Miljöhandläggare – Markskadereglerare

Miljöhandläggare – Markskadereglerare

Miljöhandläggare - Markskadereglerare till Bodens Garnison med placering vid Norrbottens Regemente (I 19)

Du kommer att vara placerad på Norrbottens Regemente (I 19) vid en mark- och miljöavdelning. I arbetsuppgifterna ingår det även att stödja Artilleriregementet (A 9) och Norra militär regionen (MRN) i mark- och miljöfrågor. I anställningen ingår tjänsteresor med övernattningar.

Befattningen är en fast tjänst för att säkerställa att försvarsmaktens förband och garnisoner uppfyller lagstiftningens miljökrav. Norrbottens Regemente (I 19) har en bred verksamhet och som miljöhandläggare kommer du att arbeta med många olika ärenden inom mark- och miljöområdet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Företräda förbandet i markfrågor. Information både internt och externt. Utbilda i mark- och miljöfrågor. Förbandets expert avseende markskadereglering.
 • Kontakt med civila markägare inför förbandsövningar utanför skjutfält.
 • Samråd med rennäring, skogsbolag, fastighetsägare och väghållare, Länsstyrelser och kommuner.
 • Skadereglering.
Kvalifikationer:
 • Vi söker dig med relevant utbildning på högskolenivå.
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska.
 • God datorvana i Officeprogram.
 • God administrativ förmåga.
 • Körkort B.
Meriterande:
 • Kunskaper om Försvarsmaktens organisation och verksamhet.
 • Dokumenterad och praktisk erfarenhet av skogsbruk.
 • Dokumenterad och praktisk erfarenhet av GIS-hantering.
 • Förhandlingsvana.
 • Körkort C.
Personliga egenskaper:
För att trivas med den stora kontaktyta som befattningen innebär är det viktigt att du som person är energisk, kreativ, kommunikativ och omdömesgill och trivs med att skapa nya kontakter. Du skall ha god pedagogisk förmåga då det handlar om att utbilda och informera personalgrupper inom alla olika nivåer, från soldater till förbandsledning.

Du behöver känna dig trygg och trivas i rollen som utbildare och föredragande specialist.
Du skall med väl avvägda sammanfattningar kunna vägleda chefen i dennes beslutsfattande.

I uppdraget ingår arbete i kontorsmiljö men även att delta och stödja förbanden inom Garnisonen vid övningar som kan ske på kvällar och helger.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt:
Civil befattning.
Tillsvidareanställning, som inleds med sex månaders provanställning.
Tillträde snarast eller enligt ök.
Arbetsort: Boden.

I Boden finns goda möjligheter till hög livskvalitet, med rimliga priser för boende, god service och stora möjligheter till ett aktivt frilufts- och föreningsliv. Mer information om Boden hittar du på kommunens hemsida www.boden.se

Kontaktperson:
Sektionschef Erik Hansson, tfn 070-388 55 28.

Fackliga företrädare:
Annelie Forshage Försvarsförbundet, annelie.forshage@mil.se
Margaretha Ryding SEKO-F, margareta.ryding@mil.se
Annelie Strand SACO-F, annelie.strand@mil.se

Då I 19 är en mansdominerad arbetsplats ser vi gärna kvinnliga sökanden.

Välkommen med din ansökan senast 2019-01-21. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Norrbottens regemente I 19 är ett av Sveriges största regementen med verksamhet från Kiruna i norr till Härnösand i söder. I 19 ansvarar bland annat för att rekrytera och utbilda soldater till två mekaniserade bataljoner och en jägarbataljon. I 19 har uppdraget att utveckla jägarförmågan inom armén och vinterförmågan inom Försvarsmakten. Vid regementet finns en brigadstab med uppgift att leda delar av arméns förband under kris och krig, samt staben för Militärregion Nord, som ansvarar för markterritoriell ledning i de fyra nordliga länen. Vid I 19 finns också sju hemvärnsbataljoner och flera stödfunktioner.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Boden
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Energi & Miljö, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 21 jan (5 dagar kvar)