträdande och förmågan att omvandla visioner till mål och handling. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och lämplighet.

Anställningsform: Tillsvidareanställning. Sex månaders provanställning tillämpas för dig som för närvarande inte är anställd inom FM eller som inte prövats i en chefsbefattning. Urval och intervjuer kommer ske löpande. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Arbetsort: Boden
Upplysningar om tjänsten kan lämnas av: Stabschef Major Niklas Nyström 070-2997614
Fackliga kontaktpersoner är: Officersförbundet, Ronald Lahti 070-3468810

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Artilleriregementet, A 9, är Försvarsmaktens kompetenscentrum för indirekt bekämpning. Regementet bevarar och utvecklar kompetenser, materiel och metoder för framtidens förmåga att upptäcka och träffa mål från långa avstånd och med hög precision. A 9 har funktionsansvar för CAS (Close Air Support) - att leda flygunderstöd mot markmål samt för vädertjänsten inom Armén i Försvarsmakten. Strid i vintermiljö är en särskild kompetens för förbandet i Boden.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Boden
Yrkesroll HR & Personal, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 14 okt (24 dagar kvar)