Läkare till Försvarshälsan i Boden

Läkare till Försvarshälsan i Boden

Befattningen erbjuder
Försvarshälsan erbjuder dig ett stimulerande, omväxlande och utvecklande arbete som läkare i en organisation med en framåtskridande och positiv atmosfär. Det kommer att finnas mycket goda möjligheter för dig till fortsatt kompetensutveckling inom försvarsmedicinska områden, inklusive specialistutbildning till arbetsmedicinare. Periodvis kommer tjänstgöring/auskultation att möjliggöras vid lämplig klinik i syfte att vidmakthålla och utveckla din kompetens.

Om enheten
Försvarshälsan är Försvarsmaktens interna företagshälsovård och samtidigt "hälsocentral" för pliktpersonal. Det förebyggande och hälsofrämjande arbetet utgör basen i Försvarshälsans verksamhet där målet är att minimera arbets-och livsstilsrelaterad ohälsa. Vi stödjer Försvarsmaktens fortsatta uppbyggnad med försvarsmedicinsk förmåga och arbetar ständigt med utveckling av mål och metoder för att vara ett tydligt, förtroendefullt och efterfrågat stöd till våra kunder på organisation -grupp-och individnivå, samt en attraktiv arbetsplats för våra medarbetare.

Försvarshälsan Bodens garnison har verksamhet med egen personal i Boden och Arvidsjaur samt stödjer även
Försvarsmaktens verksamhet i Härnösand, Kiruna, och Östersund. Försvarshälsan Bodens garnison har internt alla kompetenser inom området företagshälsovård.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer som läkare att arbeta med hälso- och sjukvård med en bred inriktning mot Företagshälsovård och daglig sjukvård för rekryter och kadetter under grundläggande utbildning. Du kommer att arbeta i team tillsammans med samtliga
Försvarshälsans yrkeskategorier. I tjänsten ingår även delaktighet i försvarsmaktgemensamma projekt, utbildande moment och du kommer att utgöra ett kompetensstöd både internt inom försvarshälsan och externt inom FM.

Kvalifikationer
 • Läkare med minst 5 års yrkeserfarenhet.
 • God förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i såväl tal som skrift.
 • Körkort lägst B.
Meriterande
 • Erfarenhet av att arbeta i och självständigt driva projekt, samt god förmåga att arbeta i multiprofessionella team.
 • Erfarenhet av promotivt, preventivt, behandlande och rehabiliterande arbete.
 • Kunskaper i arbetsmiljöns lagar och förordningar.
 • Språkkunskaper utöver engelska.
 • Genomförd värnplikt alt. GMU (Grundläggande Militär Utbildning).
 • Erfarenhet av Försvarsmaktens verksamhet.
 • Genomförd utlandstjänstgöring.
Personliga egenskaper
Vi söker dig som har en god samarbetsförmåga, en vilja och driv att vidareutveckla dig själv och Försvarshälsans verksamhet. Du har en god kommunikativ förmåga och har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt
 • Placering: Försvarshälsan Bodens garnison. Tjänstgöring på annan ort förekommer.
 • Arbetstid: (40tim/v) är till största delen förlagd till vardagar, men schemalagd tjänstgöring under andra tider kan förekomma.
 • Anställning: Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning. Start enligt överenskommelse.
Upplysningar om tjänsten kan lämnas av
Platschef Försvarshälsan Boden, Maria Sundbom 0921-349663, 070-585 92 98
Företagsläkare Helena Stjärnholm 070-206 85 39
Enhetschef Försvarshälsan Bodens Garnison, Mats Eriksson 070-685 96 63

Fackliga representanter
Officersförbundet, Per Davidsson
Försvarsförbundet, Per Eriksson
SEKO-F, Ann-Charlotte Aittamaa
Samtliga nås via växeln: 0921-34 80 00

Välkommen med din ansökan senast 2020-12-11. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Norrbottens regemente I 19 är ett av Sveriges största regementen med verksamhet från Kiruna i norr till Härnösand i söder. I 19 ansvarar bland annat för att rekrytera och utbilda soldater till två mekaniserade bataljoner och en jägarbataljon. I 19 har uppdraget att utveckla jägarförmågan inom armén och vinterförmågan inom Försvarsmakten. Vid regementet finns en brigadstab med uppgift att leda delar av arméns förband under kris och krig, samt staben för Militärregion Nord, som ansvarar för markterritoriell ledning i de fyra nordliga länen. Vid I 19 finns också sju hemvärnsbataljoner och flera stödfunktioner.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Boden
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 11 dec 2020 (12 dagar kvar)