Läkare till Försvarshälsan i Boden

Läkare till Försvarshälsan i Boden

Försvarshälsan är Försvarsmaktens interna företagshälsovård och samtidigt "hälsocentral" för pliktpersonal. Vi stödjer Försvarsmaktens fortsatta uppbyggnad med försvarsmedicinsk förmåga och arbetar ständigt med utveckling av mål och metoder för att vara ett tydligt, förtroendefullt och efterfrågat stöd till våra kunder på organisation- grupp- och individnivå, samt en attraktiv arbetsplats för våra medarbetare.

Försvarshälsan erbjuder dig ett stimulerande, omväxlande och utvecklande arbete som läkare i en organisation med en framåtskridande och positiv atmosfär.

Det förebyggande och hälsofrämjande arbetet utgör basen i Försvarshälsans verksamhet där målet är att minimera arbets-och livsstilsrelaterad ohälsa.

Allmänt

Tjänsten avser befattning inom Försvarshälsan Bodens garnison. Försvarshälsan Bodens garnison har verksamhet med egen personal i Boden och Arvidsjaur samt stödjer även Försvarsmaktens verksamhet i Härnösand, Kiruna, och Östersund. Försvarshälsan Bodens garnison har internt alla kompetenser inom området företagshälsovård.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Hälso- och sjukvård med bred inriktning mot Företagshälsovård, samt daglig sjukvård för rekryter och kadetter under grundläggande utbildning.
 • Teamarbete tillsammans med samtliga Försvarshälsans yrkeskategorier.
 • I tjänsten ingår även delaktighet i försvarsmaktgemensamma projekt, utbildande moment och att vara kompetensstöd både internt inom försvarshälsan och externt inom FM.
Kvalifikationer
 • Specialistkompetens inom något av områdena företagshälsovård, allmänmedicin eller akutsjukvård
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift (svenska och engelska)
 • Körkort lägst B
Meriterande
 • Erfarenhet av att arbeta i och självständigt driva projekt, samt god förmåga att arbeta i multiprofessionella team
 • Erfarenhet av promotivt, preventivt, behandlande och rehabiliterande arbete samt kunskaper i arbetsmiljöns lagar och förordningar
 • Språkkunskaper utöver engelska
 • Genomförd värnplikt alt. GMU (Grundläggande Militär Utbildning)
 • Erfarenhet av Försvarsmaktens verksamhet
 • Genomförd utlandstjänstgöring
Personliga egenskaper
 • Stor vikt läggs vid personlig lämplighet, god samarbetsförmåga, flexibilitet, samt vilja och driv att vidareutveckla sig själv och verksamheten vid Försvarshälsan
 • En god kommunikativ förmåga att uttrycka sig i tal och skrift
Övrigt
 • Arbetstiden (40tim/v) är till största delen förlagt till vardagar, men schemalagd tjänstgöring under andra tider kan förekomma
 • Anställningen löper tillsvidare och inleds med en provanställning i sex månader
 • Din huvudsakliga tjänstgöring är knuten till Boden men tjänstgöring på annan ort förekommer
 • Det kommer att finnas mycket goda möjligheter för dig till fortsatt kompetensutveckling inom försvarsmedicinska områden, inklusive specialistutbildning till arbetsmedicinare
 • Periodvis kommer tjänstgöring/auskultation att möjliggöras vid lämplig klinik i syfte att vidmakthålla och utveckla din kompetens
 • Tillträde enligt överenskommelse
Välkommen med din ansökan senast 2020-06-07. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:
Enhetschef Försvarshälsan Boden, Maria Sundbom 0921-349663 ,070-585 92 98

Företagsläkare Helena Stjärnholm 070 - 206 85 39

Verksamhetschef Försvarshälsan Bodens Garnison, Mats Eriksson 070 - 685 96 63

Fackliga representanter:
Officersförbundet, Per Davidsson 0921 - 34 88 04, 070 - 608 20 64
Försvarsförbundet, Annelie Forshage 0921-34 88 15, 070-211 96 90
SEKO-F, Margareta Ryding 0921-34 80 24

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Norrbottens regemente I 19 är ett av Sveriges största regementen med verksamhet från Kiruna i norr till Härnösand i söder. I 19 ansvarar bland annat för att rekrytera och utbilda soldater till två mekaniserade bataljoner och en jägarbataljon. I 19 har uppdraget att utveckla jägarförmågan inom armén och vinterförmågan inom Försvarsmakten. Vid regementet finns en brigadstab med uppgift att leda delar av arméns förband under kris och krig, samt staben för Militärregion Nord, som ansvarar för markterritoriell ledning i de fyra nordliga länen. Vid I 19 finns också sju hemvärnsbataljoner och flera stödfunktioner.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Boden
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 7 juni 2020 (3 dagar kvar)